ENTERTAINMENT

Οι καλύτερες ταινίες αντί‑Βαλεντίνου για να δεις απόψε με τις κολλητές σου

Ίσως τελικά, το να είσαι single είναι πολύ καλύτερο, από το να είσαι σε μια επιφανειακή σχέση
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Οι καλύτερες ταινίες αντί‑Βαλεντίνου για να δεις απόψε με τις κολλητές σου
Photo via IMDb

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είτε την αγαπάτε είτε τη μισείτε, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει ξανά. Είτε είστε ελεύθεροι είτε δεν μπορείτε να δείτε τον σύντροφό σας λόγω περιορισμών, είτε ίσως έχετε κολλήσει λόγω πανδημίας με τον σύντροφό σας από τον περασμένο χρόνο και, ειλικρινά, θα μπορούσατε να κάνετε ένα διάλειμμα, αυτή η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δύσκολα θα είναι ιδανική . Γι' αυτό, συγκεντρώσαμε αυτήν τη λίστα με τις καλύτερες ταινίες κατά της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου για να σας υπενθυμίσουμε ότι, ναι, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα.

Τι κάνει μια ταινία να θεωρείται κατά του Αγίου Βαλεντίνου, θα ρωτήσετε; Λοιπόν, την ορίσαμε ως κάθε ταινία που σε κάνει να νιώθεις καλύτερα όταν είσαι μόνος σου, είτε πρόκειται για μια ιστορία προσωπικής ενδυνάμωσης στην οποία ο πρωταγωνιστής αγκαλιάζει το να είναι ελεύθερος, μια ωδή στην πλατωνική αγάπη έναντι της ρομαντικής αγάπης ή απλώς ένα ζευγάρι στην οθόνη που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν οι σχέσεις μπορεί να είναι περισσότερο δύσκολες παρά ομαλές.

Frances Ha 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Frances Ha είναι μια ταινία για να μάθεις να είσαι καλά μόνος σου. Η Γκρέτα Γκέργουιγκ υποδύεται τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα, μια νεαρή γυναίκα που ζει στη Νέα Υόρκη και βρίσκεται ξαφνικά στην ανάγκη νέων συγκατοίκων όταν η καλύτερή της φίλη Σόφι (Μίκι Σάμνερ) αποφασίζει να μετακομίσει με τον φίλο της.

Παλεύοντας με τα χρήματα, τις φιλίες και την πλοήγηση όντας single, η Frances ξοδεύει μεγάλο μέρος της ταινίας παλεύοντας με τη μοναξιά. Είναι ένα κοινό συναίσθημα για πολλούς 20άρηδες, ειδικά αν ζείτε σε μια μεγάλη πόλη μακριά από το σπίτι σας – και ειδικά τώρα, εν μέσω πανδημίας. Κατά τη διάρκεια της ταινίας, η Φράνσις μαθαίνει να το αντιμετωπίζει αυτό και, κυρίως, πώς να είναι μόνη χωρίς να νιώθει μοναξιά.

I'm Your Woman

Τοποθετημένο στη δεκαετία του '70, το I'm Your Woman ακολουθεί τη Jean (Rachel Brosnahan), μια νοικοκυρά που ξαφνικά πρέπει να ξεφύγει μόνη της χωρίς τον άντρα της. Όχι από επιλογή, σίγουρα – ο σύζυγός της, Έντι (Μπιλ Χεκ) ασχολείται με κάποιες, ε, λιγότερο από νόμιμες δουλειές και μια μέρα χάνεται. Η ζωή της Jean βρίσκεται τώρα σε κίνδυνο και, χωρίς να έχει ιδέα τι συμβαίνει, πρέπει να τα παρατήσει όλα και να τρέξει – με ένα μωρό επίσης.

Η ταινία δείχνει ότι μερικές φορές είσαι καλύτερα μόνος σου – τελικά, δεν είναι ο σύζυγος της Jean που την κρατάει, είναι οι φίλοι που κάνει στην πορεία, η αγάπη για τον γιο της και το δικό της θάρρος και αποφασιστικότητα.

Alien

Το Alien είναι μια μελέτη του τι μπορεί να πετύχει μια γυναίκα μόνη της (αν και με τη βοήθεια του Jonesy, της γάτας). Η Ellen Ripley (Sigourney Weaver) είναι μέλος του πληρώματος ενός εμπορικού διαστημόπλοιου που συναντά ένα σήμα κινδύνου από έναν πλανήτη στο δρόμο της επιστροφής στη Γη. Ενώ το πλοίο προσγειώνεται και το πλήρωμα προσπαθεί να εντοπίσει την πηγή του σήματος, ο τίτλος εξωγήινος, ένας θανατηφόρος ξενόμορφος, επιβιβάζεται στο πλοίο.

Καθώς το υπόλοιπο πλήρωμα αποτυγχάνει να ακούσει τις συμβουλές της, ο Ρίπλεϊ αντιμετωπίζει μια κρίση στην απομόνωση. Αλλά – η 41χρονη spoiler, συγγνώμη – βγαίνει ζωντανή από αυτό. Είναι μια απόδειξη του τι μπορεί να επιτευχθεί μόνος (ειδικά αν έχετε μια γάτα στο πλευρό σας).

20th Century Women

Το 20th Century Women είναι μια ταινία για την επιλογή της δικής σας οικογένειας. Διαδραματίζεται στην Καλιφόρνια της δεκαετίας του '70, η Dorothea (Annette Bening) ανησυχεί ότι δεν μπορεί να συνδεθεί με τον γιο της Jamie (Lucas Jade Zumann) και ζητά τη βοήθεια της 17χρονης γειτόνισσας Julie (Elle Fanning) και της ενοικιάστριας τους Abbie (Greta Gerwig). ), ένας φωτογράφος που υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, για να τη βοηθήσει να τον μεγαλώσει.

Οι τέσσερις από αυτούς γίνονται μια οικογενειακή μονάδα με κουρέλια – τα πράγματα δεν είναι πάντα εύκολα, με κάθε άτομο να αντιμετωπίζει τους δικούς του αγώνες, αλλά μαζί σχεδόν τα καταφέρνουν. Είναι μια ταινία για την αγάπη, αλλά δεν είναι ρομαντική, και έχει να κάνει με τη δημιουργία μιας οικογένειας από πλατωνικές συνεργασίες – είναι ένα τέλειο ρολόι κατά του Αγίου Βαλεντίνου.

Okja

Αν η Okja μας δείχνει κάτι, είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή από την αγάπη ανάμεσα σε ένα κορίτσι και το γιγάντιο, γενετικά τροποποιημένο γουρούνι της. Ποιος χρειάζεται ρομαντισμό; Στην ταινία του Bong Joon-ho του 2017, η Mija (Ahn Seo-hyun), μια νεαρή Νοτιοκορεάτισσα, ζει με τον παππού της και το «superpig» τους, Okja, όταν η αμερικανική εταιρεία που τον δημιούργησε αποφασίζει ότι τον θέλει πίσω. Η Mija είναι συντετριμμένη και έχει μόνο έναν στόχο για το υπόλοιπο της ταινίας - να επανενωθεί με τον Okja και να τον φέρει στο σπίτι. Έχει συναναστραφεί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας και μέλη του Animal Liberation Front που όλοι ισχυρίζονται ότι θέλουν να βοηθήσουν και τον Okja, αλλά μόνο η Mija είναι αυτή που οδηγείται από ανιδιοτελή αγάπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
19 / position1: 1018 / position2: 1166
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb