ENTERTAINMENT

Αποχαιρετώντας τον Thierry Mugler: Οι εμβληματικές δημιουργίες του

Mεσουράνησε στον χώρο της μόδας στα 90s
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Αποχαιρετώντας τον Thierry Mugler: Οι εμβληματικές δημιουργίες του

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο γάλλος δημιουργός Thierry Mugler ο οποίος μεσουράνησε στον κόσμο της μόδας στα 80s και με αποκορύφωμα τα 90s, απεβίωσε χθες Κυριακή στα 73 του χρόνια από «φυσικά» αίτια, ενημέρωσε ο πράκτοράς του, το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η αναρτηση στο Facebook

«Με απέραντη θλίψη πρέπει να σας ενημερώσουμε για τον θάνατο του Μanfred Thierry Mugler ο οποίος επήλθε την Κυριακή 23η Ιανουαρίου 2022», ανέφερε εξάλλου ο ίδιος σε ανακοίνωσή του η οποία αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του γάλλου μόδιστρου στο Facebook.

O Thierry Mugler ήταν πάντα ένα βήμα μπροστά

Γεννήθηκε το 1948 στο Στρασβούργο της Γαλλίας και από πολύ μικρή ηλικία έδειξε το ταλέντο του στο σχέδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν ήταν μόλις 9 ετών άρχισε να μελετά κλασικό χορό, ενώ από την ηλικία των 14 χόρευε στο μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Ρήνου.

Σπούδασε σχέδιο στη Σχολή Διακοσμητικών Τεχνών του Στρασβούργου και στα 24 του μετακόμισε στο Παρίσι και αρχίζει να σχεδιάζει ρούχα για τις παρισινές μπουτίκ. Στα 26 η φήμη του εκτοξεύεται και σχεδιάζει πλέον για μεγάλους οίκους του Παρισιού, του Μιλάνου, του Λονδίνου και της Βαρκελώνης.

Το 1973 παρουσιάζει την πρώτη του συλλογή και κάνει αίσθηση το τολμηρό του στιλ γεμάτο λάμψη και χρώμα, με συμπαγείς, συγκροτημένες δημιουργίες, που εκτοξεύουν την καριέρα του. 

Το 2001 αποσύρεται από τον χώρο της μόδας και αφοσιώνεται στον σχεδιασμό ενδυμάτων και κοστουμιών για μεγάλες παραγωγές, αλλά όχι μόνο. Το 2003, άρχισε να δουλεύει ως δημιουργός του Zumanity, μιας παράστασης Cirque du Soleil στο Λας Βέγκας. Η παράσταση έτρεξε μέχρι τον Μάρτιο του 2020, όταν η πανδημία προκάλεσε το κλείσιμο της ψυχαγωγίας σε όλο τον κόσμο. 

Οι δημιουργίες του ήταν συχνά έργα τέχνης - σαν γλυπτά σώματος, πάντα μπροστά από την εποχή του, πάντα ποπ, πάντα αριστοκρατικός, πάντα αγαπητός στον κόσμο. Οι πασαρέλες του ήταν πάντα show! Το άρωμα του Mr. Mugler's Angel παρέμεινε εξαιρετικά επιτυχημένο. Μια νέα γενιά ποπ σταρ και σχεδιαστών αντλεί ως σήμερα τα iconic looks του για έμπνευση.

Στη συνέχεια, καθώς τα red carpets πήραν τα πάνω τους, πάνω στα οποία διασημότητες διαγωνίζονταν για να ξεπεράσουν ο ένας τον άλλον στην κατηγορία της θεατρικότητας και της εκκεντρικότητας, ο Mugler έκανε comeback.

Η Cardi B εμφανίστηκε στα Grammy και μοιάζει με πριγκίπισσα της Disney με μια ανθισμένη φούστα σαν... ένα ανθρώπινο μαργαριτάρι, φωλιασμένο στο ροζ καβούκι της. Λίγους μήνες αργότερα, η Kim Kardashian έκανε την είσοδό της στο Met Gala με ένα φόρεμα σχεδιασμένο από το Mugler που έκανε κάθε της καμπύλη να φαίνεται ακόμη πιο ωραία, με το iconic φορεμά της που φαινόταν σαν βρεγμένο.

Αυτές οι viral εμφανίσεις τον παρουσίασαν σε εκατομμύρια νέους θαυμαστές. Ο σημερινός δημιουργικός διευθυντής του Mugler, Casey Cadwallader, είπε στο Instagram ότι ο κ. Mugler «άλλαξε την αντίληψή μας για την ομορφιά, την αυτοπεποίθηση, την εκπροσώπηση και την αυτοδυναμία» και δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε παραπάνω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
14 / position1: 619 / position2: 816
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb