ΤΑΙΝΙΕΣ

Οι μεγάλες ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε το 2022

Σε αίθουσες και streaming πλατφόρμες
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Οι μεγάλες ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε το 2022

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα χρονιά φέρνει μαζί της νέες παραγωγές, ελπίζοντας ότι θα ζήσουμε σύντομα την μετά-covid εποχή, μετά από ένα σχετικό "φρενάρισμα" σε νέες μεγάλες παραγωγές εκατομμυρίων από τα μεγάλα στούντιο.

Στην παρακάτω λίστα συγκεντρώνονται ορισμένες από τις πιο αναμενόμενες παραγωγές που θα κυκλοφορήσουν μέσα στη χρονιά. Από υποψήφια blockbusters, υπερήρωες και ταινίες που... κλείνουν το μάτι στα βραβεία Όσκαρ, μέχρι παραγωγές για τις συνδρομητικές πλατφόρμες και σπουδαίους σκηνοθέτες που επιστρέφουν με νέες ταινίες.

The Tragedy of Macbeth

Στην πρώτη σόλο, χωρίς τον αδελφό του Ίθαν, σκηνοθεσία του, ο Τζόελ Κοέν υπογράφει το ασπρόμαυρο «The Tragedy of Macbeth», μία κοενική διασκευή του διάσημου έργου, με τον Ντένζελ Ουάσιγκτον στον ρόλο του τίτλου και τη Φράνσις ΜακΝτόρμαντ ως Λαίδη Μάκβεθ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στοNew York Film Festival, που επέστρεψε στην αίθουσα του Alice Tully Hall στο Lincoln Center, θυμίζοντας προ πανδημίας εποχές, και οι δύο πρωταγωνιστές έλαβαν ένα θερμότατο standing ovation. 

Πρεμιέρα: 14 Ιανουαρίου στο Apple TV Plus

Nightmare Alley

Η μεγάλη επιστροφή του σπουδαίου Guillermo del Toro, πέντε χρόνια μετά το υπέροχο Shape of Water που κέρδισε 4 Όσκαρ - μεταξύ αυτών Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Σκηνοθεσίας. 

Η ταινία είναι remake της αντίστοιχης του 1947, αμφότερες βασίζονται στο ομώνυμο βιβλίο του William Lindsay Gresham. Το καστ της ταινίας είναι λαμπερ, με πρωταγωνιστές τους Bradley Cooper, Cate Blanchett, Toni Collette και Willem Dafoe.

Πρεμιέρα: 20 Ιανουαρίου στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Belfast

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του υποψήφιου για Όσκαρ, Kenneth Branagh, το Belfast είναι μια οδυνηρή ιστορία αγάπης, γέλιου και απώλειας στην παιδική ηλικία ενός αγοριού, εν μέσω της μουσικής έκρηξης και των κοινωνικών αναταραχών στα τέλη της δεκαετίας του '60.

Πρεμιέρα: 27 Ιανουαρίου στις κινηματογραφικές αίθουσες.

KIMI

Η νέα ταινία του Steven Soderbergh, KIMI με πρωταγωνίστρια την Catwoman του επερχόμενου The Batman με τον Robert Pattinson, Zöe Kravitz, έχει πολλά να πει για την εξέλιξη της τεχνολογίας και όσα μπορούν να γίνουν στο – όχι και τόσο μακρινό – μέλλον. 

Το τρέιλερ μας προϊδεάζει για ένα καθηλωτικό θρίλερ που αναδυκνείει δυστωπικές πτυχές της τρέχουσας σχέσης μας με την τεχνολογία.

Πρεμιέρα: 10 Φεβρουαρίου στο HBO Max.

Uncharted

Μετά από αρκετές αναβολές λόγω πανδημίας, η εντυπωσιακή μεταφορά του δημοφιλούς video game, έρχεται πολύ σύντομα στις μεγάλες οθόνες, αναβιώνοντας εμβληματικές στιγμές από το franchise του Playstation.

Στον ρόλο του Nathan Drake είναι ο Tom Holland με συμπρωταγωνιστή τον Mark Wahlberg ως Victor Sully Sullivan.

Πρεμιέρα: 18 Φεβρουαρίου στις κινηματογραφικές αίθουσες.

The Βatman

Το σκοτεινό τρέιλερ του νέου Batman με πρωταγωνιστή τον Robert Pattison, ήταν ίσως αρκετό για να φουντώσει τις φήμες ότι η ταινία ενδεχομένως να λάβει αξιολόγηση "Ακατάλληλη για Ανηλίκους", όμως κάτι τέτοιο διαψεύστηκε.

To cast της ταινίας περιλαμβάνει τους: Robert Pattinson (Bruce Wayne), Zoe Kravitz (Selina Kyle aka Catwoman), Paul Dano (Riddler), Andy Serkis (Alfred), Jeffry Wright (Jim Gordon), Colin Farrell (Oswald Cobblepot), John Turturro (Carmine Falcone).

Πρεμιέρα: 4 Μαρτίου στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ambulance

O Michael Bay (Transformers, Αρμαγεδών, Ο Βράχος) επιστρέφει με τη νέα του ταινία Ambulance, βασισμένη στην ομότιτλη δανέζικη ταινία του 2005 από τον Chris Fedak.

Πρωταγωνιστεί ο συμπαθέστατος Jake Gyllenhaal, σε ένα στόρι που διαπραγματέυεται μια μεγάλη ληστεία εκατομμυρίων και κάτι μας λεει πως θα χορτάσουμε κυνηγητό και δράση.

Πρεμιέρα: 8 Απριλίου στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Από τον σκηνοθέτη Sam Raimi, έρχεται η 28η ταινία της Marvel και η πέμπτη ταινία της Τέταρτη Φάσης, ο αγαπημένος σε όλους Sorcerer Supreme ετοιμάζεται να τα βάλει με τον χειρότερο εχθρό του, τον ίδιο του τον εαυτό.

Πρεμιέρα: 5 Μαΐου στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Top Gun: Maverick

Μετά από αρκετές αναβολές, το Top Gun: Maverick κάνει πρεμιέρα σχεδόν 2 χρόνια μετά τον αρχικό προγραμματισμό. Η πολυαναμενόμενη ταινία αποτελεί συνέχεια της αρχικής που κυκλοφόρησε το 1986 και πάλι με πρωταγωνιστή τον Tom Cruise, ο οποίος φαίνεται... σα να μην το έχει αγγίξει ο χρόνος.

Πρεμιέρα: 27 Μαΐου στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Nope

Ο Jordan Peele, σκηνοθέτης των Get Out και Us, παρουσιάζει τη νέα του horror ταινία, η οποία ακούει στο όνομα, “Nope”. Μάλιστα, μετά την τεράστια επιτυχία του Get Out, ο διάσημος δημιουργός συνεργάζεται για άλλη μια φορά με τον εκπληκτικό Daniel Kaluuya.

Πρεμιέρα: 22 Ιουλίου στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Elvis

O Buz Luhrmann (Moulin Rouge, The Great Gatsby) σκηνοθετεί μια ταινία για την ζωή και την μουσική του Elvis. Ανυπομονούμε για το αποτέλεσμα το οποίο αναμένεται εντυπωσιακό από τα χέρια του έμπειρου και παντα αξιόπιστου σκηνοθέτη.

Πρεμιέρα: 24 Ιουνίου στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Bullet Train

H νέα ταινία του David Leitch, σκηνοθέτη των John Wick και Deadpool 2, με πρωταγωνιστές τον Brad Pitt, την Sandra Bullock και την Lady Gaga. 

Πρεμιέρα: 15 Ιουλίου 2022 στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Mission: Impossible 7

Ένα από τα κορυφαία franchise δράσης, επιστρέφει με την πολυαναμενόμενη έβδομη συνέχεια.

Πρεμιέρα: 30 Σεπτεμβρίου στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Black Panther: Wakanda Forever

H παραγωγή του Black Panther 2 έχει περάσει πολλές δυσκολίες μετά τον αναπάντεχο χαμό του Chadwick Boseman. Η Marvel έχει επανειλημμένα δηλώσει πως δε θα χρησιμοποιήσει CGI, οπότε μένει να δούμε με ποιον τρόπο θα εξηγήσει η ταινία την απώλεια του Boseman.

Πρεμιέρα: 11 Νοεμβρίου στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Aquaman and the Lost Kingdom

Ο Jason Momoa δηλώνει πανέτοιμος να επιστρέψει στο “Χαμένο Βασίλειο”, ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε το πρώτο Aquaman.

Πρεμιέρα: Δεκέμβριος στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Babylon

O Damien Chazelle, σκηνοθέτης του La La Land και του Whiplash, καταπιάνεται και πάλι με το Χόλιγουντ σε ένα δράμα εποχής που θα λαμβάνει χώρα 100 χρόνια πριν, τότε που το Χόλιγουντ πραγματοποιούσε την ριζοσπαστική μετάβαση από τις βουβές στις ομιλούμενες ταινίες. Ετοιμαστείτε για κάτι δυνατό με πρωταγωνιστές τους Brad Pitt, Tobey Maguire και Margot Robbie.

Πρεμιέρα: Δεκέμβριος στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Killers of the Flower Moon

Σε σκηνοθεσία Martin Scorcese και τους Leonardo DiCaprio και Robert De Niro στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο για να ανυπομονείς για αυτή την ταινία.

Πρεμιέρα: Δεκέμβριος στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Knives Out 2

Όχι ένα, αλλά δύο sequels του “Knives Out” είναι έτοιμα και περιμένουν να γυριστούν, πάντα με πρωταγωνιστή τον Daniel Craig. Το πρώτο αυτά περιλαμβάνει γυρίσματα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Πόρτο Χέλι. 

Πρεμιέρα: Κάποια στιγμή μέσα στο 2022 στο Netflix.

Avatar 2

To Avatar 2 έρχεται και υπόσχεται να γίνει σημείο αναφοράς στην εξέλιξη του κινηματογράφου. Αναμένονται ακόμη 3 sequel τα οποία θα κάνουν πρεμιέρα ανα δυο χρόνια, το 2024, το 2026 και το 2028.

Πρεμιέρα: 16 Δεκεμβρίου στις κινηματογραφικές αίθουσες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
63 / position1: 528 / position2: 940
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb