Σοφία Μπεκατώρου: Πώς βρήκα τη δύναμη να μιλήσω ‑Το πάρτι και η αφορμή

Στην απόφασή της να μιλήσει, πριν από έναν χρόνο, για τη σeξουαλική κακοποίηση που υπέστη αναφέρθηκε η Σοφία Μπεκατώρου

Σοφία Μπεκατώρου: Πώς βρήκα τη δύναμη να μιλήσω  ‑Το πάρτι και η αφορμή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στην εκπομπή «Στούντιο 4» στην ΕΡΤ, ανήμερα της πρώτης δίκης για το ελληνικό #metoo για τον βιασμό 11χρονης αθλήτριας στην ιστιοπλοϊα από τον προπονητή της, η Σοφία Μπεκατώρου ανέφερε αρχικά ότι «δεν είχα ιδέα τι πρόκειται να συμβεί.

Οι δικές μου καταγγελίες ήταν μια συνέχεια μιας αγωγής που είχε δεχθεί ο Νίκος Κακλαμανάκης από την Ομοσπονδία».

Αλλά όπως εξήγησε, δεν ήταν αυτό η αιτία. «Χρόνια προσπαθούσα να επεξεργαστώ τι μπορώ να κάνω. Υπήρχαν δύο τρεις φορές που ήμουν έτοιμη να μιλήσω ωστόσο δεν ένιωθα ότι μπορώ να το υποστηρίξω. Επίσης, ο χρόνος περνούσε και υπήρχε πάντα αυτή η ερώτηση για το πώς θα το αποδείξω».

Όπως τόνισε, «υπάρχει ανασφάλεια που σε περιορίζει και σου δίνει την εντύπωση ότι ποτέ δεν θα δικαιωθείς. Το θάρρος το πήρα όταν απλά αποφάσισα πως ό,τι συνέπεια κι αν υπάρχει, θα υποστηρίξω αυτό που έχει συμβεί για να μπορέσω να ζήσω ειρηνικά με τον εαυτό μου και να αποτάξω ό,τι κακό κουβαλούσα. Ήταν πολύ βαθιά θαμμένο αλλά ξεπηδούσε από μέσα μου».

Ερωτηθείσα για το πώς βρήκε τη δύναμη να μιλήσει, είπε το εξής: «Η αφορμή ήταν σε κάτι άσχετο, σε ένα παιδικό πάρτι άκουσα από έναν γονιό που ανέφερε ότι κάποιος την πέφτει σε παιδιά. Και εκεί ήρθε στο μυαλό μου. Εκεί πήρα δύναμη για να βοηθήσω κάποιον άλλο, ότι εγώ κουβαλάω αυτόν τον σταυρό και δεν δέχομαι να τον κουβαλήσει άλλος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
3 / position1: 367 / position2: 1009
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb