SKIN CARE

5 tips για να βελτιώσεις το ξηρό δέρμα του χειμώνα

Τα απλά tips που χρειάζεσαι για πιο ενυδατωμένη επιδερμίδα
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
5 tips για να βελτιώσεις το ξηρό δέρμα του χειμώνα
@queenofjetlags

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τους χειμερινούς μήνες, η ρουτίνα μας θέλει μικρές αλλαγές.

Αρχικά, ο καιρός επηρεάζει την επιδερμίδα μας. Τον χειμώνα, οι χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την θέρμανση στους εσωτερικούς χώρους, αφυδατώνουν την επιδερμίδα μας. 

Ωστόσο, η κάθε μια από εμάς έχει διαφορετικές ανάγκες. Επομένως, ανάλογα με αυτές, μπορούμε να την βελτιώσουμε. Για να αλλάξεις αυτήν την αίσθηση της ξηρότητας και του “σπασμένου” προσώπου, μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips. 

5 tips για να βελτιώσεις το ξηρό δέρμα του χειμώνα:

Ενυδάτωση μέσα και έξω

Για να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου, πρώτα απ’όλα πρέπει να πίνεις αρκετό νερό. Επειδή είναι χειμώνας, τείνουμε πόλλές φορές να το ξεχνάμε, αλλά βάλε μια υπενθύμιση, ή το παγούρι δίπλα σου την ώρα που δουλεύεις, για να μην το αμελείς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cassi Bax (@simple_beauty_with_cassi)

Μάσκες

Οι μάσκες προσώπου παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ενυδάτωση. Βοηθούν ώστε όλα τα απαραίτητα συστατικά να εισχωρούν στην επιδερμίδα σε σύντομο διάστημα. Άφησε ένα κενό για λίγο “me time” και θα δεις την διαφορά.

Αντηλιακό

Ποιός είπε ότι τον χειμώνα δεν φοράμε αντηλιακό; Υπάρχουν άπειροι σημαντικοί λόγοι για να το εντάξεις στο πρωινό skincare. Ο ήλιος αφυδατώνει και γερνάει το πρόσωπό μας, όλες τις εποχές του χρόνου.

Απολέπιση

Η απολέπιση είτε χημική, είτε με scrub, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και βοηθά στην αναγέννηση του δέρματός μας. Ωστόσο, θα πρέπει να δρούμε ανάλογα με τις ανάγκες μας και να μην το παρακάνουμε. Αν δεις ότι η επιδερμίδα σου είναι πολύ ξηρή και πολύ αφυδατωμένη, καλύτερα να το αποφύγεις.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kalani Spa (@kalanispa)

Αποφυγή καυτού νερού

Το καυτό νερό είναι επιβλαβές για την επιδερμίδα μας, καθώς ερεθίζει την εξωτερική στιβάδα της. Επομένως, όσο δελεαστικό και αν είναι στο ντους, να θυμάσαι ότι θα αφήσει το δέρμα σου αφυδατωμένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb