THINK

Πώς χρησιμοποιούν οι νέες ακτιβίστριες με αναπηρία το TikTok για να κάνουν τη διαφορά

Πρέπει να γνωρίσεις αυτές τις απίστευτες τύπισσες
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Πώς χρησιμοποιούν οι νέες ακτιβίστριες με αναπηρία το TikTok για να κάνουν τη διαφορά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον Νοέμβριο του 2020, η 24χρονη Britt (@myelasticheart) μοιράστηκε ένα TikTok που μιλούσε - με χαλαρό, ανάλαφρο τρόπο, λέει - για το σύνδρομο Ehlers-Danlos (EDS).

Περίμενε ότι κάποιοι από τους φίλους της θα το δουν, το πολύ, αλλά δεν συνέβη ακριβώς αυτό.«Έφτασε σε πολλούς ανθρώπους», λέει η Britt στο Refinery29. Μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους είπαν ότι δεν είχαν συναντήσει ποτέ κανέναν άλλο με EDS. Αλλοι δεν ήξεραν καν τι ήταν.

@myelasticheart

This trend, but it’s actually a celebration of your body. ps God is disabIed! 😘

♬ God Must Hαte Me - Catie Turner

«Βλέποντας τον ενθουσιασμό που είχαν οι άλλοι άνθρωποι από τη δυνατότητα να συνδεθούν με κάποιον άλλον που είχε αναπηρία, σκέφτηκα, ίσως θα κάνω περισσότερα βίντεο και ελπίζω να βρω έναν τρόπο να συνδεθώ με τους ανθρώπους και να εκπαιδεύσω τους ανθρώπους σχετικά με αυτό».

Οι TikTokkers βρήκαν μια πλατφόρμα στην εφαρμογή από τότε που έκανε το μπαμ για πρώτη φορά στις ΗΠΑ στις αρχές του 2020. Πολλοί άνθρωποι αποδίδουν τη φαινομενικά επιτυχία του TikTok στα πρώιμα lockdown της πανδημίας COVID-19 — γι' αυτό και η 16χρονη Isabel (@powerlyisa) στράφηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ως δημόσια ομιλήτρια, ακτιβίστρια δικαιοσύνης για τα άτομα με αναπηρία και διοργανώτρια εκδηλώσεων για την κοινότητά της, ήξερε ότι έπρεπε να βρει έναν τρόπο να συνεχίσει να αγωνίζεται τόσο για την αλλαγή πολιτικής όσο και για την ευαισθητοποίηση του κοινού. Στα βίντεο, η Isabel αναλύει τους τρόπους με τους οποίους έχουμε ως αυτονόητο στην κουλτούρα μας πως όλοι μπορούμε να κάνουμε τα ίδια πράγματα με τον ίδιο τρόπο - κανείς δεν επιτρέπεται να είναι διαφορετικός!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μερικά από τα πιο viral TikToks της κοροϊδεύουν τον τρόπο με τον οποίο οι αρτιμελείς άνθρωποι συμπεριφέρονται στους συνομηλίκους τους με αναπηρία και σε αρκετά ασχολείται συγκεκριμένα με τον αντίκτυπο του COVID-19 στην κοινότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Τον Μάιο, η Isabel επέστησε την προσοχή σε μια έκθεση που αποκάλυψε ότι 25 πολιτείες είχαν νόμους που θα μπορούσαν να εμποδίσουν τα άτομα με αναπηρία να λαμβάνουν αναπνευστήρες στο απόγειο της πανδημίας! «Σε 25 πολιτείες, είναι νόμιμο να αρνηθεί κανείς τη σωτήρια περίθαλψη σε ένα άτομο με αναπηρία λόγω «χαμηλής ποιότητας ζωής», λέει σε ένα βίντεο!

@powerfullyisa

:) ##disabilityrights ##disabilitytiktok ##disabled ##chronicillness ##disabilityawarness ##ableism ##accessibility

♬ original sound - Isabel Mavrides-Calderon

Το TikTok είναι «σίγουρα ένας από τους ευκολότερους τρόπους για τους ανθρώπους να δουν πώς είναι πραγματικά να ζεις ως άτομα με αναπηρία». Και για την 21χρονη Becca (@tourettesbian), η ευκαιρία να δείξει στους ανθρώπους ποια είναι πραγματικά και πώς είναι η ζωή της, είναι ένα από τα καλύτερα μέρη του TikTok.

@tourettesbian

The first Christmas ##touretteskaraoke 🎄##karaoke ##TS5 ##ticavengers ##fyp ##foryou ##viral ##TSkaraoke ##santaclausiscomingtotown ##christmas

♬ original sound - Becca✨
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
4 / position1: 1387 / position2: 2178
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb