Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Ομορφιά

To συστατικό που χρειάζεσαι για πιο μακριά μαλλιά

Είναι σημαντικό για την ανάπτυξη των μαλλιών σου

Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Δημοσίευση ΝΟE 29, 2021

To συστατικό που χρειάζεσαι για πιο μακριά μαλλιά
Tim / Pexels

Αν είσαι στην φάση που θέλεις να έχεις πιο μακριά, αλλά και υγιή μαλλιά, τότε υπάρχει ένα συστατικό που χρειάζονται.

Εκτός απο την σωστή φροντίδα των μαλλιών, με ενυδάτωση, σωστή διατροφή και προσοχή με την θερμότητα, θα πρέπει να αναζητήσεις προϊόντα που θα τα βοηθήσουν να μακρύνουν πιο γήργορα. Το απαραίτητο συστατικό στο οποίο αναφερόμαστε, είναι τα αμινοξέα. 

Τι κανουν τα αμινοξεα

Τα αμινοξέα ενδυναμώνουν την τρίχα. Για πιο μακριά, πιο γεμάτα, όμορφα μαλλιά. Τι είναι, όμως, τα αμινοξέα; Αποτελούν τα δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών. Αρκετά, παράγονται και απο τον οργανισμό μας, άλλα τα παίρνουμε μέσω της διατροφής μας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Studio Mathilda (@studio_mathilda)

Κατά κύριο λόγο τα μαλλιά μας αποτελούνται απο την πρωτεΐνη κερατίνη. Τα αμινοξέα, βοηθούν στην παραγωγή κερατίνης, και κατά συνέπεια, στην ανάπτυξη των μαλλιών μας και στην υγεία της τρίχας και του τριχωτού της κεφαλής.

Τα αμινοξέα που βοηθούν στην ανάπτυξη των μαλλιών είναι πάνω απο 10, ωστόσο, τα πιο γνωστά είναι κάτω απο 10. Πρόκειται για την Κυστεΐνη,Μεθειονίνη, Αργινίνη, Κυστίνη και Μεθειονίνη. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΤι κάνεις και “σπάνε” τόσο πολύ τα μαλλιά σου; ΝΟE 05, 2021

Κάποια απο αυτά, ίσως τα έχεις ξανακούσει, καθώς περιλαμβάνονται και σε τροφές που έχουμε στην διατροφή μας. Επιπλέον, περιλαμβάνονται και σε προϊόντα για τα μαλλιά, όπως μάσκες μαλλιών, σαμπουάν και conditioner. Θρέφουν την τρίχα και έτσι δεν σπάει, βοηθούν στην δημιουργία νέων φυτρών και επιταχύνουν τη διαδικασία της ανάπτυξης.

Επομένως, θα σου κάνει καλό να τα εντάξεις τόσο στην διατροφή σου, όσο και στη ρουτίνα hair care σου.

Διαβάστε Ακόμη
Μαλλιά Πριν 12 εβδομάδες
Τι κάνεις και “σπάνε” τόσο πολύ τα μαλλιά σου;
Τι φταίει και είναι αδύναμα τα μαλλιά σου;
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb