ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ 7 GIRL BOSSES THINK
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Βίκυ Καγιά: Αυτό είναι το νέο επιχειρηματικό της βήμα για όλες τις γυναίκες

«Η δύναμη που παίρνω από όλες τις γυναίκες είναι το απόλυτο women empowerment» τονίζει
Γράφει η ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΑΚΛΑΤΖΗ
Βίκυ Καγιά: Αυτό είναι το νέο επιχειρηματικό της βήμα για όλες τις γυναίκες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Βίκυ Καγιά είναι μια γυναίκα πολυεργαλείο, είναι μαμά, σύζυγος, μοντέλο, παρουσιάστρια και πλέον μια επιτυχημένη επιχειρηματίας. Έχει καταφέρει να επικρατήσει στον ανδροκρατούμενο επιχειρηματικό χώρο και μάλιστα να θριαμβεύσει σε αυτόν.

Το μυστικό της είναι ότι αφουγκράζεται τους παλμούς της κοινωνίας. Δημιουργεί προϊόντα για τις καθημερινές ανάγκες των καταναλωτριών και εξελίσσεται διαρκώς. Στηρίζει τα eco friendly προϊόντα και αποτελεί έναν ισχυρό σύμμαχο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Όπως τονίζει και η ίδια η επιτυχία προέρχεται από την προτεραιοποίηση των δικών της αναγκών. Δημιούργησε την Great για να καλύψει ένα δικό της καθημερινό πρόβλημα και την μετέτρεψε σε δώρο για όλες τις γυναίκες.

Για την Βίκυ Καγιά δεν μπορείς να πεις πολλά, μόνο ότι πιθανότατα έχει το χάρισμα του Μήδα, σε οποίο project συμμετέχει η επιτυχία είναι δεδομένη. Μην ξεχνάμε ότι η κ. Καγιά μας έβαλε για τα καλά στον κόσμο του μόντελινγκ και του fashion.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Βίκυ Καγιά την σέβονται οι πιο εμπειροι του χώρου για όλα όσα έχει καταφέρει σε αυτόν και την λατρεύουν οι νεότεροι για το μοναδικό της ταλέντο και τις αξεπέραστες ατάκες της. Για εμάς, το σημαντικότερο που προσφέρει η Βίκυ Καγιά στην τηλεόραση αλλά και στις ζωές μας είναι ότι αποτελεί ένα role model. Στηρίζει τις γυναίκες με κάθε της πράξη, γνωρίζει τις δυσκολίες της πατριαρχίας. Αγαπά τις γυναίκες, είτε αυτές είναι μοντέλα στο GNTM είτε τα κορίτσια της διπλανής πόρτας στο Shopping Star. Women empowerment all the way!

Ποια είναι η αφετηρία της Great; Πότε και πώς σας ήρθε η ιδέα για αυτή την εταιρεία. Πως ξεκίνησε το ταξίδι;

Επί σειρά ετών έψαχνα στην Ελλάδα και στα ταξίδια μου στο εξωτερικό, κάποιο συμπλήρωμα διατροφής που θα με βοηθούσε να αισθάνομαι και να είμαι Great: δυνατή, υγιής, όμορφη, με καλή διάθεση. Δεν έβρισκα πουθενά κάτι να με καλύπτει. Είχα στην τσάντα μου ένα μπουκαλάκι με κάψουλες για δυνατά μαλλιά, ένα άλλο για γερό ανοσοποιητικό, ένα τρίτο για καλό μεταβολισμό, ένα άλλο για περισσότερη ενέργεια…

Στην αρχή τα προγραμμάτιζα συνδυαστικά μέσα στην ημέρα μου, μετά από λίγο καιρό τα ξεχνούσα, με κούραζαν, τα σταματούσα. Και σκέφτηκα πως πρέπει να υπάρχει μια πιο βολική λύση, ένα προϊόν που να τα συνδυάζει όλα. Κι επειδή δεν είμαι ειδική, αναζήτησα τους κορυφαίους ειδικούς στα συμπληρώματα διατροφής και τους προκάλεσα να δημιουργήσουν μία φόρμουλα με όλα αυτά που έχω ανάγκη - που έχουμε όλες οι γυναίκες ανάγκη, ανεξαρτήτως ηλικίας ή φάσης ζωής. Δεν είμαστε υπεράνθρωποι και τα συμπληρώματα διατροφής βοηθούν καταλυτικά στο να ανταπεξέλθουμε στους πολλαπλούς ρόλους μας ως γυναίκες, μαμάδες, σύζυγοι, φίλες, επαγγελματίες. Η διαδικασία της έρευνας διήρκησε περίπου 2 χρόνια και αφού δοκίμασα το τελικό προϊόν για κάποιο χρονικό διάστημα, την ονόμασα Great. Γιατί είναι Great για τον οργανισμό σου και γιατί σε κάνει να αισθάνεσαι και να είσαι Great!

View this post on Instagram

A post shared by Great for Women (@greatforwomen)

Είστε ένα επιτυχημένο μοντέλο με πασαρέλες και εξώφυλλα για τους μεγαλύτερους οίκους μόδας αλλά και σίγουρα μια ισχυρή παρουσία στην ελληνική τηλεόραση. Φοβηθήκατε να πάρετε το ρίσκο για την Great; Τι σας έκανε τόσο σίγουρη ότι θα πετύχει;

Η αλήθεια είναι ότι δεν φοβήθηκα ούτε στιγμή να ξεκινήσω αυτήν την εταιρία, γιατί την πολυβιταμίνη Great την δημιούργησα για μένα ώστε να μπορέσω να ανταπεξέλθω σε μια πολύ απαιτητική καθημερινότητα και είμαι σίγουρη για την ποιότητα της και για τα αποτελέσματα που φέρνει στον οργανισμό. Η σκέψη και μόνο ότι θα βοηθήσω και άλλες γυναίκες που έχουν τις ίδιες ανάγκες με εμένα, να νιώσουν καλά και να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους, μου έδωσε ακόμα περισσότερο θάρρος να κάνω αυτό το επιχειρηματικό βήμα.

Μαμά, σύζυγος, φίλη, μοντέλο, επιχειρηματίας, παρουσιάστρια. Με ποια σειρά θα τα βάζατε;

Μαμά, σύζυγος, παρουσιάστρια, επιχειρηματίας, μοντέλο και φίλη στο τέλος, γιατί δεν έχω χρόνο ούτε να πιω νερό πολλές φορές.

View this post on Instagram

A post shared by Vicky Kaya (@vickykaya_)

Η Βίκυ Καγιά είναι μια γυναίκα που δουλεύει αδιάκοπα από τα 14 της. Σκοπεύει να ξεκουραστεί κάποια στιγμή; 

Φυσικά και σκοπεύω να ξεκουραστώ κάποια στιγμή, ειδικά από τα Media και την πολλή έκθεση. Δεν ξέρω να σου πω πότε θα γίνει αυτό, θα το κάνω όταν νιώσω ότι είναι η σωστή στιγμή για μένα και την οικογένεια μου. Αυτό θα μου δώσει και περισσότερο χρόνο να ασχοληθώ με την επιχείρηση μου, την Great,  που είναι κάτι που θέλω να συνεχίσω να κάνω για πολλά χρόνια.

Η Great είναι μια vegan και cruelty free πολυβιταμίνη. Γιατί ήταν τόσο σημαντικό αυτό για εσάς; Πιστεύετε ότι ο χώρος της μόδας και την περιποίησης έχει αλλάξει και έχει γίνει πιο animal friendly; Ποιο ήταν το μεταβατικό στοιχείο που άλλαξε τη ρότα της βιομηχανίας;

Η πολυβιταμίνη Great είναι vegan και cruelty free για έναν πολύ απλό και σημαντικό λόγο, ο πλανήτης μας έχει ανάγκη από όλους μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την βιωσιμότητα του. Η κλιματική αλλαγή οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στον ανθρώπινο παράγοντα για αυτό είναι υποχρέωση όλων μας να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να προστατέψουμε το σπίτι μας, για να έχουμε όλοι μια καλύτερη ζωή.

"Πιστεύω ότι, για να μπορούν οι γυναίκες να ανταποκριθούν σε όλους τους ρόλους τους καθημερινά, χρειάζονται πραγματική φροντίδα και pampering"

Η Great είναι βιταμίνες εστιασμένες στη γυναίκα. Σκοπεύετε να επεκταθείτε και στην αντρική αγορά; 

Η Great θα παραμείνει εστιασμένη στην γυναίκα, γιατί πιστεύω ότι ο γυναικείος οργανισμός, με το ορμονικό, τις μεταπτώσεις στη διάθεση, πολλές φορές την άστατη διατροφή λόγω έλλειψης χρόνου χρειάζεται στήριξη. Πιστεύω ότι, για να μπορούν οι γυναίκες να ανταποκριθούν σε όλους τους ρόλους τους καθημερινά, χρειάζονται πραγματική φροντίδα και pampering τόσο από την Great, όσο και από τους άντρες τους, φυσικά. Οπότε, αν και δεν έχω σχέδια να επεκταθώ στην αντρική αγορά, πιθανόν να κάνω κάτι για τα παιδιά.

Τι είναι αυτό που σας αρέσει περισσότερο σε αυτή τη δουλειά; Τι σας εμπνέει και σας κάνει να ανυπομονείτε;

Αυτό που μου αρέσει πάρα πολύ και απολαμβάνω από την ενασχόληση μου με την Great είναι το interaction που έχω με τις γυναίκες μέσα από την κοινότητα που έχουμε δημιουργήσει. Η  δύναμη που παίρνω από αυτές και αυτές από μένα είναι το απόλυτο women empowerment που είναι πολύ σημαντικό για μένα προσωπικά και ουσιαστικό για την Great ως επιχείρηση. Η δύναμή μας ξεκινάει από μέσα προς τα έξω, όπως και η ομορφιά. Πιστεύω ότι εάν μια γυναίκα είναι ουσιαστικά δυνατή από μέσα, μπορεί και παίρνει σοφές αποφάσεις για τη ζωή της. 

View this post on Instagram

A post shared by Great for Women (@greatforwomen)

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η γυναίκα επιχειρηματίας; Πιστεύετε πως διαφέρουν από όσα έχει να αντιμετωπίσει ένας άντρας;

Σίγουρα οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια γυναίκα επιχειρηματίας είναι άλλες από αυτές που αντιμετωπίζει ένας άντρας και ειδικά στην Ελλάδα που επικρατεί μια ανδροκρατούμενη κατάσταση στον επιχειρηματικό τομέα. Παρόλα αυτά, ο επιμένων νικά και με υπομονή και επιμονή μια χαρά μπορούμε να τα καταφέρουμε και πολλές φορές και καλύτερα από τους άντρες.

Υπήρξε κάποιο περιστατικό στη δουλειά που είπατε ότι είναι καλύτερα ή χειρότερα που είστε γυναίκα;

Δεν έχει τύχει να αντιμετωπίσω τέτοιο περιστατικό στη δουλειά μου. Ίσως, ένας άντρας να κατάφερνε να κάνει κάτι πιο γρήγορα από μια γυναίκα, αλλά για μένα δεν έχει μόνο αξία το γρήγορο αποτέλεσμα, έχει αξία και το ταξίδι που θα σε φέρει στην επιτυχία και ας πάρει περισσότερο χρόνο.

View this post on Instagram

A post shared by Great for Women (@greatforwomen)

Υπάρχει κάτι τελικά που η Βίκυ Καγιά δεν έχει καταφέρει ακόμα αλλά το επιθυμεί;

Είμαι χορτάτη, νιώθω πλήρης και νομίζω ότι η Great επισφράγισε όλη μου την ανάγκη να κάνω κάτι καινούργιο και ξεχωριστό. Νιώθω τυχερή που και το κοινό στην Ελληνική αγορά ήταν έτοιμο να δεχτεί ένα health and beauty προϊόν σε συνδρομητική μορφή χωρίς χρονικό περιορισμό. Δεν σταματάμε όμως εδώ, στην Great ετοιμάζουμε και νέα προϊόντα πάντα με γνώμονα τη γυναίκα και είμαι σίγουρη ότι θα αγαπηθούν από την πρώτη στιγμή.

View this post on Instagram

A post shared by Great for Women (@greatforwomen)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
20 / position1: 520 / position2: 1111
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb