ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ 7 GIRL BOSSES ΠΡΟΣΩΠΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η Τίμη Μουφτόγλου ξέρει πως αν πιστεύεις σε κάτι, τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει

Το πιο elegant girl της Θεσσαλονίκης απαντά στις ερωτήσεις του Pink.gr
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η Τίμη Μουφτόγλου ξέρει πως αν πιστεύεις σε κάτι, τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Τίμη Μουφτόγλου, μπορεί να σπούδασε Γερμανική Φιλολογία αλλά ήταν too cool for that. Στην πορεία εμπλούτισε τις γνώσεις της στο Digital Marketing αλλά και στις πωλήσεις και τη μόδα και πήρε τα ηνία στο concept store elegance+, ένα από τα πιο ωραία καταστήματα της Θεσσαλονίκης.

Πώς και πότε αποφάσισες να πάρεις το ρίσκο να ανοίξεις τη δική σου επιχείρηση;

Στην ουσία «μπήκα» στην επιχείρηση που δημιούργησαν οι γονείς μου και που με έκαναν να αγαπήσω από τότε που τελείωσα το σχολείο σταδιακά, μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω κάτι «δικό» μου τον Μάρτιο του 2010 όταν στην ουσία μετά από την παρότρυνση του πατέρα μου τόλμησα να υποστηρίξω ένα νέο concept που είχα στο μυαλό μου με ο,τι και αν συνεπάγεται αυτό και έτσι γεννήθηκε το concept store elegance+.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elegance+ (@eleganceplusgr)

Τι περιλαμβάνει η μέρα σου όταν είσαι στη δουλειά; Βάλε μας στον κόσμο σου!

Mια τυπική μέρα στη δουλειά ξεκινάει απ τη στιγμή που ανοίγω τα μάτια μου, όταν ακόμα το μυαλό είναι ξεκούραστο, είναι η στιγμή που θα μιλήσω με το γραφείο για τρέχοντα θέματα, θα δω τα mail μου και θα «ντοπαριστώ» ξεκινώντας την υλοποίηση της επόμενης ιδέας/ project, απο τη στιγμή που θα πατήσω το πόδι μου στο μαγαζί όλα θα σταματήσουν και θα ασχοληθώ 100% με τη λιανική, με θέματα που αφορούν κυρίως τα δυο καταστήματα που είμαι υπεύθυνη - το atelier elegance τσιμισκη 86 και το concept store “elegance+” - από τη στιγμή που θα βρεθώ εκεί ανήκω στα καταστήματα και στους ανθρώπους που μας επισκέπτονται. Εκεί χάνεται ο χρόνος.

"Με τον καιρό έμαθα να αντιμετωπίζω τα πάντα με λογική και ψυχραιμία όποτε όλα έγιναν πιο απλά και εύκολα"

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι είναι αυτό που σου αρέσει και τι δεν αντέχεις καθόλου στη δουλειά σου;

Στη δουλειά μου λατρεύω την επαφή με τον κόσμο και το απίστευτο συναίσθημα όταν βλέπω την ικανοποίηση των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται. Το να εκφράζει ένας άνθρωπος τον ενθουσιασμό και τη χαρά που παίρνει μετά από την εξυπηρέτηση μας είναι ανεκτίμητο για μένα. Δεν αντέχω την αγένεια που μπορεί να αντιμετωπίσω - ευτυχώς σπάνια - ειδικά απέναντι στους ανθρώπους που αποτελούν την ομάδα του elegance η οποία προκύπτει τις περισσότερες φορές από θέματα άσχετα σε σχέση με το κατάστημα.

Έχεις κάποιες συμβουλές για όσες σκέφτονται να δοκιμάσουν τις δικές τους δυνάμεις στο επιχειρείν;

Το μόνο που έχω να πω απ την καρδιά μου είναι ότι αν κάποιος έχει μια ιδέα στο μυαλό του η οποία κάνει την καρδιά του να χτυπάει πιο δυνατά και πιστεύει στις δυνάμεις του να μη φοβηθεί τίποτα και κανέναν, είναι όπως ο έρωτας, όταν νιώθεις πραγματικά ερωτευμένος μπορείς να κανείς τα πάντα, δεν ακούς κανέναν που θα σου σπείρει την αμφιβολία και θα βρεις τη δύναμη να κανείς τα πάντα, είναι η δύναμη του έρωτα, ε το ίδιο είναι για μένα και όταν πας να ξεκινήσεις κάτι δικό σου.

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η γυναίκα επιχειρηματίας; Πιστεύεις πως διαφέρουν από όσα έχει να αντιμετωπίσει ένας άντρας;

Δυστυχώς αυτό είναι μια πραγματικότητα στην Ελλάδα πολλές γυναίκες κουβαλάνε ακόμα τα στερεότυπα της νοικοκυράς, μάνας, συζύγου που τη θέλουν να μην κυνηγάει το όνειρο της, ή να ψάχνει μόνο μια πρόσκαιρη εργασία χωρίς στόχους και όραμα γιατί κάποια στιγμή θα τα αφήσει για να αφιερωθεί στον «σκοπό της γυναίκας», είναι δύσκολο να δώσει κάποιος την ίδια βαρύτητα στην επιχειρηματική υπόσταση μιας γυναίκας και αυτό ξεκινά δυστυχώς από εμάς τις ίδιες, εξαρτάται βέβαια και από τη δουλειά αλλά νομίζω ότι οι γυναίκες πρέπει να αποδείξουν σε μερικές περιπτώσεις τα αυτονόητα.

Υπήρχε κάτι που σε τρόμαζε πολύ στην δουλειά σου και τώρα πλεον σου φαίνεται απλό και εύκολο;

Με τρόμαζαν παρά πολύ οι «σοβαρές συζητήσεις» με συνεργάτες η και με πελάτες, όταν δηλαδή ερχόταν η στιγμή που θα έπρεπε να αντιμετωπίσω ένα σοβαρό ζήτημα γιατί δεν ήθελα να φέρω κανέναν σε δύσκολη θέση. Με τον καιρό έμαθα να αντιμετωπίζω τα πάντα με λογική και ψυχραιμία όποτε όλα έγιναν πιο απλά και εύκολα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
10 / position1: 387 / position2: 3628
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb