ENTERTAINMENT

Η Bella Hadid μιλά για την χρόνια κατάθλιψη και την ψευδαίσθηση των social media

«Τα social media δεν είναι αληθινά. Για όποιον δυσκολεύεται, να το θυμάστε», γράφει το μοντέλο
Γράφει η ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΑΚΛΑΤΖΗ
Η Bella Hadid μιλά για την χρόνια κατάθλιψη και την ψευδαίσθηση των social media

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια ειλικρινή εξομολόγηση μοιράστηκε η Bella Hadid με τους followers της στο Instagram, μιλώντας από καρδιάς για το δικό της δύσβατο ταξίδι ψυχικής υγείας.

Τα social media έχουν υπάρξει αρκετές φορές στο επίκεντρο των συζητήσεων για την προβολή μιας fake καθημερινότητας και το κατά πόσο αυτοί μας επηρεάζει ψυχολογικά. Από όλη αυτή την ψευδαίσθηση της τελειότητας ούτε η φαινομενικά «τέλεια» Bella δεν κατάφερε να βγει αλώβητη.

Η Bella μοιράστηκε ένα απόσπασμα από μια ομιλία της Willow Smith η οποία μιλούσε για το άγχος που προκαλούν τα social media και για το ότι τελικά δεν είμαστε μόνοι. Έδωσε έμφαση στο ότι όλοι βιώνουμε τα ίδια συναισθήματα και όλοι προσπαθούμε να τα καλύψουμε σαν να είναι αφύσικα. Όμως δεν είναι.

Πρέπει να σταματήσει να μας τρομάζει η ευάλωτη πλευρά του εαυτού μας και να αρχίσουμε να την μοιραζόμαστε, τότε είναι πολύ πιθανό να συνδεθούμε με τους υπόλοιπους ανθρώπους ακόμα πιο βαθειά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ίδιο ποστ η Bella ανέβασε selfies της, που την δείχνουν να κλαίει και να είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να σταθεί και να στηρίξει όλους όσους δυσκολεύονται ψυχικά αλλά και ταυτόχρονα να πάρει δύναμη από αυτούς.

Στη τελευταία εικόνα το μοντέλο εμφανίζεται με ενδοφλέβιο ορό IV, πιθανότατα η φωτογραφία να έχει τραβηχτεί κατά τη διάρκεια θεραπείας της νόσου Lyme. Υπενθυμίζεται ότι η Bella διαγνώστηκε με τη νόσο του Lyme το 2012.

Κάτω από τις φωτογραφίες η Bella έγραψε, αναφερόμενη στην Smith: «Σ' αγαπώ και τα λόγια σου. Με κάνουν να νιώθω λιγότερο μόνη και γι' αυτό τα δημοσιεύσω».

Στο εικονιζόμενο βίντεο η Smith τονίζει πως: «Το αίσθημα του να πιστεύεις ότι δεν είσαι αρκετά καλός ή το να είσαι ανασφαλής για την τέχνη σου είναι φυσικό, αλλά την ίδια στιγμή, νιώθω ότι μας έχουν διδάξει να νιώθουμε με ένα συγκεκριμένο τρόπο.

Όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί, καθένας μας έχει κάτι ξεχωριστό και μοναδικό να προσφέρει. Συχνά ξεχνάμε ότι όλοι αισθάνονται βασικά το ίδιο: χαμένοι και μπερδεμένοι.

Νιώθουμε όλοι το ίδιο άγχος και όλοι προσπαθούμε να το καλύψουμε με κάθε τρόπο. Κάποια στιγμή πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα ελαττώματά μας και να αποδεχτούμε ως φυσικά και όμορφα».

View this post on Instagram

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Η Hadid έγραψε τα παραπάνω λόγια της Smith και συμπλήρωσε: «Αυτή είναι λίγο πολύ η καθημερινότητά μου, κάθε βράδυ

Εδώ και λίγα χρόνια

Τα social media δεν είναι αληθινά. Για όποιον δυσκολεύεται, να το θυμάστε. Μερικές φορές το μόνο που πρέπει να ακούσεις είναι ότι δεν είσαι μόνος. Οπότε από εμένα σε εσάς, δεν είστε μόνοι. Σας αγαπώ, σας βλέπω και σας ακούω. Η αυτοβοήθεια και η ψυχική ασθένεια/χημική ανισορροπία δεν είναι γραμμική και είναι σχεδόν σαν ένα τρενάκι εμποδίων… γεμάτη σκαμπανευάσματα. Αλλά θέλω να ξέρετε, υπάρχει πάντα φως στο τέλος του τούνελ, και το τρενάκι του λούνα παρκ πάντα σταματάει τελείως κάποια στιγμή.

Μου πήρε πολύ χρόνο για να το βάλω στο μυαλό μου, αλλά μετά από πολλά mental breakdown κατάλαβα ότι: αν δουλέψεις αρκετά σκληρά με τον εαυτό σου, αφιερώνοντας χρόνο σε εσένα για να καταλάβεις τα τραύματα, τα ερεθίσματα, τις χαρές και τη ρουτίνα σου, θα είσαι πάντα σε θέση να κατανοείς όλα αυτά που σε πονούν και να μαθαίνεις περισσότερο πως να τα διαχειρίζεσαι. Αυτό είναι το μόνο που μπορείτε να ζητήσετε από τον εαυτό σας. Τέλος πάντων. Δεν είμαι σίγουρη γιατί, αλλά είναι όλο και πιο δύσκολο να μην μοιραστώ την αλήθεια μου εδώ. Σας ευχαριστώ που με είδατε και σας ευχαριστώ που με ακούσατε. Σας αγαπώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
11 / position1: 440 / position2: 1038
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb