Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Think

Οι ωραιότερες καμπάνιες για την παγκόσμια μέρα κοριτσιού

Η παγκόσμια μέρα κοριτσιού αφορά κάθε γυναίκα εκεί έξω

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΟΚΤ 11, 2021

Οι ωραιότερες καμπάνιες για την παγκόσμια μέρα κοριτσιού

Οι διακρίσεις και η βία κατά των κοριτσιών σε διάφορα μέρη του κόσμου ώθησαν τον ΟΗΕ να ανακηρύξει την 11η Οκτωβρίου ως Διεθνή Ημέρα Κοριτσιού (International Day of Girl Child). Καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 19 Δεκεμβρίου 2011 και γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 2012.

Από τι ειναι φτιαγμένα τα κορίτσια; Aπό σύννεφα, όνειρα, χρώματα, κορδέλες, ζάχαρη. Αλλά και σίδερο, επιμονή, αξίες, δύναμη, αποφασιστικότητα, περηφάνεια, μελανιές, σφιχτές γροθιές, θάρρος, φωτιά, θέληση σκληρή σαν πέτρα. Από αυτά είναι φτιαγμένα τα κορίτσια! (καμπάνια της Nike, δες παρακάτω).

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Μέρα Κοριτσιού.

Xρόνια πολλά στα κορίτσια - όχι στα τέλεια κορίτσια- στα κορίτσια που κάνουν λάθη, που τα διορθώνουν, που μπορεί να βάζουν τα κλάματα αλλά στέκονται στα πόδια τους, που μπορούν να αγαπήσουν κυρίως και πρώτα από όλους τον εαυτό τους, που δεν βάζουν όρια στα όνειρά τους, που ξέρουν τους φόβους τους και τους κοροϊδεύουν, που μαθαίνουν πως δεν υπάρχει "είμαι" αλλά "γίνομαι", που δεν ξέρουν τίποτα αλλά τα ξέρουν ήδη όλα, που θα μάθουν, που μαθαίνουν, που έμαθαν.

Περισσότερα Θέματα Think
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb