THINK

Η 22χρονη Βραζιλιάνα με τους 6,4 εκατομμύρια ακόλουθους που κάνει τη διαφορά

Ένας διαφορετικός λογαριασμός που πρέπει να υπάρχει
Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Η 22χρονη Βραζιλιάνα με τους 6,4 εκατομμύρια ακόλουθους που κάνει τη διαφορά
@instagram.com/cunhaporanga_oficial/

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To όνομα της είναι Maira Gomez Godinho, αλλά είναι πιο γνωστή ως Cunhaporanga Tatuyo. Στο TikTok 6,4 εκατομμύρια άνθρωποι ακολουθούν τη Βραζιλιάνα ιθαγενή κοπέλα (και 539 χιλιάδες στο Instagram), όχι για κάποιο σeξι περιεχόμενο, αλλά γιατί κάθε μέρα προάγει και διδάσκει τα ήθη και τα έθιμα των ιθαγενών του Αμαζονίου.

Η 22χρονη ζει μέσα στο δάσος του Αμαζονίου, στις όχθες του Rio Negro. Ξεκίνησε να ανεβάζει υλικό, το οποίο ανέβαζαν και άλλοι συνομήλικοί της, με συγχρονισμό ήχου με τα χείλη της κλπ., αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν το καλύτερο δυνατό.

Η φήμη της εκτοξεύτηκε όταν άρχισε να μοιράζεται τις ημέρες στην καθημερινότητα της φυλής Tatuyo. Σε ένα από τα βίντεο της για παράδειγμα, εμφανίστηκε να τρώει μια κάμπια, ένα από πιο δημοφιλή εδέσματα στην περιοχή. Έχει εκατομμύρια προβολές κάθε φορά που μοιράζεται μια συνταγή, όπως όταν φτιάχνει αλεύρι από μανιόκα ή όταν δείχνει πώς να κάνουμε τα μαλλιά μας απαλά σαν μετάξι.

View this post on Instagram

A post shared by Jūgoa (@cunhaporanga_oficial)

Φυσικά, δεν σταματάει εκεί. Μας δείχνει παραδοσιακά τατουάζ, πως να διώξουμε την κακοτυχία και πως να κάνουμε πρόγνωση του καιρού παρατηρώντας τον ουρανό. Η αγάπη της για το δάσος που βρίσκεται συνεχώς σε κίνδυνο είναι δεδομένη, με την κλιματική αλλαγή να αποτελεί τεράστια ανησυχία και για την ίδια.

@cunhaporangaoficial Como são lindos 😻🐬 #indígenass #tiktokindígena #tatuyosforever #wananosforever #jūgoanotiktok #viral #foryou #mulheresguerreiras_ ♬ som original - Jūgoa

Η φυλή της, μαζί με ακόμα 22 φυλές που ζουν στην περιοχή, δεν είχαν ούτε ηλεκτρικό, ούτε φυσικά πρόσβαση στο διαδίκτυο πριν την πανδημία. «Τώρα μπορούμε να φορτίζουμε τα κινητά μας και να επικοινωνούμε με όλον τον κόσμο» λέει η Maira, που θέλει διαρκώς να τον διδάσκει πως ζουν οι άνθρωποι της φυλής της.

Η 22χρονη έχει σπουδάσει και έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο, αλλά συνεχίζει να βοηθάει τους γονείς της και να προάγει τον πολιτισμό των προγόνων της. Γι’ αυτό και έχει πάνω από 6 εκατομμύρια ακόλουθους.

@cunhaporangaoficial Answer to @glow._sorft._routines Era o Nhã @edsontatuyo_oficial que vcs queriam ver? 🤪❤ @dicksontatuyo_oficial @kaviripo_oficial @tatuyo_oficial #fy ♬ som original - Edite
View this post on Instagram

A post shared by Jūgoa (@cunhaporanga_oficial)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
1 / position1: 563 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb