PINK RIBBON MONTH ΥΓΕΙΑ

Η Sheryl Crow μιλά ανοιχτά για τον καρκίνο του μαστού, προτρέποντας μας να εξεταστούμε

Η ίδια δήλωσε πως οι γυναίκες πρέπει να σταματήσουν να δικαιολογούνται
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η Sheryl Crow μιλά ανοιχτά για τον καρκίνο του μαστού, προτρέποντας μας να εξεταστούμε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δέκα χρόνια μετά την μάχη με τον καρκίνο του μαστού, η Sheryl Crow μιλάει για την εμπειρία της και μιλάει για το γιατί πρέπει να είμαστε επιμελείς με τις εξετάσεις μας και να μη ξεχνάμε την πρόληψη, και τις μαστογραφίες μας.

Η ίδια δήλωσε πως οι γυναίκες πρέπει να "σταματήσουν να δικαιολογούνται" και να υποβληθούν σε εξετάσεις για καρκίνο του μαστού.

Παρά τις τεχνολογικές εξελίξεις, έγραψε, πάρα πολλές από εμάς ξεχνάμε να κάνουμε τις εξετάσεις μας λέγοντας δικαιολογίες.

"Είτε είναι ο το άγχος και ο φόβος να μάθουν ότι έχουν καρκίνο, είτε μια εσφαλμένη αντίληψη ότι η μαστογραφία δεν είναι ο σωστός τύπος ελέγχου για αυτές - οι δικαιολογίες είναι πολλές και πολλές από αυτές προέρχονται όλες από φόβο ή παραπληροφόρηση", έγραψε. "Θεωρώ ευθύνη μου, ως κάποιος που αποδίδει την επιβίωση του καρκίνου του μαστού στην έγκαιρη διάγνωση και τη δέσμευσή μου να κάνω τον ετήσιο έλεγχο μου, να πω σε κάθε γυναίκα που συναντώ ότι πρέπει να σταματήσει να δικαιολογείται και να προγραμματίζει τις εξετάσεις της".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου, οι γυναίκες πρέπει να κάνουν ετήσιες μαστογραφίες ξεκινώντας από την ηλικία των 45 ετών, αλλά οι γυναίκες ηλικίας 40-44 ετών θα πρέπει να έχουν την επιλογή να ξεκινήσουν ετήσιες μαστογραφίες εάν το επιθυμούν (στην περίπτωση εκείνων με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού, για παράδειγμα) ή ακόμη και πολύ νωρίτερα αν υπάρχει ιστορικό.

Μια μελέτη νωρίτερα φέτος, ωστόσο, πρότεινε ότι οι πρώτες μαστογραφίες που ξεκινούν στην ηλικία των 40 ετών μπορεί να βοηθήσουν σε μεγάλη μείωση των θανάτων από καρκίνο του μαστού. Σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερο να έχετε μια συζήτηση με το γιατρό σας για να δείτε καλύτερα πότε πρέπει να υποβληθείτε σε εξετάσεις για καρκίνο του μαστού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
4 / position1: 407 / position2: 1072
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb