ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

7+1 deco trends για αυτό το φθινόπωρο

Όλες οι αλλαγές στην διακόσμηση και οι τάσεις φέτος
Από το NEWSROOM
7+1 deco trends για αυτό το φθινόπωρο
Photo by PNW Production from Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποχαιρετούμε προσωρινά τα παστέλ χρώματα μαζί με το καλοκαίρι και επικεντρωνόμαστε σε γήινες αποχρώσεις και πιο σκούρες τονικότητες,  σε οργανικές φόρμες,φυσικά υλικά και στο πάντρεμα διαφορετικών υφών  όπως το βελούδο, τα βαμβακερά και τα μεταλλικά στοιχεία. Η deco editor, Μαρία Παυλίδου σου δίνει το top 8 των trends!

1. Τα γήινα χρώματα εκτός από τάση στην διακόσμηση φέτος, είναι και ό,τι πρέπει για την περίοδο του φθινοπώρου.  Εάν έχετε προγραμματίσει κάποια μεγάλη αλλαγή στο χώρο σας είναι πολύ ωραία ιδέα να δουλεψετε στην χρωματική παλέτα των αποχρώσεων της άμμου σε συνδυασμό με τερακότα και ακόμα και καποιες σκούρες αποχρώσεις στους τοίχους, στα έπιπλα αλλα και στα διακοσμητικά. Το αποτέλεσμα θα είναι ξεκούραστο, διαχρονικό και οικείο.

2. Βελούδο. Συνεχίζει να είναι η τοπ υφή υφάσματος στον καναπέ, τις πολυθρόνες, τις καρέκλες τραπεζαρίας ακόμα και σε αξεσουάρ όπως τα διακοσμητικά μαξιλάρια. Μεγάλη τάση φέτος το φθινόπωρο είναι και η αναμιξη του βελούδου με άλλα υλικά για ένα αποτέλεσμα που αποπνέει πολυτέλεια.

Zhanna Leontyeva

3. Η φύση παραμένει στο εσωτερικό του σπιτιού μας με φυτά εσωτερικού χώρου, ακόμη και μεγαλύτερων διαστάσεων. Θέλουμε να δώσουμε την αίσθηση του εξωτερικού χώρου και της ηρεμίας που μας δίνει η επαφή με την φύση , στον προσωπικό μας χώρο. Το φθινόπωρο πέρα από τα φυτά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αποξηραμένα στάχυα  ή αποξηραμένα μπουκετάκια για να πάρουμε την αίσθηση της εποχής.

 Ceyda Çiftci 

4. Βασικό μέρος κάθε χώρου είναι ο φωτισμός! Ειδικά αυτην την περίοδο δίνεται μεγάλη βαρύτητα στον φωτισμό του χώρου μας και τις φωτιστικές πηγές. Πέρα από τα βασικά φωτιστικά, πλέον σημαντικό ρόλο στην διακόσμηση του χώρου και στην αίσθηση που αποπνέει δίνουν και κεριά, διάσπαρτες ή κρυφές φωτιστικές πηγές και φυσικά ο νέον φωτισμός.

5. Μεγάλο must για κάθε χώρο φέτος, αποτελούν τα έπιπλα με γεωμετρικές φόρμες, κυρίως έντονες καμπύλες. Χαρίζουν στον χώρο σας ηρεμία, σταθερότητα και συμβάλλουν στην αίσθηση ζεστασιάς.

6. Για ακόμη μια σεζόν συνεχίζει να είναι ένα από τα κορυφαία trends η χρήση φυσικών και οργανικών υλικών στα έπιπλα και τα διακοσμητικά του εσωτερικού χώρου. Άλλος ένας τρόπος να έρθει η φύση στο επίκεντρο του χώρου μας και κατ’ επέκταση να αποκτήσουμε χαλαρή διάθεση είναι να εκμεταλλευτούμε κατεξοχήν κομμάτια για εξωτερικό χώρο με υλικά όπως το μπαμπού και η ψάθα στο εσωτερικό του σπιτιού μας.

Nadine Wuchenauer

7 Σκούρες αποχρώσεις όπως το βαθύ μπλε, το σμαραγδί ή το σκούρο κόκκινο όταν χρησιμοποιούνται σε σωστές αναλογίες στα έπιπλα, τα διακοσμητικά στοιχεία ή ακόμα και τους τοίχους του χώρου μας, μπορούν να απογειώσουν το αποτέλεσμα!

8. Σε διάφορες συνθέσεις, διάφορα μεγέθη και σε διαφορετικά στυλ, πρωταγωνιστές στα διακοσμητικά αντικείμενα του φετινού φθινοπώρου ειναι τα βάζα! Από διακοσμητικό με πρακτική χρήση , για να τοποθετήσουμε ένα μπουκέτο λουλούδια ή κάποια κλαδιά, πλέον αποτελεί το βασικό στοιχείο μιας ευρύτερης σύνθεσης είτε σε κάποιο τραπέζι, στο πάτωμα ή σε κάποια γωνιά του σπιτιού ή της επαγγελματικής μας στέγης. Φέτος το φθινόπωρο επιλέγουμε ανάμεσα σε κεραμικές συλλογές, εκκεντρικά σχήματα και ασπρόμαυρα μοτίβα! 

Sammsara Luxury Modern Home

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb