ENTERTAINMENT

Οι 5 καλύτερες ταινίες για τη ζωή διάσημων καλλιτεχνών

Σύμφωνα με τις βαθμολογίες στο IMDB
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Οι 5 καλύτερες ταινίες για τη ζωή διάσημων καλλιτεχνών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κόσμος ενός καλλιτέχνη είναι ένα συναρπαστικό μέρος για παρατήρηση - πόσο μάλλον για σκηνοθεσία. Τόσο ο καλλιτέχνης όσο και ο καμβάς του έχουν αιχμαλωτίσει τη φαντασία του κόσμου για σχεδόν όσο καιρό υπήρχαν άνθρωποι. Με ένα τόσο πλούσιο θέμα προς διερεύνηση, δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο αριθμός των ταινιών όλα αυτά τα χρόνια που έχουν ασχοληθεί με την ιστορία ζωής ενός συγκεκριμένου καλλιτέχνη είναι τεράστιος. Εμείς διαλέξαμε 5 ταινίες ανάμεσα στο top 10 των ταινιών με την υψηλότερη βαθμολογία στο IMDB. 

Αντρέι Ρούμπλεφ 

Οι ταινίες του Αντρέι Ταρκόφσκι δεν είναι απαραίτητα για όλους. Τα αριστουργήματα του Ταρκόφσκι είναι αρκετά δύσκολα στην κατανόησή τους. Ωστόσο, οι λάτρεις του κινηματογράφου πρέπει να δουν την ταινία του Ταρκόφσκι, Αντρέ Ρούμπλεφ. Η ταινία επιδιώκει να αφηγηθεί την ιστορία του ζωγράφου. Μία από τις σπουδαιότερες ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Exit Through the Gift Shop

Το Exit Through the Gift Shop, σε σκηνοθεσία του μυστηριώδους καλλιτέχνη γκράφιτι Banksy, είναι μια ταινία που μπορεί να είναι αλλά και να μην είναι φάρσα. Παρόλο που η ταινία κυκλοφόρησε πριν από μια δεκαετία, ακόμη δεν έχουμε μάθει αν βλέπουμε ντοκιμαντέρ ή όχιι

Ανεξάρτητα από την αυθεντικότητα της, το Exit Through the Gift Shop είναι απλά μια συναρπαστική ταινία! Πώς η ιστορία ενός εκκεντρικού Γάλλου ιδιοκτήτη μαγαζιού second hand στο Λος Άντζελες μεταπηδά στην εξάπλωση της street art και καταλήγει σε μια τεράστια έκθεση – παρωδία της Τέχνης, με τον Banksy να αλλάζει ρόλους, από αντικείμενο σε αφηγητή.

Το αριστερό μου πόδι 

Η ταινία που συγκέντρωσε τον Daniel Day Lewis, το πρώτο από τα τρία Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού που έχει λάβει κατά τη διάρκεια της πορείας του, το My Left Foot είναι ο ταυτόχρονα εμπνευσμένος και αποκαρδιωτικός απολογισμός της ζωής του καλλιτέχνη και συγγραφέα Κρίστι Μπράουν ο οποίος λόγω της εγκεφαλικής παράλυσης του, μπορούσε να κινήσει μόνο το αριστερό του πόδι.

Φρίντα 

Η σκηνοθέτις Julie Taymor, θρύλος του θεάτρου, φέρνει τις ιδιαίτερες ευαισθησίες της παρουσιάζοντας την πολυτάραχη ζωή της ζωγράφου και ειδώλου, Frida Kahlo.

Η ταινία κάνει μια καταπληκτική δουλειά παρουσιάζοντας τους τρόπους με τους οποίους η ίδια έζησε τη ζωή της - και απεικονίζοντας την ως μια θηλυκή επαναστάτρια που έσπασε τα ταμπού στο σύνολο της καριέρας της. Με την θεά Salma Hayek.

Ρέμπραντ

Ο ασύγκριτος Charles Laughton έφτιαξε ένα μοναδικό μείγμα έντασης και μελαγχολίας στην ιστορία του διάσημου ζωγράφου της Αναγέννησης, Rembrandt van Rijn. Η ταινία είναι μια χαλαρά δομημένη σειρά χρονογραφήσεων που περιβάλλουν τον καταθλιπτικό ζωγράφο στα πιο σκοτεινά χρόνια της ζωής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
16 / position1: 556 / position2: 989
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb