THINK

Χριστίνα Σαρρή: Η πρώτη τυφλή book Youtuber της χώρας είναι παράδειγμα για όλους

Εκτός των άλλων είναι φοιτήτρια, φεμινίστρια και συγγραφέας
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Χριστίνα Σαρρή: Η πρώτη τυφλή book Youtuber της χώρας είναι παράδειγμα για όλους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Χριστίνα Σαρρή ήταν μόλις δυο ετών όταν ο γιατρός ανακάλυψε ότι επρόκειτο να μείνει τυφλή, καθώς πάσχει από μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια, μια ασθένεια που εξελίσσεται συνεχώς και οδηγεί σε ολική τύφλωση.

Παρόλα αυτά, η νεαρή κοπέλα κατάφερε να γίνει όλα όσα ήθελε και να ζει ευτυχισμένη και πλήρης τη ζωή της, αποτελώντας ένα υπέροχο παράδειγμα ανθρώπου και γυναίκας.

Σήμερα, η ίδια σπουδάζει Ψυχολογία, παράλληλα κάνει την πρακτική της, έχει κυκλοφορήσει ήδη το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Τελικά κέρδισα το στοίχημα;» και ασχολείται ενεργά με τα social media, θέλοντας να διαλύσει τα στερεότυπα του κόσμου, με τον δικό της τρόπο. Επιπλέον, έχει και το δικό της κανάλι στο Youtube, όπου μοιράζεται με τον κόσμο την μεγάλη της αγάπη για τα βιβλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά τη ζωή της, η Χριστίνα νιώθει απίστευτη ευγνωμοσύνη για τους γονείς της, μιας και πάντα ήταν στο πλευρό της, όμως παραδέχεται ότι μεγαλώνοντας αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες, καθώς δεν ήταν λίγες η φορές που αναγκάστηκε να αλλάξει σχολείο, παρέες, συμμαθητές και δασκάλους, λόγω της πάθησης της. Είχε φτάσει σε σημείο μέχρι και να εκπαιδεύσει καθηγητή της, ώστε να μπορεί να την διδάξει. Επιπλέον, πολλές φορές είχε και θέματα με τα βιβλία, καθώς όταν εκείνα δεν ήταν σε μεγεθυμένη μορφή, δεν μπορούσε να τα διαβάσει.

Ένας από τους λόγους που κάνει τον αγώνα της σήμερα, είναι επειδή όπως λέει τα παιδιά με αναπηρίες δεν μορφώνονται στα ελληνικά σχολεία και αυτό πρέπει να σταματήσει. 

Ένα άλλο ζήτημα που θίγει, σαν μια νέα τυφλή γυναίκα, είναι το κλισέ ότι «Τα μάτια της ψυχής είναι το ανοιχτό μυαλό», που θεωρεί ότι τα τυφλά άτομα βλεπούν αλλιώς τον κόσμο, σαν πιο αθώα άτομα, σαν παιδιά που δεν μεγαλώνουν ποτέ, κάτι που αυτομάτως τα αποκλείει από τις συναισθηματικές και τις σeξουαλικές τους ανάγκες, από την ηδονή και την έκφραση τους. Οι πεποιθήσεις αυτές, δυστυχώς στερούν από αυτούς τους συνανθρώπους μας ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής τους, κάνοντας τους άφυλους και ασeξουαλικούς, χωρίς την συγκατάθεση τους.

Σε μικρότερη ηλικία, η Χριστίνα δεν απαντούσε σε αντίστοιχα στερεοτυπικά σχόλια, όμως μεγαλώνοντας αποφάσισε να μην αφήνει έτσι τον κόσμο και να απαντά, θέλοντας να θέσει τα όρια της και να δείξει στους υπόλοιπους ότι είναι και αυτή ένας κανονικός άνθρωπος, μια γυναίκα σαν όλες τις άλλες.

Σχετικά με την κατάσταση της πάθησης της, η νεαρή Youtuber αναφέρει ότι σε αυτό το στάδιο μπορεί να ξεχωρίσει το φως από το σκοτάδι, όπως και κάποιες σκιές και όγκους, ενώ μεγάλη βοήθεια της έχεις προσφέρει στην καθημερινότητα της, ο σκύλος οδηγός της, με το όνομα Luna.

Στο κανάλι της με όνομα  Christina’s Book Voice, η Χριστίνα μοιράζεται την αγαάπη της για τα βιβλία, παρουσιάζει το συγγραφικό της έργο και μοιράζεται τις σκέψεις της γύρω από κοινωνικά ζητήματα, ενώ λατρεύει να βλέπει την γνώμη των άλλων ανθρώπων και να ανακαλύπτει νέους τρόπους σκέψεις.

Τέλος, τα σχέδια της για το μέλλον περιλαμβάνουν ένα ακόμα βιβλίο με τίτλο «Το ημερολόγιο μιας τυφλής γυναίκας, ιστορίες καθημερινού σeξισμού και μισαναπηρισμού στην Ελλάδα», το οποίο θα εκδώσει το φθινόπωρο του 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
11 / position1: 388 / position2: 886
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb