WELLNESS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Pink Travel Girls: H Τήνος μέσα από τα μάτια της Μαίρης Ρετσίνα

Τι να κάνεις, πού να πας, τι να φας, πού να κολυμπήσεις και άλλα
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Pink Travel Girls: H Τήνος μέσα από τα μάτια της Μαίρης Ρετσίνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H Mαίρη Ρετσίνα είναι ραδιοφωνική παραγωγός, παρουσιάστρια, podcaster και VoiceOver Artist.

Προτείνω το νησί... Η Τήνος είναι το νησί μου. Το μέρος που θέλω να επιστρέφω ξανά και ξανά. Εκεί που βρίσκω ηρεμία, ένας τόπος με κατανόηση.

Ταξίδεψα εκεί πρώτη φορά... πριν πέντε χρόνια και από τότε δεν έχω σταματήσει να επισκέπτομαι το νησί. Θυμάμαι την πρώτη φορά που έφτασα και άνοιξε η μπουκαπόρτα του πλοίου, ήξερα ότι θα ταιριάξουμε με την ενέργεια του νησιού, ένιωθα σαν να ήμουν εκεί από πάντα, σαν να μεγάλωσα μαζί της. Ακόμα και τώρα όταν λέω σε παρέες ότι η Τήνος είναι το αγαπημένο μου νησί βλέπω παράξενες αντιδράσεις εξαιτίας του θρησκευτικού τουρισμού που κατακλύζει την χώρα. Κι όμως μερικές φορές σκέπτομαι ότι εξαιτίας αυτής της πεποίθησης του κόσμου, η Τήνος κατάφερε να κρατήσει τον χαρακτήρα της χωρίς να αλλοιωθεί από τις ορδές της μάζας, κρατώντας μέχρι σήμερα την αυθεντικότητα της. Ένας προορισμός συνώνυμο της τέχνης, της γαστρονομίας και της ομορφιάς!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να φάτε οπωσδήποτε... στο Αθμάρ στον Πύργο. Ο Πύργος είναι το μεγαλύτερο χωριό της Τήνου το οποίο εξελίχθηκε σε κορυφαίο καλλιτεχνικό κέντρο αφού ανέδειξε Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Γιαννούλης Χαλεπάς και ένα από τα όμορφα μέρη που θα επισκεφτείς στη ζωή σου. Η πλατεία του χωριού είναι μαγική, και εκεί κάτω από τα αγέρωχα πλατάνια βρίσκεται το Αθμάρ, η τελευταία προσθήκη στα αγαπημένα μου μαγαζιά. Εξαιρετικό πρωινό και καφές, προτείνω το egg burger και φυσικά all day ντόπιες γεύσεις για να φας σαν λόκαλ με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι από X-bourgo Wine Of Tinos. Ευτυχία.

Η αγαπημένη μου παραλία είναι... μια που δεν μου επιτρέπεται να αποκαλύψω γιατί είναι όντως κρυμμένο μυστικό αλλά η δεύτερη αγαπημένη μου παραλία είναι το Καβαρουλκό. Ο δρόμος είναι λίγο δύσκολος από ένα σημείο και μετά αλλά η ομορφιά της παραλίας σε αποζημιώνει στο έπακρο. Είναι ανοργάνωτη με άμμο και αν ο καιρός είναι καλός και δεν φυσάει μπορείς να πας με τα πόδια στο νησάκι ''Πλανήτης''. Μην ξεχάσεις να βρεις τον Αίολο σκαλισμένο στα βράχια από έναν Ιταλό καλλιτέχνη, ότι πρέπει για instagram post!

Το μπαρ που λάτρεψα... δεν υπάρχει καθότι δεν είμαι άνθρωπος των μπαρ, όμως προτείνω ανεπιφύλακτα τον Αργοναύτη στην χώρα για χορό και φανταστικά κοκτέιλς. Εμένα θα βρείτε στην Εξωμεριά στο χωριό Υστέρνια να πίνω το spritz μου ή σε κάποιο χωριό για μπύρες και κουβέντα.

Μια ανάμνηση που μου έμεινε... είναι εκείνο το απόγευμα στο Εξώμβουργο, εκεί που χτίστηκε το ψηλότερο κάστρο του Αιγαίου και που ο καιρός και το νησί μας έκανε την χάρη να απολαύσουμε την πιο συγκλονιστική θέα που έχω δει στη ζωή μου. Η ατμόσφαιρα ήταν τόσο καθαρή που είχαμε όλα τα κυκλαδονήσια στα πόδια μας, το βλέμμα έφτανε μέχρι τα Ψαρά. Προτείνω ανεπιφύλακτα στους ταξιδιώτες που θέλουν κάτι διαφορετικό, να ανέβουν ένα απόγευμα στο βουνό, το μονοπάτι είναι εύκολο.

Η καλύτερη φωτογραφία που έβγαλα... είναι όλες. Δεν υπάρχει φωτογραφία στην Τήνο που να μην λατρεύω, είτε είναι καλή, είτε θολή, είτε κουνημένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
7 / position1: 294 / position2: 1150
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb