Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Entertainment

Η Asos παρουσίασε μοντέλο με κοχλιακό εμφύτευμα και έδειξε τι σημαίνει diversity

Ο κόσμος της μόδας αλλάζει και εμείς χαιρόμαστε

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΙΟΥΝ 23, 2021

Η Asos παρουσίασε μοντέλο με κοχλιακό εμφύτευμα και έδειξε τι σημαίνει diversity
Photo via Instagram/Tasha Ghouri

Τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι ο κόσμος της μόδας αλλάζει και δέχεται πιο πραγματικά πρότυπα, ανθρώπους που ζουν ανάμεσα μας και μπορούν να είναι εσύ και εγώ. Μεγάλοι οίκοι βάζουν στις πασαρέλες τους μοντέλα μεγαλύτερης ηλικίας ή plus size, gender fluid και άτομα που η κάθε μιας μπορεί να ταυτιστεί.

Και όσο ο κόσμος προχωρά, τα κοινωνικά θέματα έρχονται στο επίκεντρο, τα δικαιώματα των γυναικών και η ισότητα μεταξύ όλων των ατόμων,  όπως και η προστασία του περιβάλλοντος και της ζωής γενικά είναι όσα συζητάμε όλοι, η μόδα δείχνει να τα αγκαλιάζει και να θέλει να τα αναδείξει μέσα από την βιομηχανία της.

Φυσικά και τα super models παραμένουν στον εν λόγω χώρο, μιας και έχουν και αυτά το κοινό τους, όμως συχνά βλέπεις να πρωταγωνιστούν σε καμπάνιες πασίγνωστων εταιρειών εντελώς διαφορετικά πρόσωπα από αυτά που έχεις συνηθίσει.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το e-shop ASOS, που αποφάσισε να χρησιμοποιήσει για μοντέλο του, μοντέλο με κοχλιακό εμφύτευμα και μάλιστα για να παρουσιάσει σκουλαράκια που που πωλούνται εκεί.

Όπως έγραψε χρήστης στο Twitter, πρώτη φορά είχε δει μοντέλο με ακουστικό βαρηκοϊας να φοράει σκουλαρίκια, λέγοντας ότι και η ίδια αντιμετωπίζει προβλήματα ακοής. Στη συνέχεια, σχολίασε πως ενημερώθηκε ότι το μοντέλο στην πραγματικότητα φορούσε κοχλιακό εμφύτευμα, όμως παρέμεινε το ίδιο ενθουσιασμένη για αυτήν την επιλογή.

Σύμφωνα με το NHS, το κοχλιακό εμφύτευμα επιλέγουν όσοι έχουν σοβαρή, μόνιμη απώλεια ακοής και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν με ακουστικά βαρηκοΐας. Η συγκεκριμένες συσκευές λειτουργούν μετατρέποντας τον ήχο σε ηλεκτρικά σήματα και στέλνοντάς τα σε ένα μέρος του εσωτερικού αυτιού που ονομάζεται κοχλία. Από εκεί, τα σήματα ταξιδεύουν στον εγκέφαλο και ακούγονται ως υγιή.

Ο κόσμος μπήκε στο Twitter για να επαινέσει τις αντιπροσωπευτικές εικόνες της εταιρείας, λέγοντας ότι είναι τόσο εκπληκτικό που ένα μοντέλο εμφανίζεται έτσι για πρώτη φορά, καθώς και ότι άνθρωποι που το είδαν ταυτίστηκαν, ενώ χάρηκαν πολύ γιατί δεν πίστευαν ότι θα ήταν ποτέ δυνατόν να δουν κάποιον που πάσχει από κάτι αντίστοιχο, σε θέση μοντέλου. 

Η Tasha Ghouri, το μοντέλο του ASOS με το εμφύτευμα, ανέβασε στο προσωπικό της λογαριασμό στο instagram μια φωτογραφία, ευχαριστώντας το κοινό για τα θετικά μηνύματα, αλλά και την εταιρεία που έσπασε τα στερεότυπα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tasha Ghouri (@tashaghouri)

Η ίδια έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα της φωτογραφίας της αναλυτικά:

«Η καρδιά μου είναι πλήρης τώρα! Ευχαριστώ πολύ για όλα τα ευγενικά σας μηνύματα. Μπορεί να είναι απλώς ένα αυτί, αλλά σημαίνει πολύ περισσότερα. Η εκπροσώπηση έχει σημασία και είμαι υπερήφανη που εκπροσωπώ την κοινότητά μου. Στέλνω την αγάπη μου στην Asos που με καλωσορίζει και σπάει τα όρια, καθώς αυτό θα βοηθήσει πραγματικά και θα εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους εκεί έξω».
Περισσότερα Θέματα Entertainment
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb