Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Entertainment

Θα γίνει η Λίλι‑Νταϊάνα πριγκίπισσα;

Τι συμβαίνει με τον τίτλο της κόρης του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ


Δημοσίευση ΙΟΥΝ 07, 2021

Θα γίνει η Λίλι‑Νταϊάνα πριγκίπισσα;

Θα γίνει η κόρη της Μέγκαν Μαρκλ, η μικρή Λίλι, πριγκίπισσα; Τώρα όχι, σε λίγα χρόνια μπορεί.

Καθώς οι πρίγκιπες με τα τζιν που μετακόμισαν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ, ανακοίνωσαν τη γέννηση της κόρης τους, ο βρετανικός Τύπος δεν έχει πάψει από χθες να ασχολείται μαζί τους, προσπαθώντας να απαντήσει σε διάφορα ερωτήματα, τα οποία άλλα εν πολλοίς άλλα κατά πολύ λιγότερο απασχολούν -σε επίπεδο κουτσομπολιού- τους Βρετανούς.

Το ζευγάρι που αγαπάει να μισεί ο βρετανικός Τύπος, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, δύο ημέρες αφότου έφεραν στον κόσμο την κόρη τους μοιράστηκαν το νέο με τον υπόλοιπο κόσμο, και το παλάτι, που κατά πληροφορίες για δεύτερη φορά πιάστηκε ξανά στον ύπνο. Ετσι άλλλωστε είχε γίνει και με τη γέννηση του Αρτσι, όταν η γέννησή του ανακοινώθηκε ώρες αργότερα, με τον βρετανικό Τύπο να απορεί για το τι είχε συμβεί.

Η αποκάλυψη ήρθε χρόνια αργότερα, όταν Μέγκαν Μαρκλ και Χάρι στη συνέντευξη με τις «βόμβες» στην Οπρα Γουίνφρεϊ αποκάλυψαν το παρασκήνιο της ζωής τους στο παλάτι, που, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, απείχε κατά πολύ σε σχέση με αυτό που προβαλλόταν προς τα έξω.

Ιντριγκες, ρατσισμός, έλλειψη υποστήριξης και βοήθειας. Με βάση τα όσα έχουν υποστηρίξει δημοσίως Μέγκαν Μαρκλ και Χάρι το τελευταίο δίμηνο για τη ζωή τους στο παλάτι, η απόφασή τους εκείνη το 2019 μοιάζει με φυσικό επόμενο. Είχαν περάσει, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, κάποιους τραυματικούς μήνες, με μέλη της βασιλικής οικογένειας να αναρωτιούνται τι χρώμα θα έχει το μωρό, τη Μέγκαν Μαρκλ να έχει αυτοκτονικές τάσεις και τη βοήθεια να μην έρχεται από πουθενά.

Ακόμη και τώρα, βέβαια, πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι όλα αυτά, και τότε και τώρα, συμπεριλαμβανομένων των συνεντεύξεων με τις αποκαλύψεις-φωτιά για το παλάτι, δεν είναι παρά καπρίτσια ενός ζευγαριού που ήθελε και θέλει να βρίσκεται όχι απλά στα φώτα της δημοσιότητας, αλλά στο επίκεντρο αυτής.

Κάποια στιγμή η Λίλι-Νταϊάνα θα γίνει πριγκίπισσα

Η μικρή Λίλι-Νταϊάνα πάντως, όπως και ο Αρτσι, όπως γράφει η «Daily Mail», δεν παίρνει αυτομάτως με τη γέννησή της τον τίτλο της πριγκίπισσας, ωστόσο μπορεί να πάρει τον τίτλο όταν θα πεθάνει η προγιαγιά της βασίλισσα Ελισάβετ και στον θρόνο θα ανεβεί ο παππούς της, Κάρολος, ως εγγονή βασιλιά.

Γιατί δεν είναι τώρα πριγκίπισσα η μικρή Λίλι;

Η μικρή Λίλι-Νταϊάνα Μουντμπάντεν Γουίνδσορ προς το παρόν, λοιπόν, δεν έχει τίτλο, όπως και ο μεγαλύτερος αδελφός της, Αρτσι.

Ο περίπλοκος κανόνας για τους βασιλικούς τίτλους, που χρονολογείται από τον George V, είχε προκαλέσει στο παρελθόν τεράστια διαμάχη.

Η σύγχυση προκλήθηκε όταν η Μέγκαν Μαρκλ ισχυρίστηκε ότι η βασιλική οικογένεια αποφάσισε να στερήσει τον τίτλο του πρίγκιπα από τον Αρτσι, λίγο πριν τη γέννησή του, λέγοντας ότι από την αρχή της πρώτης εγκυμοσύνης της ένιωθε ότι οι κανόνες άλλαζαν άδικα και ανεξήγητα.

Είπε χαρακτηριστικά, η Μέγκαν Μαρκλ: «Τους μήνες που ήμουν έγκυος, την ίδια περίοδο, διεξαγόταν παράλληλα μια συζήτηση του τύπου ''δεν θα σας δοθεί ασφάλεια, δεν θα δοθεί τίτλος'' και παράλληλα εκφράζονταν ανησυχίες και γίνονταν συζητήσεις για το πόσο σκούρο θα ήταν το δέρμα του όταν θα γεννιόταν''».

Μετά τη συνέντευξη της Μέγκαν Μαρκλ και του Χάρι, γνώστες των βασιλικών υποθέσεων καταδίκασαν τον ισχυρισμό του ζευγαριού κατά των ανθρώπων του παλατιού, αναφέροντας ότι λόγω ενός κανονισμού από το 1917 ο Αρτσι -και τώρα η Λίλι Νταϊάνα- δεν είναι ακόμη πρίγκιπας.

Στους κανονισμούς, που φέρουν την υπογραφή του βασιλιά George V (του παππού της βασίλισσας Ελισάβετ), οριζόταν ότι μόνον οι βασιλικοί απόγονοι που βρίσκονται στην άμεση γραμμή της διαδοχής μπορούν να γίνουν πρίγκιπας ή πριγκίπισσα και να λάβουν τίτλους της Βασιλικής Υψηλής Αυτού (HRH).

Και σημείωνε ο κανονισμός, σύμφωνα με τη «Daily Mail»: «Τα εγγόνια τών γιων των βασιλέων στην άμεση γραμμή διαδοχής (εκτός από τον μεγαλύτερο γιο του μεγαλύτερου γιου του πρίγκιπα της Ουαλίας) θα απολαμβάνουν σε κάθε περίπτωση τους τίτλους που απολαμβάνουν τα παιδιά των δουκών και των δουκισσών».

Ο κανόνας που άλλαξε για τα παιδιά του Γουίλιαμ

Σύμφωνα με τους κανόνες αυτούς, μόνον ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο μεγαλύτερος γιος της δούκισσας του Κέιμπριτζ, πρίγκιπας Τζορτζ -ως εγγονός του μονάρχη κάτω από την άμεση γραμμή διαδοχής στον θρόνο- είχε αρχικά το δικαίωμα να είναι πρίγκιπας.

Σε τι θέση βρίσκεται στη γραμμή διαδοχής η κόρη της Μέγκαν Μαρκλ
Η βασίλισσα Ελισάβετ άλλαξε τον κανονισμό το 2013 πριν από τη γέννηση του πρίγκιπα Τζορτζ, για να εξασφαλίσει ότι όλα τα αδέλφια του Τζορτζ -ως παιδιά του μελλοντικού βασιλιά Γουίλιαμ- θα είναι πρίγκιπες.

Η Λίλι-Νταϊάνα είναι 8η στη σειρά διαδοχής στο βρετανικό θρόνο, μετά τον αδελφό της, Αρτσι, και δεν πρόκειται να βγουν εκτός αυτής, λόγω του γεγονότος ότι οι γονείς τους παραιτήθηκαν από τη βασιλική οικογένεια.

[ΠΗΓΗ]
Περισσότερα Θέματα Entertainment
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb