STYLE

Για ποιο λόγο δεν μπορούμε να δούμε το ροζ ταγέρ της Τζάκι Κένεντι μέχρι το 2103

Το φορούσε την ημέρα της δολοφονίας του Κένεντι
Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Για ποιο λόγο δεν μπορούμε να δούμε το ροζ ταγέρ της Τζάκι Κένεντι μέχρι το 2103

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Τζάκι Κένεντι είναι μια γυναίκα που άφησε ιστορία με το απαράμιλλο στυλ της. Η φινέτσα της ακόμη αποτελεί σημείο αναφοράς για τη μόδα αφού οι γυναίκες στρέφονται συχνά στην εικόνα της για έμπνευση.

Τα ρούχα της συχνά μνημονεύονται από στυλίστες και γκουρού της μόδας αφού άφησαν εποχή. Το ροζ Chanel ταγέρ της, το έχουμε δει δεκάδες φορές. Ήταν μάλιστα, το ρούχο που φορούσε κατά την επίσκεψή της με τον σύζυγό της και πρόεδρο των ΗΠΑ Τζον Κένεντι στο Ντάλας. Τότε που ο σύζυγός της δολοφονήθηκε κατά την αυτοκινητοπομπή σε κεντρικό δρόμο της πόλης στις 22 Νοεμβρίου του 1963.

Γιατί το συγκεκριμένο ταγέρ δεν θα εκτεθεί ποτέ σε μουσείο μέχρι το 2103;

Μάλιστα η Τζάκι φορούσε το ταγερ στο νοσοκομείο, και στην πτήση πίσω στην Ουάσιγκτον, για να "βλέπουν όλοι τι έχουν κάνει". Μόλις επέστρεψε στην Ουάσιγκτον, η Τζάκι άλλαξε τελικά αφού το φέρετρο του συζύγου της πήγε στο East Room, ενώ χάρη σε μία από τις υπηρέτριές της φύλαξε το ταγέρ και τα αξεσουάρ του σε μια τσάντα.

Το ταγερ αυτό λοιπόν δωρίστηκε από την κόρη της, στο Εθνικό Αρχείο του College Park, στο Μέριλαντ. Η μόνη προϋπόθεση, σύμφωνα με το Reader’s Digest, είναι ότι το ρούχο θα διατηρηθεί αλλά δεν θα παρουσιαστεί στο κοινό μέχρι το 2103. Κι αυτό γιατί η Καρολίνα δεν ήθελε «με οποιονδήποτε τρόπο να ατιμάσει τη μνήμη του αείμνηστου Προέδρου ή να προκαλέσει περιττή θλίψη ή ταλαιπωρία στα μέλη της οικογένειάς του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
2 / position1: 220 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb