THINK

Flex Office, η νέα πραγματικότητα στη δουλειά μετά την πανδημία

Οι επιχειρήσεις έχουν να αντιμετωπίζουν μία νέα μεγάλη πρόκληση
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Flex Office, η νέα πραγματικότητα στη δουλειά μετά την πανδημία
Photo by Marc Mueller from Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα χρόνο και κάτι μετά την πανδημία και με δεδομένο πως πολλές εταιρείες γύρισαν όλη τους τη λειτουργία online οι επιχειρήσεις ξεκινούν με μια νέα λογική και μια νέα πραγματικότητα. Πώς θα γυρίσουν οι εργαζόμενοι στα γραφεία τους;

Έρευνες πάντως έδειξαν πως το 82% των εργαζομένων θα ήθελαν να απασχολούνται μελλοντικά με τηλεργασία τουλάχιστον μία ημέρα την εβδομάδα και πως η πλειοψηφία των εργαζομένων θα προτιμούσε να (συνεχίσει να) εργάζεται εξ αποστάσεως δύο με τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Η Πέγκι Ροτ, αναλύτρια της Leesman, λέει πως μια εταιρεία τώρα είναι που πρέπει να αφυπνιστεί, και το χειρότερο που μπορεί να κάνει για την λειτουργία της από εδώ και πέρα «είναι να κλείσει τα μάτια, να καλύψει τα αφτιά και να φανταστεί πως μπορεί να προσπαθήσει να επιστρέψει στην πρότερη κατάσταση, γιατί αν το κάνει αυτό απλώς θα πάει προς τα πίσω».

Από την άλλη, υπάρχουν κι εκείνοι που θα ανακαινίσουν τους χώρους για να δώσουν ένα παραπάνω κίνητρο... ώστε να δελεάσουν πίσω τους εργαζομένους!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη, πολλοί εργαζόμενοι, στο έλεος της οικονομικής κρίσης αναρωτιούνται αν θα ξαναβρούν τα γραφεία τους επιστρέφοντας ή θα έχουν γίνει και αυτά «ευέλικτα».

Πολλές επιχειρήσεις άλλωστε σκέφτονται να αλλάξουν εντελώς τη λειτουργία τους. 

Μιλώντας στη «Figaro» η Ραφαέλ Νικό, στέλεχος της Mercer, αναφέρει πως εμφανίστηκε ένα νέο μοντέλο εργασίας - οι εργαζόμενοι να έρχονται εφεξής για να ανταλλάξουν απόψεις, να καινοτομήσουν, να ασκήσουν τη δημιουργικότητά τους, αλλά οι υπόλοιπες εργασίες θα μπορούν να επιτελούνται εξ αποστάσεως». «Flex office» ονομάζεται, ένα ευέλικτο γραφείο, χωρίς εξατομικευμένο χώρο εργασίας για τον κάθε εργαζόμενο - τους επόμενους μήνες αναμένεται να ακούσουμε ακόμα περισσότερα για αυτό.

Ενσωματώνουν στοιχεία κοινόχρηστων χώρων εργασίας και συνήθως μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ευέλικτους όρους. Τα γραφεία Flex επιτρέπουν να έχει κάποιος έναν ιδιωτικό χώρο γραφείο για όσο τον χρειάζεται - και έπειτα στον ίδιο χώρο να μεταφερθεί κάποιος άλλος. Ενώ οι ευέλικτοι χώροι εργασίας περιλαμβάνουν τα βασικά στοιχεία των παραδοσιακών γραφείων είναι και αρκετά δύσχρηστοι. 

Ταυτόχρονα, αυτό το co working space δίνει δυνατότητες συνεργασιών επειδή πιθανότατα μπορεί να εργάζεστε κοντά σε λογιστές, δικηγόρους, γραφίστες ή και άλλους επαγγελματίες με διαφορετικούς τομείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
7 / position1: 507 / position2: 1018
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb