ENTERTAINMENT
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Σίλια Κατραλή: Νέα, όμορφη, ταλαντούχα σε κάθε είδος τέχνης

Αποφασίσαμε να μιλήσουμε μαζί της για να μπούμε έστω και για λίγο στον όμορφο κόσμο της
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Σίλια Κατραλή: Νέα, όμορφη, ταλαντούχα σε κάθε είδος τέχνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την είδαμε στο θέατρο, μετά στις Άγριες Μέλισσες, τη διαβάσαμε στα βιβλία της, την απολαμβάνουμε στα μουσικά της βίντεο. Η Σίλια Κατραλή μάς συστήνει την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Ελεύθερο κάμπινγκ» - έντονα σαρκαστικό, χιουμοριστικό ύφος, σε τζαζ σουίνγκ ήχους και μιας και ήρθε το καλοκαίρι, αυτός ο δίσκος ταιριάζει "κουτί" στις πρώτες εκδρομές. Αποφασίσαμε να μιλήσουμε μαζί της για να μπούμε έστω και για λίγο στον όμορφο κόσμο της.

Σίλια, ξέρουμε πως σου αρέσει να ασχολείσαι με πολλά διαφορετικά είδη τέχνης. Έχεις σκεφτεί τι σου δίνει το κάθε ένα εξ αυτών;

Νομίζω πως πρόκειται απλά για διαφορετικές μορφές έκφρασης που αναλόγως τη στιγμή βρίσκουν γόνιμο έδαφος και έναν πιο συμβατό τρόπο για να πουν κάτι. Η υποκριτική είναι κάτι στο οποίο νιώθω εξειδικευμένη ύστερα από κάποια χρόνια σπουδών και μια κάποια εμπειρία. Δεν έχω αναλύσει τόσο το τι μου δίνει η κάθε μορφή τέχνης μα σκέφτομαι συνήθως τον πιο άμεσο και λειτουργικό τρόπο να φτάσει το εκάστοτε μήνυμα στο θεατή - ακροατή με τέτοιο τρόπο ώστε να μετακινήσει κάτι - μικρότερο ή μεγαλύτερο- κάθε φορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πόσο εύκολο είναι να μπεις ξανά στη διαδικασία για μια δισκογραφική δουλειά, για ενδεχομένως κάποιες συναυλίες ή θέατρο μετά από μία πανδημία;

Είναι παράξενο το κομμάτι των εμφανίσεων, της επαφής με τον κόσμο. Όταν θα βρεθούμε ξανά σίγουρα θα είμαστε πιο έτοιμοι και βαθιά πεπεισμένοι για τις αδυναμίες μας. Ανυπομονώ να συνυπάρξω στη σκηνή τόσο θεατρικά όσο και μουσικά. Μου έλειψαν οι συνεργάτες μου, μου έλειψε ο κόσμος. Ιδιαίτερα το θέατρο. Όλη αυτή η ζωντάνια που αγκαλιάζει τα γραπτά όταν αποφασίσεις να ανακαλύψεις τις λέξεις ξανά και ξανά απ’ την αρχή. Όσο για τη δισκογραφία, το lockdown υπήρξε δημιουργικός χρόνος για όλους τους καλλιτέχνες νομίζω. Μας δόθηκε η ευκαιρία και ο επιπλέον χρόνος να ασχοληθούμε σε βάθος με τα τραγούδια ή τα κείμενα μας, να τα αποδομήσουμε, να τα αναθεωρήσουμε, να τα αλλάξουμε, να τα φροντίσουμε λίγο παραπάνω, να παλέψουμε μαζί τους και να βγούμε νικητές και οι δύο πλευρές.

Εσένα πώς σε επηρέασε αυτή η χρονιά;

Σε μεγάλο βαθμό. Με έναν φακό πιο μακρινό δεν μπορώ να πω ξεκάθαρα αν τελικά με επηρέασε με θετικό ή αρνητικό πρόσημο. Άλλωστε δεν νομίζω πως πράγματι μπορεί να συμβεί το ένα ξεχωριστά απ’ το άλλο σε μια τέτοια παγκόσμια κατάσταση μετακίνησης - αλλαγής. Βλέπω τη μεγάλη εικόνα. Όλοι έχουμε επηρεαστεί. Πέρα όμως από το όλο κομμάτι του πρωτόγνωρου, της θλίψης και της αλλαγής νιώθω πως έστω και λίγο συνέβη μέσα μας μια αναθεώρηση αξιών, ένας γόνιμος επαναπροσδιορισμός των απλών πραγμάτων και εννοιών που θα μας φανεί αρκετά ωφέλιμος στο μέλλον.

Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερό σου χρόνο;

Μου αρέσει να περνάω το χρόνο μου με τους ανθρώπους που αγαπώ σε μέρη και εποχές που νοηματοδοτούνται διαφορετικά όταν τα μοιράζεσαι.

Έχεις αυτό που λέμε, guilty pleasures, σε ταινίες, σειρές ή μουσική;

Μου αρέσει πολύ ο ρώσικος και ο ιρανικός κινηματογράφος. Μια παράξενη προτίμηση την οποία λίγοι κατανοούν και βρίσκονται συνοδοιπόροι σε αυτά τα ταξίδια. Έχουν μια πολύ ιδιαίτερη φιλοσοφία οι ταινίες που προέρχονται από ‘κει. Δίνουν ένα μήνυμα με έναν τρόπο υποσυνείδητο και αρμονικό συνάμα που δεν πρέπει ή δε χρειάζεται πολλές φορές να το αναλύσουμε παραπέρα. Είναι αυτό που είναι και αυτό είναι βαθιά υπέροχο.

Κάνεις γυμναστική ή γιόγκα; Μαγειρεύεις;

Κάνω διαλογισμό. Έχει ουσιώδεις διαφορές από τη γιόγκα όμως είναι αρκετά κοντά σε ένα πλαίσιο. Περπατάω αρκετά. Σπάνια μαγειρεύω (και μεταξύ μας ευτυχώς κιόλας).

Ποιο βιβλίο πήρες κάποτε στην παραλία και δεν μπορούσες να αφήσεις από τα χέρια σου;

Σχεδόν όλα τα βιβλία του Έσσε, τα οποία έχω καταναλώσει με ταχύτατους ρυθμούς τα προηγούμενα καλοκαίρια της ζωής μου.

Τι ετοιμάζεις αυτόν τον καιρό και τι να περιμένουμε ως επόμενό σου βήμα;

Σχεδιάζω κάποιες εμφανίσεις και κάτι ακόμη θεατρικά που είναι βέβαια νωρίς μα είμαι ιδιαιτέρως ενθουσιασμένη για αυτό το εγχείρημα. Παράλληλα ετοιμάζω ένα νέο άλμπουμ συμπληρωματικό του πρώτου με κάποιες ουσιώδεις διάφορες και μια συνέχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
17 / position1: 608 / position2: 1289
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb