SKIN CARE

Tips για νεανικό δέρμα κάτω απο τον ήλιο

Ο,τι χρειάζεται να ξέρεις για νεανική επιδερμίδα τους θερμούς μήνες
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Tips για νεανικό δέρμα κάτω απο τον ήλιο
@carlotaweberm

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έφτασε η εποχή που ο ήλιος είναι πιο δυνατός και η επίδρασή του στο δέρμα μας εντονότερη. Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, η παρατεταμένη έκθεση στις ακτίνες UV, έχει ως αποτέλεσμα την φωτογήρανση. Για τον λόγο αυτό, έχουμε συγκεντρώσει tips για νεανικό δέρμα κάτω από τον ήλιο.

Πρόληψη 

Η βλάβη που προκαλεί ο ήλιος στο δέρμα μας δεν είναι ορατή εξ’αρχής, αλλά σταδιακά η ακτίνες UVA διασπούν το κολλαγόνο και οδηγούν στην απώλεια σφριγηλότητας και στην εμφάνιση λεπτών γραμμών. Έτσι, το πιο σημαντικό πρώτο βήμα είναι η πρόληψη, που σημαίνει αντηλιακή προστασία. Πρέπει να βάζουμε αντηλιακό στο πρόσωπό μας, καθημερινά, ασχέτως αν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη dear self, (@dearselfskincare)

Προστασία

Η προστασία του δέρματός μας είναι σημαντική και αυτή επιτυγχάνεται με αντιοξειδωτικά προϊόντα που περιέχουν βιταμίνες όπως η A (aka Ρετινόλη) η C και η Ε. Με αυτά τα προϊόντα, βοηθάμε στον περιορισμό της φθοράς και επομένως στην καθυστέρηση της γήρανσης του δέρματος. Ωστόσο, θέλουν προσοχή στη χρήση τους και εφαρμογή αντηλιακού, καθώς ενδέχεται να προκαλέσουν φωτοευαισθησία.

Ενυδάτωση

Μια από τις επιπτώσεις του ήλιου στην επιδερμίδα είναι ότι στεγνώνει και ξηραίνει την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να έχουμε την αίσθηση “τραβήγματος”. Έτσι, επειδεινώνεται η εμφάνιση των λεπτών γραμμών. Εμείς πρέπει να αναπληρώσουμε τη χαμένη υγρασία του δέρματος, με ενυδατικούς παράγοντες όπως είναι για παράδειγμα το υαλουρονικό οξύ. 

Ακόμα ένας σημαντικός τρόπος να ενυδατωθούμε τον οποίο αμελούμε κάποιες φορές, είναι το νερό. Είναι καλό να πίνουμε αρκετό νερό, ειδικότερα τους θερμούς μήνες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΓιατί πρέπει να φοράμε αντηλιακό όλο τον χρόνο ΜΑΡ 09, 2021

Καταπράϋνση

Μετά την έκθεση στον ήλιο το δέρμα μας χρειάζεται καταπραϋντικά προϊόντα, για να μην είναι ερεθισμένο και να διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ιαματικό νερό για να ψεκάσουμε το πρόσωπό μας, after sun και φυσικά, να κάνουμε τις κατάλληλες μάσκες που θα βοηθήσουν την επιδερμίδα μας να ενυδατωθεί και να μην εμφανίζει ερεθισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Skin care Πριν 3 εβδομάδες
Γιατί πρέπει να φοράμε αντηλιακό όλο τον χρόνο
6 πολύ σημαντικοί λόγοι για να το εντάξεις στη ρουτίνα σου
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb