ΜΟΔΑ

Η ελληνική ταινία που ενέπνευσε το όνομα των ZARA

Η απίστευτη ιστορία της ονομασίας τους
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Η ελληνική ταινία που ενέπνευσε το όνομα των ZARA
Photo via lifo.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν υπάρχει περίπτωση να πιστέψεις ότι μια από τις πιο γνωστές αλυσίδες καταστημάτων ρούχων παγκοσμίως έχει εμπνευστεί το όνομα της από μια ελληνική ταινία. Και όμως τα Zara, δεν ονομάστηκαν έτσι από κάποια ισπανική λέξη, από την ταινία «Zorba the Greek» του 1964.

Φαίνεται ότι το 1975 που ο ιδρυτής της εταιρείας Αμάνθιο Ορτέγα έψαχνε όνομα για την πρώτη επιχείρηση του που ήταν στη Λα Κορούνια, θέλησε να την πει «Zorba» από την ομώνυμη ελληνική ταινία, όπως αποκάλυψε στους New York Times ο υπεύθυνος επικοινωνίας του σημερινού κολοσσού, Χεσούς Εχεβάρια.

Όμως ο Ορτέγα δεν ήταν ο μόνος που εμπνεύστηκε από τον Ζορμπά, μιας και υπήρξαν και άλλοι επιχειρηματίες που ονόμασαν έτσι τις εταιρείες τους και κάπως έτσι, ο ιδρυτής των Zara αποφάσισε να αλλάξει το όνομα του μαγαζίου του, με το σημερινό.

Σύμφωνα με τον Εχεβάρια, επειδή υπήρχε ένα μπαρ με το ίδιο όνομα στην ίδια περιοχή το κατάστημα άλλαξε την επωνυμία του για να μην δημιουργείται σύγχυση στους πελάτες και μιας και τα καλούπια για τα γράμματα της πινακίδας ήταν ήδη έτοιμα, τα ξαναδιάβασαν για να δουν τι όνομα μπορεί να βγει και κατέληξαν στο Zara.

Μια τόσο απλή αλλαγή, η οποία προήλθε από τον Αλέξη Ζορμπά, έδωσε σε μια τεράστια εταιρεία το όνομα που όλος ο πλανήτης ξέρει και όλα τα fashion icons εμπιστεύονται. Μάλιστα τα συγκεκριμένα καταστήματα αποτελούν την μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής πώλησης παγκοσμίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
3 / position1: 569 / position2: 1137
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb