SKIN CARE

Γιατί ακούς συνέχεια για τη Ρετινόλη; 

Ένα απο τα πιο δημοφιλή συστατικά του skincare σήμερα
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Γιατί ακούς συνέχεια για τη Ρετινόλη; 
Freepik

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον τελευταίο καιρό, ακούς συνέχεια για τη ρετινόλη. Αυτό συμβαίνει επειδή πρόκειται για ένα απο τα συστατικά-κλειδιά στην αντιγήρανση. Οι εταιρείες δημιουργούν συνεχώς νέα προϊόντα που την περιέχουν ως βασικό συστατικό και οι skin experts και gurus, αναφέρονται συνεχώς στα οφέλη της. 

Πρόκειται για ένα συστατικό που έχουν ανακαλυφθεί οι ιδιότητές του εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο, εδω και μια διετία έχει απασχολήσει σε μεγάλο βαθμό τους ειδικούς, αλλά και τους καταναλωτές.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dr Ewoma 👋🏾 (@drewomaukeleghe)

Τι είναι η Ρετινολη

Η ρετινόλη είναι η αλκοολική μορφή της Βιταμίνης Α. Είναι μια μορφή ρετινοειδούς, η πιο διαδεδομένη στον χώρο των δερμοκαλλυντικών, που μπορεί να δοθεί χωρίς συνταγογράφηση. 

Ποια ειναι τα οφελη της

Η Βιταμίνη Α είναι σημαντική για τον οργανισμό μας, αλλά και το δέρμα μας. Αυτό που μας προσφέρει είναι η αναγέννηση των κυττάρων. Η ρετινόλη, θεωρείται ένα απο τα πιο δραστικά συστατικά στην αντιγήρανση, καθώς διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου (που μειώνεται μετά την ηλικία των 30) και ελαστίνης, με αποτέλεσμα το δέρμα να βοηθά στην πρόληψη της εμφάνισης λεπτών γραμμών, αλλά και στην βελτίωσή τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η επιδερμίδα να δείχνει πιο φωτεινή, νεανική, λαμπερή και σφριγηλή.

Ακόμα, χρησιμοποιείται συχνά σε θεραπείες κατά της ακμής, ενώ μειώνει και τα σημάδια της. Αυτό συμβαίνει επειδή  προκαλεί μια ελαφριά απολέπιση, (διαφορετική απο αυτή των οξέων), με αποτέλεσμα να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και να ανανεώνεται το δέρμα. Επιπλέον, εμποδίζει τη συγκέντρωση του σμήγματος που μπορεί να φράξει τους πόρους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη RA 🌞- Holistic Health, CNP (@ranim_t)

Παρενεργειες που προκαλει

Πρόκειται για ένα συστατικό που θέλει προσοχή, καθώς μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες στο δέρμα μας, όπως είναι το ξεφλούδισμα, η ερυθρότητα και η φαγούρα. Ειδικότερα, στο ξηρό και ευαίσθητο δέρμα ενδέχεται να ενταθούν οι παρενέργειες. 

Επιπλέον, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα ρετινοειδή αυξάνουν την ευαισθησία του δέρματος στις ακτίνες του ήλιου και γι’αυτό συνίσταται να τα χρησιμοποιούμε στη βραδινή ρουτίνα και το πρωί να βάζουμε αντηλιακό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΓιατί να εντάξεις την Βιταμίνη C στην Skincare ρουτίνα σου; ΑΠΡ 06, 2021

Ποτε μπορεις να την ενταξεις στη ρουτινα σου

Η ιδανική ηλικία για να εντάξεις τη ρετινόλη στη skincre ρουτίνα σου είναι απο 30 και πάνω, καθώς πρόκειται για συστατικό με αντιγηραντικές ιδιότητες. 

Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μικρότερη ηλικία. Όπως όλα τα δραστικά συστατικά, καλό είναι πριν απο τη χρήση της, να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου. Επιπλέον, θέλει προσοχή, καθώς δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιόδους εγκυμοσύνης και θηλασμού και σε συνδυασμό με φάρμακα που αντιτίθενται στη Βιταμίνη Α.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CRISTINA / SKINCARE (@dr.vitc)

Πως θα την ενταξεις στη ρουτινα σου

Αρχικά, συνίσταται απο τους ειδικούς να ξεκινήσουμε σταδιακά τη χρήση της ρετινόλης. Στην αρχή, μπορούμε να την χρησιμοποιούμε το πολύ μια με δυο φορές την εβδομάδα και αφού δούμε οτι το δέρμα μας ανταποκρίνεται θετικά και δεν ερεθίζεται, να αυξήσουμε τις ημέρες. 

Η ρετινόλη περιέχεται κυρίως σε κρέμες και serums. Η προτεινόμενη εφαρμογή τους είναι κατά τη διάρκεια της βραδινής ρουτίνας, ώστε να αποφύγουμε την φωτοευαισθησία, αλλά και για να την αφήσουμε να δράσει όλο το βράδυ.

  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Skin care Πριν 155 εβδομάδες
Γιατί να εντάξεις την Βιταμίνη C στην Skincare ρουτίνα σου;
Τι προσφέρει στην επιδερμίδα;
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb