ΣΧΕΣΕΙΣ

Τέσσερις τρόποι για να απολαύσετε περισσότερο το σeξ

Τι συμβουλεύει το Χάρβαρντ για να ξαναμπεί το παιχνίδι και ο αισθησιασμός στην ερωτική συνεύρεση

Δημοσίευση ΑΠΡ 01, 2021
Τέσσερις τρόποι για να απολαύσετε περισσότερο το σeξ
cottonbro from Pexels

Το θέμα του σeξ μπορεί να γίνει μικρό ή μεγάλο πρόβλημα στις μακροχρόνιες σχέσεις, αυτό δεν σημαίνει ωστόσο πως δεν μπορούμε να κρατήσουμε τη φλόγα ζωντανή.

Η σeξουαλική λειτουργία επηρεάζεται από τη συνολική σωματική, ψυχολογική και συναισθηματική μας κατάσταση και τα πράγματα είναι πάντα πιο περίπλοκα.

Το πανεπιστήμιο του Χάρβαντ έχει ωστόσο μερικές πρακτικές συμβουλές για να επιστρέψει η απόλαυση και το παιχνίδι στη συνουσία. Στο ειδικό αφιέρωμα «Sexuality in Midlife and Beyond» του Harvard Health Publishing, διαβάζουμε 4 συμβουλές για να επιστρέψει η σeξουαλική έξαψη στη σχέση.

«Γίνε περιπετειώδης»

Μπορεί να μην έκανες ποτέ σeξ στο πάτωμα του σαλονιού ή σε μια απομονωμένη περιοχή του δάσους, αλλά τώρα ίσως ήρθε η ώρα να το δοκιμάσεις. Το Χάρβαρντ προτείνει εδώ ό,τι δουλέψει, από αποκαλυπτικά περιοδικά μέχρι και ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου.

«Γίνε αισθησιακός»

Δημιούργησε ένα περιβάλλον για περιπτύξεις που να ανταποκρίνεται και στις πέντε αισθήσεις. Συγκεντρώσου, μας λέει πάντα το Χάρβαρντ, στην αίσθηση του μεταξιού στο δέρμα σου, στο άκουσμα ήχων τζαζ, στην ευωδία των λουλουδιών μέσα στο δωμάτιο, στο απαλό φως ενός κεριού και στη γεύση ενός ώριμου φρούτου. Και μετά επιστράτευσε αυτή την αυξημένη αισθητηριακή διέγερση για να κάνεις σeξ με τον παρτενέρ σου.

«Γίνε παιχνιδιάρης»

Άφησε ερωτικά ραβασάκια στις τσέπες του συντρόφου σου ώστε να τα βρει αργότερα. Κάντε μαζί ένα μπάνιο. Γαργάλισέ τον. Γελάστε.

«Γίνε δημιουργικός»

Επέκτεινε το σeξουαλικό σου ρεπερτόριο και άλλαξε τα σενάρια. Για παράδειγμα, αν είστε συνηθισμένοι να κάνετε σeξ το Σαββατόβραδο, διάλεξε αντιθέτως την Κυριακή το πρωί. Πειραματιστείτε με νέες στάσεις και δραστηριότητες. Δοκιμάστε ερωτικά βοηθήματα και σeξι εσώρουχα, αν δεν το έχετε κάνει ποτέ…

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
2 / position1: 317 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb