ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΑΣ, ΜΕ 10 ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΣΕ ΑΦΟΡΟΥΝ SKIN CARE

5 εταιρείες Vegan προϊόντων ομορφιάς που θα βρεις στην Ελλάδα

Vegan προϊόντα make up και skincare

5 εταιρείες Vegan προϊόντων ομορφιάς που θα βρεις στην Ελλάδα
Photo by KoolShooters from Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αφορμή την Παγκόσμια ημερα αποχης από το κρέας, αποφασίσαμε να μιλήσουμε και για την έννοια του Vegan στον χώρο της ομορφιάς. Έτσι, αναζητήσαμε vegan εταιρείες προϊόντων ομορφιάς από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Τι ειναι τα vegan καλλυντικα;

Τα Vegan καλλυντικά, είναι αυτά που δεν περιέχουν συστατικά από ζώα, ή ζωικά υποπροϊόντα. Για παράδειγμα, τέτοια συστατικά είναι το μέλι, η κηρύθρα, το κολλαγόνο, λανολίνη και η κερατίνη.

Ωστόσο, υπάρχει μια αντίληψη ότι το vegan είναι το ίδιο με το cruelty free. Η πιστοποίηση cruelty free, σημαίνει ότι ένα προϊόν δεν έχει δοκιμαστεί σε ζώα, δηλαδή ότι δε χρησιμοποιούν βiαια πειράματα στην παραγωγή τους. Η Peta με το πρόγραμμα Beauty Without Bunnies, έχει λίστα με τις εταιρείες που είναι μόνο cruelty free, ή vegan και cruelty free μαζί. Αρκετές εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ακολουθούν τη vegan δημιουργία καλλυντικών. Συγκεντρώσαμε μερικά παραδείγματα.

5 vegan εταιρείες προϊόντων ομορφιας

Aegli Premium Organics

Πρόκειται για μια ελληνική εταιρεία, η οποία δημιουργήθηκε από την Dr. Έρρικα Παπαβενετίου, Γιατρό, Ομοιοπαθητικό & Διατροφολόγο και την Έλενα Παυλάκη, με στόχο την ολιστική ομορφιά που πηγάζει από την καλή υγεία και την εσωτερική ισορροπία. Τα προϊόντα βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών και είναι vegan, cruelty free και gluten free. Επιπλέον, δεν περιέχουν ενοχοποιημένες χημικές ουσίες και έχουν πιστοποιηθεί από διεθνείς οργανισμούς. Επιπλέον, για τις συσκευασίες των προϊόντων χρησιμοποιούνται ανακυκλώσιμα υλικά και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που περιορίζουν την ατμοσφαιρική ρύπανση και το ενεργειακό αποτύπωμα στον πλανήτη. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aegli Premium Organics (@aegliskincare)

Milk Make Up

Η Milk Make Up είναι μια εταιρεία που δημιουργήθηκε to 2016 στη Νέα Υόρκη και μπορούμε να βρούμε στην χώρα μας μέσω της Sephora. Πρόκειται για προϊόντα μακιγιάζ vegan, cruelty free και clean. Ιδρύθηκε από τους Mazdack Rassi, και Dianna Ruth. Η κοινότητα και η κουλτούρα της Νέας Υόρκης, αποτελούν έμπνευση για την εταιρεία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Milk Makeup (@milkmakeup)

LABBOK 

H LABBOK είναι επίσης ελληνική εταιρεία παραγωγής premium βιολογικών καλλυντικών. Δημιουργήθηκε από δύο γενιές φαρμακοποιών και χημικών με πολυετή εμπειρία στην έρευνα, που ένωσαν τις δυνάμεις τους. Τα προϊόντα είναι vegan και cruelty free, και έχουν και από τα υψηλότερα ποσοστά πιστοποιημένων βιολογικών συστατικών στην αγορά. Δεν χρησιμοποιούν συνθετικά αρώματα, parabens, σιλικόνες και άλλα χημικά συστατικά. Οι συσκευασίες προέρχονται από φυσικά υλικά και είναι ανακυκλώσιμες. Επιπλέον, έχουν διακριθεί στη κατηγορία ” Καλύτερα φυσικά συστατικά ” και ” Καλύτερη συσκευασία ” σε διεθνή διαγωνισμό (Pure Beauty Awards 2019).

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Labbok Organic Cosmetics (@labbok.gr)

KVD Vegan Beauty

Η KVD Vegan Beauty, είναι μια αμερικάνικη εταιρεία make up που μετονομάστηκε πριν από έναν χρόνο, όταν η δημιουργός της Kat Von D, την πούλησε στο brand Kendo. Στην Ελλάδα την βρίσκουμε μέσω της Sephora επίσης. Η εταιρεία ξεκίνησε ως Kat Von D beauty το 2008 και άλλαξε το όνομά της μετά την αποχώρηση της ιδρύτριάς της. Η φόρμουλα των προϊόντων παραμένει ίδια, είναι vegan και cruelty-free. Επιπλέον, η εταιρεία αλλάζει τις συσκευασίες, με στόχο να τις κάνει πιο βιωσιμες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KVD BEAUTY (@kvdbeauty)

Aveda

H Aveda είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 1978 στις Ηνωμένες Πολιτείες και ανήκει στην οικογένεια της Estée Lauder. Πρόκειται για επαγγελματικά προϊόντα για μαλλιά, προσωπο & σώμα. Είναι cruelty free και 100% vegan πλέον, αφού η αφαίρεση του κεριού αποτέλεσε ένα ορόσημο στη διαδικασία παραγωγής. Επιπλέον, στοχεύει στη βιωσιμότητα με συσκευασίες από ανακυκλώσιμα υλικά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aveda (@aveda_greece)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Πριν 161 εβδομάδες
Παγκόσμια Ημέρα Αποχής από το Κρέας, με 10 θέματα που ίσως να σε αφορούν
Vegan συνταγές, Foodies που πρέπει να ακολουθήσεις, και spots σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με πεντανόστιμες vegan λιχουδιές!
Πριν 161 εβδομάδες
Λίγα λόγια για την παγκόσμια ημέρα αποχής από το κρέας
Πώς ξεκίνησε και ποιος είναι ο στόχος της;
Πριν 161 εβδομάδες
11 Έλληνες Foodies που θα σε οδηγήσουν σε έναν ολοκαίνουριο και vegan τρόπο ζωής
Με αφορμή το μεγάλο μας αφιέρωμα για την παγκόσμια ημέρα αποχής από το κρέας!
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb