ΜΟΔΑ

Ο οίκος Hermès τιμά την Ελληνική Επανάσταση με ένα συγκλονιστικό μαντήλι

Το μεταξωτό μαντήλι σε σχέδιο του Ηλία Καφούρου θα κυκλοφορήσει σε limited edition
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Ο οίκος Hermès τιμά την Ελληνική Επανάσταση με ένα συγκλονιστικό μαντήλι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ελληνική Επανάσταση έχει δημιουργήσει ένα πολύ μεγάλο, πανευρωπαϊκό κύμα συμπαράστασης και ως εκ τούτου πολλοί καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν από αυτή. 

Γνωρίζεις λογικά πως φέτος η χώρα μας γιορτάζει την επέτειο των 200 ετών από τον αγώνα των Ελλήνων για ανεξαρτησία, και ο οίκος Hermès δημιούργησε το μεταξωτό μαντήλι "Ελευθερία", σε σχέδιο του Ηλία Καφούρου, με μοναδικούς χρωματισμούς, αποτίοντας το δικό του φόρο τιμής.

"Η ιστορία της Ελλάδας είναι παγκόσμια και ως Ευρωπαίοι, το πεπρωμένο μας συνδέεται με το πεπρωμένο της Ελλάδας", δηλώνει ο Pierre-Αlexis Dumas, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Hermès, υπογραμμίζοντας την επιθυμία του οίκου να διηγηθεί την ιστορία της ανεξαρτησίας της Ελλάδας. "Βλέπω το μαντίλι σαν βιβλίο,
σαν ντοκιμαντέρ, σαν μια ιστορία τυπωμένη σε μετάξι", προσθέτει.

Δομημένο πάνω στην ελληνική λέξη "Ελευθερία", το μοναδικό αυτό μαντήλι παραπέμπει με τον σχεδιασμό του σε σημαία με τα γράμματα της λέξης τοποθετημένα μέσα σε χαρακτηριστικά τοπία από τις τρεις κύριες περιοχές της χώρας: την Ηπειρωτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
2 / position1: 432 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb