LOUKIA'S BEAUTYCLICKS

Τι έκανα για να δυναμώσουν τα νύχια μου

Τα tips που ακολούθησα και βελτιώθηκαν
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Τι έκανα για να δυναμώσουν τα νύχια μου
Loukia Sanida

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σας καλωσορίζω στο νέο μου blog στο pink.gr. Στο Beauty Clicks, θα μιλάμε για ομορφιά, αλλά και ο,τι όμορφο συμβαίνει και μας κάνει click! 

Ξεκινάω με ένα θέμα που όλες μας απασχολεί, την περιποίηση των άκρων. Τα περιποιημένα και όμορφα νύχια, ολοκληρώνουν την εικόνα μας.

Συγκεκριμένα τα δικά μου, ήταν πάντα αδύναμα και ξεφλούδιζαν στις άκρες. Έναν χρόνο πριν, η κατάστασή τους είχε χειροτερέψει, δεν ήταν καθόλου σκληρά, ξεφλούδιζαν περισσότερο και είχαν πολλά πετσάκια. Τα συνεχόμενα ημιμόνιμα μανικιούρ επιδείνωναν και την κατάστασή τους. Γι’αυτό το λόγο, αποφάσισα να δράσω ώστε να αλλάξει αυτό. Τα tips που ακολούθησα και ακολουθώ είναι τα εξής:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Loukia Sanidá (@thefashionreportergr)

Όχι στο συχνό ημιμόνιμο

Αρχικά, σταμάτησα να κάνω για αρκετό καιρό ημιμόνιμο μανικιούρ ώστε να συνέλθουν τα νύχια μου. Ωραίο το ημιμόνιμο, αλλά αποδυναμώνει πολύ και ταλαιπωρεί τα νύχια, αφού δεν τα αφήνει να αναπεύσουν. Επιπλέον, η αφαίρεσή του τα καταπονεί, καθώς το τρίψιμο και το δυνατό ασετόν τα αποδυναμώνουν. Η καραντίνα αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία να τα αφήσω άβαφα και να ξεκινήσω την εντατική φροντίδα τους.

Θεραπεία Νυχιών

Σίγουρα έχεις ακούσει για τα βερνίκια θεραπείες νυχιών και αν τα δοκιμάσεις θα δεις τη διαφορά. Η θεραπεία είναι πολύ αποτελεσματική αν ακολουθείς πιστά τις οδηγίες χρήσης, καθώς περιέχει τις βιταμίνες και κερατίνη που χρειάζονται για να αποκατασταθεί η υγεία τους. 

Λαδάκι για τις παρανυχίδες

Τα νύχια, όπως και όλο μας το σώμα, χρειάζονται ενυδάτωση. Τα λαδάκια για τις παρανυχίδες είναι απαραίτητα, για να μαλακώσουν τα πετσάκια. Αν δεν καταφέρνω να βάζω δύο φορές την ημέρα, το αφήνω στο κομοδίνο μου και βάζω πριν κοιμηθώ, κάνοντας μασάζ σε όλο το νύχι.

Κρέμα και μάσκα χεριών 

Τα χέρια μου είχαν πάντα την ανάγκη για έξτρα ενυδάτωση, αλλά με την χρήση του αντισηπτικού, έγινε εντονότερη. Προσπαθώ να βάζω κρέμα χεριών όσο συχνότερα μπορώ και βάζω και στα νύχια, καθώς βοηθάει και στην ενυδάτωσή τους. Επιπλέον, μια στο τόσο, φροντίζω να κάνω και μάσκα χεριών (μόνο στο πρόσωπο και στα μαλλιά θα κάνουμε;).

Χάρτινη λίμα

Η μεταλλική λίμα μπορεί να κάνει πολύ κακό στα νύχια και να αποδυναμώσει τις άκρες τους. Μια μαλακή χάρτινη, από την άλλη, δεν τα ταλαιπωρεί τόσο. Οι κινήσεις που κάνω για να τα σχηματίσω είναι απαλές και προς μία κατεύθυνση.

Βιταμίνες και συμπληρώματα

Η αλήθεια είναι ότι δεν έπαιρνα εντατικά βιταμίνες για τα νύχια, αλλά αποφάσισα να ξεκινήσω θεραπεία με συμπλήρωμα διατροφής. Τα συμπληρώματα ενδείκνυνται συνήθως για 2 μήνες, αλλά για περισσότερες πληροφορίες καλό είναι να ρωτήσεις και τον γιατρό, ή τον φαρμακοποιό. 

Ξεφαφτικό χωρίς ασετόν

Το ασετόν είναι ένα δυνατό συστατικό που αποδυναμώνει τα νύχια αν χρησιμοποιείται συνέχεια. Οπότε, καλό είναι να χρησιμοποιούμε ξεφαφτικά χωρίς ακετόνη, με θρεπτικά συστατικά, όπως έλαιο Argan και Βιταμίνη Ε.

Προτεινομενα προϊοντα:

The Sign Tribe - ξεβαφτικό νυχιών

Βρες το εδώ

Sephora Collection - Hand Mask

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βρες το εδώ 

Essie Nail Care all-in-one base & top coat

Βρες το εδώ 

Dior- Huile Abricot- Daily Nutrive Serum

Βρες το εδώ 

Grown Alchemist - Cuticle Oil: Hypericum extract, neem, borage

Βρες το εδώ

Credo - Λίμες

Βρες το εδώ 

Uriage Eau Thermale Bariederm Insulating Repairing Hand Cream

Βρες το εδώ

// ]]>

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
8 / position1: 5285 / position2: 5670
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb