ΠΡΟΣΩΠΑ

Ποια είναι η λέξη που έχει τρία γράμματα και 645 διαφορετικές έννοιες;

Ίσως να πιστεύετε ότι είναι παράλογο (και ίσως είναι), αλλά οι συντάκτες του Oxford English Dictionary αποκάλυψαν πρόσφατα ότι αυτή η λέξη έχει εκατοντάδες έννοιες
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Ποια είναι η λέξη που έχει τρία γράμματα και 645 διαφορετικές έννοιες;
Photo by Mark Cruzat from Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φανταστείτε ότι είστε συντάκτης λεξικών - γλωσσολόγος και δουλεύετε στο Oxford English Dictionary.

 Για οκτώ ώρες την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα, κάθε εβδομάδα μέχρι την ημέρα που τα ανθρώπινα όντα σταματήσουν να μιλούν αγγλικά είναι δική σας δουλειά να διασφαλίσετε ότι το πιο αξιόπιστο βιβλίο αναφοράς για την αγγλική γλώσσα συμβαδίζει με την αδιάκοπα εξελισσόμενη γλώσσα που διαρκώς ανανεώνεται. Εύκολο; Όχι. 

Ίσως να πιστεύετε ότι είναι παράλογο (και ίσως είναι), αλλά οι συντάκτες του Oxford English Dictionary αποκάλυψαν πρόσφατα ότι η λέξη "run" έχει πράγματι γίνει η μοναδική λέξη με τις εκατοντάδες έννοιες - όχι λιγότερες από 645 διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης.

Οι άφθονοι ορισμοί του "run" που εμφανίζονται στην επερχόμενη τρίτη έκδοση του OED ξεκινούν με το προφανές, το "τρέχω" και, στη συνέχεια, ξεκινά ο Γολγοθάς των γλωσσολόγων - χρειάστηκαν μάλιστα για έναν επαγγελματία λεξικογράφο εννέα μήνες έρευνας για να ολοκληρωθεί!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
2 / position1: 430 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb