COZY AT HOME THINK

5 βιβλία για να διαβάσεις τον χειμώνα

Το χειμωνιάτικο διάβασμα είναι το καλύτερο
Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
5 βιβλία για να διαβάσεις τον χειμώνα
@Pelagija via Twenty20

Συνήθως τα περισσότερα βιβλία τα διαβάζουμε σε δυο εποχές μέσα στο χρόνο, σε εντελώς διαφορετικά σκηνικά. Τον χειμώνα φτιάχνουμε ένα ζεστό ρόφημα, παίρνουμε πάνω μας μια κουβέρτα και διαβάζουμε τα βιβλία στο σπίτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Tο καλοκαίρι, παίρνουμε μαζί μια κρύα μπύρα ή αναψυκτικό, βάζουμε το μαγιό μας και τα διαβάζουμε σε μια ξαπλώστρα, κάνοντας ηλιοθεραπεία.

Όχι ότι υπάρχει βιβλίο για κάθε εποχή. Ένα βιβλίο όταν αξίζει να διαβαστεί, αξίζει να διαβαστεί οποιαδήποτε ώρα και στιγμή. Τώρα λοιπόν, βρισκόμαστε στην πρώτη εποχή. Είναι ευκαιρία λοιπόν να διαβάσουμε μερικά βιβλία. Τα 5 παρακάτω αξίζουν...

Φυσικό Μυθιστόρημα – George Gospodinov

@ikarosbooks.gr

Ένας μονόλογος κάποιες φορές κουράζει κάποιους αναγνώστες. Αυτός ωστόσο είναι δύσκολο να το κάνει. Έχει χιούμορ, έχει αλήθειες, πόνο, και συναισθήματα. Ο συγγραφέας προσπαθεί να αποδεχθεί τον διαλυμένο γάμο του, εκφράζοντας με σαρκασμό το κενό που του δημιουργεί το τέλος αλλά και η απιστία της συζύγου του. Ένα απολαυστικό κείμενο, σύντομο και χωρίς να μπαίνει σε οποιαδήποτε γνωστά πλαίσια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Παπαγάλος του Φλωμπέρ – Julian Barnes

@metaixmio.gr

Πολλοί το θεωρούν το καλύτερο βιβλίο της δεκαετίας του ’80. Ένας συνταξιούχος γιατρός που έχει χάσει την γυναίκα του ψάχνει λεπτομέρειες για την ζωή του Φλωμπέρ. Και μέσα από αυτή την μανιώδη αναζήτηση, προκύπτει η βιογραφία ενός σπουδαίου λογοτέχνη αλλά και το καθρέφτισμα της στην ζωή του ίδιου του αφηγητή.

Ο Θάνατος είναι Ζόρικη Δουλειά – Khaled Khalifa

@kastaniotis.com

Από τον τίτλο και μόνο καταλαβαίνεις πως σε αυτό το βιβλίο του Σύρου συγγραφέα, ο θάνατος μπαίνει στο επίκεντρο μόνο και μόνο για να τον αψηφήσουμε και εν τέλει να διαβάσουμε για τη ζωή. Ένας ηλικιωμένος λίγο πριν πεθάνει εκφράζει την επιθυμία να ταφεί στο χωριό του. Η μεταφορά του μέσα σε μια εμπόλεμη χώρα είναι άκρως επικίνδυνη και το βαν που ξεκινά από τη Δαμασκό για να φτάσει στην Αναμπίγια, έχει να ξεπεράσει ουκ ολίγα εμπόδια.

Γράμμα στον Νεότερο Εαυτό μου – Jane Graham

@keybooks.gr

Πριν από 10 χρόνια, το περιοδικό Big Issue, ξεκίνησε να δημοσιεύει μια σειρά από επιστολές διάσημων ανθρώπων, που ήθελαν να πουν κάτι στον νεότερο εαυτό τους. Σιγά σιγά μαζεύτηκαν ούτε λίγο ούτε πολύ, 80 επιστολές, με αποτέλεσμα να φτιαχτεί αυτό το βιβλίο. Μεταξύ των διάσημων που έγραψαν επιστολές είναι ο Paul McCourtney, o John Cleese, o Slash, o Viggo Mortensen, η Marianne Faithful, η Arianna Huffington, o Jamie Oliver, η Olivia Colman, o Alice Cooper και πολλοί άλλοι. Εσείς τι θα γράφατε στον νεότερο εαυτό σας;

Σχετικά με το Τίποτα – Woody Allen

@psichogios.gr

Μια αυτοβιογραφία ενός παράξενου, νευρωτικού και ιδιοφυούς ανθρώπου, έναν από τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες των τελευταίων δεκαετιών για τον παγκόσμιο κινηματογράφο. Με τον δικό του μοναδικό τρόπο, ο Woody Allen ξεκινά να εξιστορεί την ζωή του ξεκινώντας από την παιδική του ηλικία και προχωρώντας στα χρόνια όπου εργάστηκε ως ευθυμογράφος και ως κωμικός μέχρι να φτάσει να γίνει επειτυχημένος σκηνοθέτης. Παράλληλα, μας μιλάει και για την πολυτάραχη προσωπική του ζωή, τους έρωτες και την μουσική αλλά και τα αγαπημένα του βιβλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
10 / position1: 392 / position2: 1053
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb