SKIN CARE

Mήπως η οθόνη του υπολογιστή σε βλάπτει όσο ο ήλιος;

Τι είναι το μπλε φως που απειλεί το δέρμα μας
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Mήπως η οθόνη του υπολογιστή σε βλάπτει όσο ο ήλιος;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με όλη την προσπάθεια που έχουμε επενδύσει στην προστασία του δέρματός μας από τον ήλιο, οφείλουμε στον εαυτό μας να προστατεύσουμε το δέρμα μας (καθώς και τα μάτια μας) από υπερβολικό τεχνητό φως.

Το "μπλε φως" υψηλής ενέργειας που εκπέμπεται από την τεχνολογία LED-lit δεν προυποθέτει πως θα ξοδέψουμε χρόνο κάτω από τον ήλιο, αλλά νέα έρευνα δείχνει ότι μπορεί να προκαλέσει το ίδιο είδος ζημιάς.

Πριν πανικοβληθείτε να ξπέρετε ότι αυτό το ζήτημα απασχολεί ήδη τις εταιρείες καλλυντικών και κάποιες ήδη ετοιμάζουν θεραπείες προστασίας από μπλε φως - οι οποίες θα προστατεύουν το δέρμα μας από ζημιές στην οθόνη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε σύγκριση με την έκθεση στον ήλιο, η έκθεση σε μπλε φως τείνει να είναι μεγαλύτερη λόγω του χρόνου που περνάμε με τις συσκευές μας. Αυτό δηλαδή που ανησυχεί τους οφθαλμιάτρους και τους επαγγελματίες υγείας δεν είναι το πόσο ισχυρό είναι αλλά ο χρόνος που περνάμε καθημερινά μπροστά από αυτές τις οθόνες, καθώς και η κοντινή απόσταση που τα κρατάμε μπροστά από το πρόσωπο και τα μάτια!

Η μη προστατευμένη έκθεση σε αυτό το φως μπορεί να προκαλέσει προ-γήρανση του δέρματος, αλλάζοντας τελικά τις δομικές πρωτεΐνες στο δέρμα.

Αυτές οι ακτίνες αποδεικνύονται επίσης υπεύθυνες για τη δημιουργία του 50% των αντιδραστικών ειδών οξυγόνου (ROS) που παράγονται στο δέρμα ως αποτέλεσμα της έκθεσης. Αυτές οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν οξειδωτική βλάβη στο δέρμα, πρωταρχικό παράγοντα στην πρόωρη γήρανση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
5 / position1: 219 / position2: 648
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb