SKIN CARE

Με 5 κινήσεις μπορείς να κάνεις το δέρμα σου να λάμψει αυτό το καλοκαίρι

Είναι ιδανική στιγμή για να αλλάξεις συνήθειες
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Με 5 κινήσεις μπορείς να κάνεις το δέρμα σου να λάμψει αυτό το καλοκαίρι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό το μήνα βάλε στη καθημερινή σου συνήθεια τα παρακάτω...

Ενυδατώσου σωστά

Το πιο εύκολο και πιο σημαντικό πρώτο βήμα που μπορείτε να κάνετε για υγιές δέρμα είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε ενυδατωθεί σωστά. Τα κύτταρα σας είναι σχεδόν 70% νερό. Το να παραμένει επαρκώς ενυδατωμένο βοηθά να διατηρήσετε τα κύτταρα σας γεμάτα και υγιή, καθώς η χρόνια αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει απώλεια ελαστικότητας του δέρματος και εμφάνιση πρόωρης γήρανσης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κόψε τη ζάχαρη

Μειώστε την πρόσληψη ζάχαρης. «Η υπερβολική ποσότητα ζάχαρης καταστρέφει τα θεμέλια ενός υγιούς δέρματος και προσβάλλει ειδικά το κολλαγόνο και την ελαστίνη - σημαντικά στοιχεία για νεανικό όσο και για υγιές δέρμα. Το πρώτο μέρος για τη μείωση της ζάχαρης είναι στα ποτά σας, στο καφέ σας και ούτω καθ'εξής.

Δώσε κολλαγόνο

Η κατανάλωση κοτόπουλου, αλλά και οι ζωμοί κρέατος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βάλετε περισσότερο κολλαγόνο στη διατροφή σας. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνη C, όπως εσπεριδοειδή, μπρόκολο και κόκκινες πιπεριές, μπορεί να βοηθήσει στη στήριξη της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου από το σώμα σας. Εάν αυτά τα τρόφιμα είναι δύσκολο να φάτε, ένα συμπλήρωμα κολλαγόνου έχει αποδειχθεί εξισου αποτελεσματικό και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε υγιές δέρμα.

Περιόρισε το άγχος

Όλοι ζούμε σε αγχωτικούς καιρούς, αλλά ακόμη και το καθημερινό άγχος μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του δέρματός σας. 

Κι όμως, χρειάζεσαι λιπαρά

Οι δίαιτες με χαμηλά λιπαρά ανήκουν στη δεκαετία του '90. Τα υγιή λίπη είναι τα δομικά στοιχεία των υγιών κυττάρων του δέρματος. Η κατανάλωση τροφών όπως αβοκάντο, αυγά, βοδινό κρέας και σολομός βοηθά στη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος, ενώ παράλληλα βοηθά στη μείωση των φλεγμονών, η οποία μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο, ερυθρότητα και άλλα δερματικά προβλήματα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
10 / position1: 81 / position2: 498
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb