Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Love

Graysexual, η νέα ορολογία στο σeξουαλικό προσδιορισμό

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά κάποιου με γκρίζα σeξουαλικότητα

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΙΟΥΝ 15, 2020

Graysexual, η νέα ορολογία στο σeξουαλικό προσδιορισμό

Graysexual ή greysexual, η νέα ορολογία στο σeξουαλικό προσδιορισμό. Τι είναι πάλι αυτό πιθανώς να ρωτάς τώρα. Δεν υπάρχει ένας απλοποιημένος ορισμός για τη γκρίζα σeξουαλικότητα - αλλά θα μπορούσε να περιγραφεί ως η περιορισμένη σeξουαλική έλξη.

Σε έναν κόσμο όπου για πολλούς ηf σeξουαλική ταυτότητα είναι σχεδόν η σημαία τους και το coming out είναι πολλές φορές επώδυνο και δύσκολο, η επιλογή της γκρίζας σeξουαλικότητας είναι πολύ σημαντική.

Αλλάζουμε καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Από τα κύτταρα και τα σώματά μας μέχρι τις ταυτότητες και τις επιθυμίες μας.

Μπορεί να αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε ή να αισθανόμαστε ότι είμαστε γκέι ή στρέιτ και έπειτα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα συνειδητοποιούμε ότι αυτές οι ετικέτες ή οι ταυτότητες δεν ταιριάζουν πλέον, λένε οι ψυχολόγοι. Και αν είσαι στρέιτ αλλά νιώθεις σπάνια έλξη για τους άλλους;

Kάποιος μπορεί να είναι graysexual εαν

Δεν δίνει προτεραιότητα στη σeξουαλική έλξη όταν πρόκειται να κάνει σχέση με κάποιον
Το σeξ είναι ασήμαντο για αυτόν/η - ή όχι τόσο σημαντικό όσο φαίνεται για τον υπόλοιπο πληθυσμό
Νιώθει σeξουαλική έλξη μερικές φορές, αλλά όχι συχνά
Δείχνει τον έρωτα, την αγάπη και τη στοργή με άλλους τρόπους, όπως αγκαλιές και χάδια αλλά όχι με σeξ.

"Με άλλα λόγια, τα graysexual άτομα βιώνουν σeξουαλική έλξη πολύ σπάνια ή με πολύ χαμηλή ένταση", όπως αναφέρει το Healthline. Θα μπορούσε για παράδειγμα, να είναι η αίσθηση της σeξουαλικής έλξης σε ένα πολύ συγκεκριμένο σύνολο περιστάσεων - ή με πολύ συγκεκριμένες συνθήκες, τόσο συγκεκριμένες που είναι πολύ σπάνιες.
Περισσότερα Θέματα Love
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb