ENTERTAINMENT

Ταινίες της εβδομάδας: Ο αγώνας για δικαιοσύνη του Michael B. Jordan

Αγώνας για Δικαιοσύνη - Οι Μητέρες μας - Εξαφανισμένος - Emma. - Οι Σφυριχτές - Brahms: The Boy II
Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Ταινίες της εβδομάδας: Ο αγώνας για δικαιοσύνη του Michael B. Jordan
@gamesradar.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αγώνας για Δικαιοσύνη / Just Mercy

του Ντέστιν Ντάνιελ Κρέτον. Με τους Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Τζέιμι Φοξ , Μπρι Λάρσον.

Δραματική 2020, ΗΠΑ 137’

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για μία δυνατή και αληθινή ιστορία που προκαλεί το μυαλό. Ακολουθεί τα βήματα του νεαρού δικηγόρου Μπράιαν Στίβενσον (Τζόρνταν) και τη μάχη του με τη δικαιοσύνη, που άφησε ιστορία. Μετά την αποφοίτησή του από το Χάρβαρντ, ο Μπράιαν θα μπορούσε να είχε επιλέξει μία προσοδοφόρα επαγγελματική πορεία. Αντίθετα, κατευθύνεται στην Αλαμπάμα προκειμένου να υπερασπιστεί όσους καταδικάζονται άδικα, έχοντας την υποστήριξη της δικηγόρου Εύα Άνσλεϊ (Λάρσον). Μία από τις πρώτες και πιο εκρηκτικές υποθέσεις που αναλαμβάνει, είναι εκείνη του Γουόλτερ ΜακΜίλαν (Φοξ), που το 1987, καταδικάζεται σε θάνατο για την περιβόητη δολοφονία ενός 18χρονου κοριτσιού, παρά την ύπαρξη αποδεικτικών στοιχείων που αποδεικνύουν την αθωότητά του και του γεγονότος ότι η μόνη μαρτυρία εναντίον του, ήταν από έναν εγκληματία που είχε κίνητρο να αποκρύψει την αλήθεια. Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Μπράιαν εμπλέκεται σε ένα λαβύρινθο νομικών και πολιτικών παρασκηνίων και απροκάλυπτου και αναίσχυντου ρατσισμού, καθώς παλεύει για τον Γουόλτερ και άλλους σαν αυτόν, με τις πιθανότητες - και το σύστημα - να είναι εναντίον τους.

Οι Μητέρες μας / Nuestras Madres

του Σεζάρ Ντίαζ. Με τους Αρμάντο Εσπίτα, Εμα Ντιμπ, Ορέλια Κάαλ Χούλιο Σεράνο Ετσεβαρία.

Δραματική 2019, Γουατεμάλα - Βέλγιο - Γαλλία 78’

Βρισκόμαστε στη Γουατεμάλα το 2018. Όλη η χώρα παρακολουθεί τη δίκη των στρατιωτικών που ξεκίνησαν τον εμφύλιο που οδήγησε τη χώρα στο χάος και τη βία. Ο Ερνέστο είναι ένας νέος ανθρωπολόγος που εργάζεται στο Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο για την ταυτοποίηση αγνοουμένων, ενώ ταυτόχρονα αναζητά τα ίχνη του πατέρα του. Μια μέρα, ενώ καταγράφει τη μαρτυρία μιας ηλικιωμένης γυναίκας, νομίζει ότι βρήκε ένα στοιχείο που μπορεί να τον οδηγήσει στον πατέρα του, ενός αντάρτη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου. Ενάντια στη θέληση της μητέρας του, αφοσιώνεται σε αυτή την υπόθεση, ψάχνοντας για την αλήθεια.

Εξαφανισμένος / Madre

του Ροντρίγκο Σορογκόγιεν. Με τους Μάρτα Νιέτο, Ζιλ Ποριέ, Αλεξ Μπρέντεμουλ, Αν Κοσινί, Φρεντερίκ Πιερό.

Δραματική 2019, Ισπανία - Γαλλία 128’

Δέκα χρόνια έχουν περάσει από την εξαφάνιση του 6χρονου γιου της Έλενα. Στην τελευταία τηλεφωνική της επικοινωνία μαζί του, ο μικρός της είπε ότι είχε χαθεί σε μια παραλία στη Γαλλία και ότι δεν μπορούσε να βρει τον πατέρα του. Σήμερα, η Έλενα ζει στην ίδια παραλία και δουλεύει σ’ ένα εστιατόριο. Έχει επιτέλους αρχίσει να αφήνει πίσω της το τραγικό αυτό συμβάν, όταν γνωρίζει έναν Γάλλο έφηβο που της θυμίζει έντονα τον χαμένο της γιο.


Emma.

της Oτομ Ντε Γουάιλντ. Με τους  Ανια Τέιλορ-Τζόι, Τζόνι Φλιν, Μπιλ Νάι, Μία Γκοθ, Μιράντα Χαρτ, Τζος Ο’ Κόνορ, Κάλουμ Τέρνερ, Ρούπερτ Γκρέιβς, Τζέμα Γουίλαν, Άμπερ Άντερσον, Τάνια Ρέινολντς, Κόνορ Σουίντελς.

Κομεντί 2020, Ην. Βασίλειο 125’

Γοητευτική, έξυπνη και πλούσια, η Έμμα είναι μια ανήσυχη “βασίλισσα των μελισσών” χωρίς ανταγωνισμό σε μια μικρή, σχεδόν βαρετή πόλη. Σε αυτήν την απαστράπτουσα σάτιρα κοινωνικών τάξεων και ενηλικίωσης, η Έμμα πρέπει να περιπλανηθεί, να λάβει μέρος σε «πειραγμένους» αγώνες και να κάνει λάθος βήματα, για να βρει την αγάπη που υπήρχε εκεί από την αρχή.

Οι Σφυριχτές / La Gomera

του Κορνέλιου Πορομπόιου. Με τους Βλαντ Ιβάνοφ, Κατρινέλ Μάρλον, Ροντίκα Λαζάρ, Αγκούστι Βιλαρόνγκα, Κριστομπάλ Πίντο.

Αστυνομική 2019, Ρουμανία - Γαλλία - Γερμανία - Σουηδία 97’

Τα φαινόμενα απατούν για τον Κρίστι, ένα αστυνομικό ερευνητή στο Βουκουρέστι που ταλαντεύεται ανάμεσα στις δύο πλευρές του νόμου ανάλογα με το συμφέρον του. Όταν η όμορφη Τζίλντα τον παρασύρει στα Κανάρια Νησιά με σκοπό να βοηθήσει στην δραπέτευση ενός μαφιόζου από την φυλακή θα μάθει την μυστική γλώσσα των Σφυριχτών και θα μπλεχτεί σε ένα παιχνίδι προδοσίας και διαφθοράς.

Brahms: The Boy II

του Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ. Με τους Κέιτι Χολμς, Ραλφ Ινσον, Οουεν Γίομαν.

Τρόμου 2020, ΗΠΑ 105’

Μία νέα οικογένεια μετακομίζει στην έπαυλη Χίλσαϊρ, δίχως να γνωρίζει την ανατριχιαστική ιστορία της. Εκεί, ο μικρός γιος τους Τζουντ βρίσκει μια πορσελάνινη κούκλα την οποία αποκαλεί Μπραμς. Όμως, κανείς δε γνωρίζει το σκοτεινό μυστικό της τρομακτικής κούκλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
28 / position1: 55 / position2: 192
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb