THINK

H σεξιστική διαφήμιση του KFC που (ευτυχώς) προκάλεσε αντιδράσεις

Τα KFC απολογήθηκαν, ύστερα από τις παγκόσμιες αντιδράσεις που προκάλεσε το σποτ
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
H σεξιστική διαφήμιση του KFC που (ευτυχώς) προκάλεσε αντιδράσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλη μια διαφήμιση της οποίας επίκεντρο είναι το γυναικείο σώμα - Σφοδρές αντιδράσεις για το σποτ του KFC που λύνει τις... παρεξηγήσεις με ένα κουβά chicken wings

Η Collective Shout, αυστραλιανή οργάνωση που αντιτίθεται στην αντικειμενικοποίηση του γυναικείου σώματος, προκάλεσε τα KFC να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη, χαρακτηρίζοντας τη διαφήμιση "μια παλινδρόμηση σε αρχαϊκά στερεότυπα, όπου νέες γυναίκες μετατρέπουν το σώμα τους σε αντικείμενο για την ευχαρίστηση των αντρών".

Η διαφήμιση δείχνει μια κοπέλα που φορά ένα θεόστενο μπλουζάκι να διορθώνει το ρούχο της μπροστά στο παράθυρο ενός αμαξιού που νομίζει πως είναι άδειο. Όμως το παράθυρο του αμαξιού ανοίγει και η γυναίκα αντικρίζει δύο αγόρια και τη μαμά τους να την κοιτούν με το στόμα ανοιχτό!

Σε πρόσφατη ανακοίνωση του τα KFC σημείωσαν: "Συγγνώμη αν κάποιος προσβλήθηκε από την τελευταία μας διαφήμιση. Δεν είχαμε σκοπό να "ντύσουμε" τις γυναίκες και τα μικρά αγόρια με αρνητικά στερεότυπα".

Η υπεύθυνη επικοινωνίας της Collective Shout, Melinda Liszewski, ανέφερε χαρακτηριστικά: "Διαφημίσεις σαν αυτή ενισχύουν την άποψη πως δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα παραπάνω από τους άντρες, παρά αυτή τη στάση. Την ίδια στιγμή αυτά τα ερεθίσματα μας αποτρέπουν από το να εκμηδενίσουμε τα σεξιστικά στερεότυπα που οδηγούν σε βίαιες συμπεριφορές προς γυναίκες και κορίτσια".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
3 / position1: 792 / position2: 1382
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb