SKIN CARE

Αυτό είναι το απόλυτο συστατικό του 2020 για τέλειο δέρμα

Πρέπει να το εντάξεις στην περιποίηση του προσώπου σου σίγουρα!
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Αυτό είναι το απόλυτο συστατικό του 2020 για τέλειο δέρμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο η κοσμετολογία προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, τόσες περισσότερες ανατροπές θα βλέπουμε στην skincare ρουτίνα. Το συστατικό για το οποίο όλοι μιλούν τη νέα χρονιά –παρότι δεν είναι καινούριο βέβαια – θεωρείται ένα ελιξίριο αναζωογόνησης που έχει πολύ αποτελεσματική δράση, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το όνομά του «Centella» και έχει καταγωγή από την Ασία.

Πρόκειται για ένα μικρό, αργά αναπτυσσόμενο βότανο, που έχει συνδεθεί από την αρχαιότητα με την με την Κινεζική και Αγιουρβεδική Ιατρική, καθώς έχει ευεργετικές ιδιότητες που κρύβονται στα πράσινα φύλλα του και το εκχύλισμά του. Το χαρακτηρίζουν σύμμαχο της μακροζωίας, ενώ σύμφωνα με ειδικούς, έχει ήπια αντιβακτηριδιακή, αντιφλεγμονώδη, τονωτική και αγγειοσυσταλτική δράση.

Ακόμη, λέγεται πως η «Centella» έχει την ικανότητα να μειώνει τις ουλές, τις ρυτίδες, σημάδια γήρανσης και άλλες ατέλειες της επιδερμίδας για το λόγο αυτό δεν είναι λίγες οι εταιρείες καλλυντικών που την έχουν συμπεριλάβει στα συστατικά των προϊόντων τους, όπως σε toners, serums, κρέμες. Ενώ, στις θετικές ιδιότητες αυτού του βοτάνου βρίσκεται και το γεγονός ότι αυξάνει την ταχύτητα που συντίθεται το κολλαγόνο, με αποτέλεσμα να προκαλεί σύσφιξη του δέρματος, κάνοντάς το πιο σφριγηλό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
1 / position1: 758 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb