ΜΟΔΑ

Οι γκουρού της μόδας σου δίνουν 11+1 συμβουλές κομψότητας

Λάμψε αυτές τις γιορτές με τα απόλυτα κόλπα
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Οι γκουρού της μόδας σου δίνουν 11+1 συμβουλές κομψότητας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το όνομα της Coco Chanel είναι συνώνυμο της καλαισθησίας, της κομψότητας και φυσικά της μόδας, αφού ήταν μια γυναίκα που μέσα από το έργο της κατάφερε να αλλάξει την ιστορία γύρω από τα ρούχα και την ομορφιά.

Η Chanel ήταν εκείνη έκανε τις γυναίκες να πετάξουν τους κορσέδες και να αγκαλιάσουν τα φυσικά τους σώματα, να ντυθούν άνετα και προοδευτικά. Δαντέλες, φιόγκοι, φτερά φεύγουν και τα ρούχα γίνονται πιο λειτουργικά. Το 1925 η διάσημη σχεδιάστρια - σύμβολο της μόδας ολοκληρώνει την αλλαγή στη γυναικεία ένδυση.

Φυσικά μετά από τη Chanel η μόδα απέκτησε και άλλα χαρισματικά μυαλά, ανθρώπους που πέρα από το γούστο τους έδωσαν μαθήματα συμπεριφοράς, αυτοπεποίθησης και προσωπικότητας στον κόσμο. Από τον Yves Saint Laurent και τον Christian Dior, μέχρι τον Karl Lagerfeld και την Carolina Herrera αυτοί άνθρωποι απέδειξαν ότι ένα ρούχο δεν είναι τίποτα αν ο άνθρωπος που το φορά δεν το στηρίζει.

Παρακάτω θα διαβάσεις 12 σημαντικές συμβουλές από τους διασημότερους γκουρού μόδας του κόσμου. Εκείνους που έμαθαν στον πλανήτη τι σημαίνει μια γυναίκα να είναι κομψή και υπέροχη.

«Κυρία είναι εκείνη που δεν ενδιαφέρεται να έχει πολλούς άντρες στα πόδια της, αλλά έναν στο ύψος της.»

Carolina Herrera

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Καμία γυναίκα δεν είναι υπερβολικά ή ελλειπτικά ντυμένη με ένα μαύρο φόρεμα.»

Karl Lagerfeld

«Πριν βγείτε από το σπίτι, κοιταχτείτε στον καθρέπτη και αφαιρέστε ένα αξεσουάρ.»

Coco Chanel

«Δεν υπάρχει αυτό που λέγεται υπερβολική προσοχή στην επιλογή των παπουτσιών. Πολλές γυναίκες νομίζουν, ότι δεν είναι σημαντικό, αλλά η πραγματική απόδειξη της κομψότητας μιας γυναίκας βρίσκεται στα πόδια της.»

Christian Dior

«Μην ακολουθείτε τις τάσεις της μόδας. Μην φτιάχνετε την δική σας μόδα, αλλά αποφασίστε ποιοι είστε και τι θέλετε να εκφράσετε με τον τρόπο που ντύνεστε και τον τρόπο που ζείτε.»

Gianni Versace

«Το άρωμα είναι το αόρατο, αξέχαστο και απόλυτα αξεσουάρ μόδας…που προαναγγέλλει την άφιξη σας και παρατείνει την αναχώρησή σας.»

Coco Chanel

«Τα παπούτσια μεταμορφώνουν την γλώσσα του σώματος και την συμπεριφορά σας. Μπορούν να σας ανυψώσουν σωματικά και ψυχολογικά.»

Christian Louboutin

«Η μόδα δεν σχετίζεται με τις μάρκες, ούτε τα εμπορικά σήματα. Πρόκειται για κάτι άλλο που έρχεται από μέσα μας.»

Ralph Lauren

«Με τα χρόνια έχω μάθει ότι αυτό που είναι σημαντικό σε ένα φόρεμα είναι η γυναίκα που το φοράει.»

Yves Saint Laurent

«Υπάρχει μια πραγματική χυδαιότητα στον τρόπο με τον οποίο ντύνονται οι γυναίκες σήμερα. Δείχνουν υπερβολικά πολλά και προσπαθούν πολύ σκληρά. Δεν καταλαβαίνουν που είναι η διαχωριστική γραμμή μεταξύ σέξι και χυδαίου.»

Roberto Cavalli

«Επενδύστε σε καλά παπούτσια, τσάντες, ζώνες, γραβάτες και άλλα παρόμοια και θα είστε σε θέση να επανεφευρίσκετε τα ρούχα σας ξανά και ξανά. Να είστε ενήμεροι για τα χρώματα που φοράτε και να αγοράζετε αναλόγως, αλλά πάντα να θυμάστε, ότι μπορείτε να φοράτε είτε μαύρο ή καφέ με γκρι. Το ρολόι σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που θα αγοράσετε. Λέει πολλά για εσάς.»

Giorgio Armani

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
21 / position1: 529 / position2: 1368
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb