BED TALK

Περίεργα πράγματα που συμβαίνουν μετά τον οpγασμό

Μην ανησυχείτε, είναι πλήρως φυσιολογικά όσο και αν δεν το πιστεύετε
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Περίεργα πράγματα που συμβαίνουν μετά τον οpγασμό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι ορισμένες φορές μετά το σeξ εμφανίζονται διάφορα σημάδια σε ψυχή και σώμα, τα οποία δεν μπορείτε να καταλάβετε ούτε και να εξηγήσετε. Δεν χρειάζεται να τρομοκρατείστε αφού πρόκειται για φυσιολογικά παρελκόμενα του οpγασμού, που είναι τόσο ευχάριστος και ηδονικός.

Σύμφωνα με έρευνα, ένας οpγασμός ακολουθείται κάποιες φορές από συμπτώματα που οι ειδικοί ονομάζουν «περι-οpγασμικά φαινόμενα». Τέτοια συμπτώματα μπορούν να είναι τα συναισθήματα αγάπης, ευτυχίας και χαλάρωσης. Υπάρχουν όμως και εκείνα που δεν είναι τόσο ευχάριστα και μάλλον οι περισσότεροι θα έβρισκαν περίεργα.

Ρίξτε μια ματιά σε 7+1 από τα πιο περίεργα συμπτώματα που μπορεί να προκληθούν μετά την σeξουαλική κοpύφωση παρακάτω.

Κλάματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα δάκρυα, ή ένα γενικευμένο αίσθημα θλίψης, κατάθλιψης, ανησυχίας ή αναταραχής μετά το σeξ είναι συμπτώματα μιας πάθησης που ονομάζεται μετα-συνοuσιακή δυσφορία (postcoital dysphoria – PCD). Σύμφωνα με την έρευνα, αυτό είναι αρκετά συνηθισμένο και συμβαίνει συχνά μέσα σε μια σταθερή σχέση.

Ψευδαισθήσεις

Κάποιες γυναίκες αναφέρουν ότι ο σύντροφός τους καταφέρνει να τις στείλει σε έναν άλλο κόσμο, όταν κάνουν σeξ. Σε μια έρευνα του 2011, από τις περίπου 50 γυναίκες που ανέφεραν ότι είχαν “αυξημένη σeξουαλική απόκριση”, το 76-100% δήλωσε ότι αισθάνονται “σαν να πετάνε”. Έως και το 75% δήλωσε ότι ένιωσαν “σαν να βγαίνουν από το σώμα τους” και το 24% ότι αισθάνθηκε “σαν βρέθηκε μέσα στον κόσμο των καρτούν”!

Φτέρνισμα

Οι αναφορές που συνδέουν το φτέρνισμα με τους οpγασμούς χρονολογούνται από την αρχή του 20ού αιώνα. Μάλιστα, μια περίπτωση από το 1972 περιγράφει έναν 59χρονο άντρα που ανέπτυξε χρόνιο φτέρνισμα και ρινική καταρροή μετά από οpγασμό, τα οποία συνεχίστηκαν για 10 χρόνια! Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η ενεργοποίηση ενός μέρους του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος κατά τη διάρκεια του οpγασμού μπορεί να εpεθίσει και ένα άλλο μέρος του εγκεφάλου, το οποίο προκαλεί φτέρνισμα.

Ασθένεια

Το λένε και “σύνδρομο ασθένειας μετά τον οpγασμό” και αποτελεί μια παρενέργεια που μπορεί να επηρεάσει τους άνδρες μετά την εκσπεpμάτιση. Έρευνες έχουν καταγράψει άνδρες που αναφέρουν σοβαρή κόπωση, υπερθέρμανση και προσωρινή μορφή γρίπης μετά το σeξ. Η εμφάνιση αυτών των συμπτωμάτων είναι ταχεία και μπορεί να διαρκέσει έως και 4-7 ημέρες. Οι επιστήμονες εξηγούν ότι το σώμα του άνδρα μπορεί να μπερδέψει προσωρινά τις πρωτεΐνες στο ίδιο του το σπέpμα ως ξένους εισβολείς, γεγονός που αυξάνει την ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος και σας κάνει να αισθάνεστε άρρωστοι.

Επιληπτικές κρίσεις

Μια από τις πιο δυσάρεστες παρενέργειες του φαινομένου μετά το οpγασμό είναι αυτό που είναι οι επιστήμονες ονομάζουν “οpγασμοληψία”, μια μορφή αντανακλαστικής επιληψίας μετά τον οpγασμό. Καταγράφηκε για πρώτη φορά το 1960, όταν μια έγκυος 23χρονη γυναίκα εμφάνισε μερικές επιληπτικές κρίσεις στο β' τρίμηνο της δεύτερης εγκυμοσύνης της. Μετά τη γέννα, οι επιληπτικές κρίσεις επανεμφανίστηκαν, συχνά αμέσως μετά τον οpγασμό. Ένας άλλος 20χρονος ασθενής είχε επιληπτικές κρίσεις που προκλήθηκαν από αuνανισμό ή φαντaσιώσεις. Οι επιστήμονες δεν κατανοούν πλήρως το τι προκαλεί αυτές τις επιληπτικές κρίσεις, αλλά πιστεύουν ότι μπορεί να φταίει η απότομη αντίδραση της αμυγδαλής σε συνδυασμό με μια ανεπάρκεια υποκρετίνης, που συμβαίνει με τη ναρκοληψία.

Πόνος

Οι γυναίκες μπορεί να βιώσουν πόνο στον οpγασμό ακόμα κι αν δεν αισθάνονται πόνο κατά τη διάρκεια της καθεαυτής σuνουσίας. Μια μελέτη του 2009 ανέφερε τρεις περιπτώσεις γυναικών που είχαν τέτοιους πόνους μετά τον οpγασμό. Αλλά έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις ανδρών με το ίδιο πρόβλημα. Ασθενείς με χρόνιες ασθένειες του προστάτη έχουν βρεθεί να βιώνουν πόνο με τον οpγασμό.

Οpγασμός στο πόδι

Σύμφωνα με έρευνα του 2013, μια 55χρονη γυναίκα δήλωσε ότι όταν είχε κολπιkό ή και κλeιτοριδικό οpγασμό κατά τη διάρκεια της σeξουαλικής επαφής με τον σύζυγό της, αισθανόταν την ίδια αίσθηση στο αριστερό της πόδι μετά! Οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί να οφείλεται σε μερική αναγέννηση κάποιων κατεστραμμένων νευρικών ινών στο πόδι της.

Πονοκέφαλος

Υπάρχουν περισσότερα από 60 δημοσιευμένα άρθρα στην ιατρική βιβλιογραφία σχετικά με το θέμα του πονοκαφάλου που σχετίζεται με τον οpγασμό. Αυτός λέγεται και “πονοκέφαλος τύπου 2” και χαρακτηρίζεται ως αμφίπλευρος, οξύς και ότι ξεκινάει μετά από κάποιο είδος ενθουσιασμού. Η διάρκεια του μπορεί να κυμαίνεται από μερικά λεπτά έως και τρεις ώρες και μπορεί να μετριαστεί με φάρμακα κατά του εμετού!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
10 / position1: 325 / position2: 801
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb