SHOPPING

Όλες οι απάτες που πρέπει να γνωρίζεις όταν ψωνίζεις online

Πρόσεχε πριν κάνεις το οτιδήποτε
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Όλες οι απάτες που πρέπει να γνωρίζεις όταν ψωνίζεις online

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι πλέον γνωστό πως όλο και περισσότερες Ελληνίδες και Έλληνες αποφασίζουν να κάνουν τις αγορές τους μέσω ίντερνετ, και πλέον όσο περνά ο καιρός, εκτός από τα ελληνικά e-shop, επισκεπτόμαστε και τα ξένα.

Όμως ξέρεις πώς να ξεχωρίσεις το αυθεντικό από το ψεύτικο, το πραγματικά επαγγελματικό κατάστημα από κάποιον τυχάρπαστο;

Παπούτσια - μαϊμούδες

Πρόσεχε, όταν βλέπεις σχέδιο Adidas στα 50 ευρώ και ΔΕΝ είναι από γνωστό κατάστημα, ελεγμένο, με φυσικό κατάστημα ή αποθήκη και σταθερό τηλέφωνο, κατά πάσα πιθανότητα είναι μαϊμού. Αν θέλεις να το αγοράσεις, κανένα θέμα, απλώς να ξέρεις πως δεν θα αγοράσεις αυθεντικό. Συνήθως αυτά τα e-shop είναι στην πραγματικότητα η αποθήκη κάποιου που αγόρασε 100 κομμάτια από μια μάρκα και έφτιαξε λογαριασμό στα social media για να τα μοσχοπουλήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ρούχα - φασόν, σε ένα νούμερο

Το σωστό νούμερο είναι το παν. Σωστό για το σωματότυπό σου, σωστό για το ύψος σου, για τα κιλά σου. Παρόλ'αυτά συνεχίζεις να αγοράζεις ρούχα one size ακόμη κι αν δεν είσαι σίγουρη πως δεν θα σου κάνουν γιατί απλά, είναι όμορφα! 

Το ίδιο ρούχο σε διαφορετικές τιμές

Μα πώς γίνεται το ίδιο πουλόβερ να το βλέπεις 30 ευρώ, 15 ευρώ, 10 ευρώ; Είναι αγορασμένο από τους ίδιους προμηθευτές και άλλοτε κάποιος θέλει να βγάλει μεγαλύτερο κέρδος και άλλος μικρότερο.

Posts σε social media που οδηγούν σε ένα site μιας διάσημης μάρκας, αλλά όχι στο επίσημο

Δεν θα πιστέψεις ποτέ ότι μια εταιρεία, π.χ. o Michael Korrs θα έκανε εκπτώσεις και δη, μέσω social media. Οι σοβαρές εταιρείες έχουν επίσης ΜΟΝΟ και ΈΝΑ επίσημο site.

Τα μεταφορικά

Μη βιαστείς να πατήσεις το κλικ, πριν τσεκάρεις πόσο κοστίζουν τα μεταφορικά. Πολλές φορές η μεταφορά κοστίζει όσο και το προϊόν, άλλοτε και παραπάνω.

Ψεύτικες φωτογραφίες 

Πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου να έχεις το ενδεχόμενο ότι εν τέλει θα παραλάβεις ένα εντελώς διαφορετικό προϊόν, από εκείνο που έδειχνε η εικόνα στο e-shop που έκανες την παραγγελία. Συνήθως αυτό συμβαίνει σε e-shop στα οποία τα ρούχα είναι απίστευτα φτηνά....

...δηλαδή στην Κινέζικη αγορά

Πρόσεχε όμως γιατί σε αυτό ποντάρουν τα e-shop! Στο ότι από τη στιγμή που θα το αγοράσεις ακόμη κι αν το επιστρέψεις, τα χρήματα έχουν ήδη φύγει από την τσέπη σου. Και όπως δείχνουν οι έρευνες, σχεδόν οι μισοί, δεν επιστρέφουν μια κακή αγορά όταν έκανε ένα μήνα για να έρθει. Απλώς κλαίνε τα λεφτά τους.

Διαθεσιμότητα και νούμερα

Μπορεί να έτυχε να το δεις. Πολλές φορές κάτι που θες να αγοράσεις έχει μια διακριτική λεπτομέρεια που δεν την βλέπεις αμέσως και αγοράζεις πριν σε ενημερώσει το κατάστημα αν είναι ακόμη διαθέσιμο. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί λοιπόν να αγοράσεις κάτι που πλέον δεν υπάρχει, ενώ να παραγγείλεις π.χ. παπούτσι Νο39 και να σου στείλουν 38άρι μιας και έχει εξαντληθεί το νούμερο που θες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
17 / position1: 355 / position2: 846
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb