BED TALK

It`s Complicated ‑ Πόσο κακό είναι τελικά το σeξ στο πρώτο ραντεβού;

Αγόρια και κορίτσια απαντούν
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι μπορεί να συμβεί μεταξύ δυο ανθρώπων που φλερτάρουν και μετά το πρώτο τους ραντεβού καταλήξουν να μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι; Πόσο αλήθεια μπορεί να είναι το στερεότυπο που θέλει τους άντρες να ξενερώνουν αν μια κοπέλα ενδώσει αμέσως; Ο κόσμος απαντά στο ερώτημα για το αν το σeξ στο πρώτο ραντεβού κάνει όντως κακό στην σχέση. 

Η βασική θεωρία γύρω από το ζήτημα θέλει τα αρσενικά να μην πέρνουν σοβαρά εκείνες που μετά την πρώτη τους συνάντηση δεν διστάζουν να κοιμηθούν μαζί τους. Είτε γιατί της έχουν κατακτήσει πολύ εύκολα και αυτό τα χαλάει, είτε γιατί οι κοπέλες τους φαίνονται πολυ χαλαρών ηθών. Βέβαια στην πράξη το θέμα δεν είναι τόσο απλό, καθώς εμείς δεν είμαστε απλοί και δεν έχουμε όλοι την ίδια οπτική. Τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες που ρωτήσαμε ανέφεραν πως αν θελουν και οι δυο, το σeξ από το πρώτο ραντεβού δεν είναι παράγοντας που θα επηρεάσει αρνητικά την εξέλιξη μιας γνωριμίας. Ειδικότερα δε οι άντρες, έδειξαν να είναι πολύ δεκτικοί στο να γίνει αυτό και ανέφεραν ότι δεν θα σχημάτιζαν άσχημη άποψη για την κοπέλα. Εξίσου σύμφωνες με την παραπάνω άποψη ήταν και οι περισσότερες γυναίκες.

Οι ειδικοί όμως φαίνεται να έχουν μια διαφορετική άποψη, καθώς όπως υποστηρίζουν είναι απαραίτητος λίγος χρόνος γνωριμίας πρωτού προκύψει το σeξ. Ο λόγος διότι ετσι αναπτύσεται η μαγεία του φλερτ και ο ένας γίνεται πιο ποθητός στον άλλον, ενώ η ένωση αργότερα είναι πιο έντονη και απολαμβάνεται διαφορετικά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη, πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex Research αναφέρει ότι τo σeξ από το πρώτο ραντεβού βλάπτει μακροπρόθεσμα τη σχέση.
Σε δείγμα 11.000 ατόμων ηλικίας 20-39 ετών μια στις τρεις γυναίκες (το 34% του συνολικού δείγματος) δήλωσαν ότι έκαναν σeξ μέσα σε ένα μήνα από την αρχή της γνωριμίας τους με το άλλο πρόσωπο, ένω ένα ποσοστό που αγγίζει το 13% δήλωσε ότι έκανε σeξ μέσα σε 3 μήνες. Όμως το 48% των γυναικών που κοιμήθηκαν με το άτομο που βγήκαν για πρώτη φορά φαίνεται να παραδέχονται πως ντρέπονται να μιλούν για αυτό, με το 70% αυτών να υπερβάλλει για το πως έγινε η ιστορια ή να λέει ψέματα.

Άλλη έρευνα από την βρετανική εταιρεία σeξουαλικών βοη8ημάτων και αξεσουάρ, LoveHoney, που διεξήχθη ανάμεσα σε 2.225 άντρες και γυναίκες, αναφέρει ότι το 32% των γυναικών περιμένουν τρεις εβδομάδες, ή μέχρι το πέμπτο ραντεβού προτού κάνουν σeξ με το νέο τους σύντροφο. Επίσης, οι γυναίκες βρέθηκαν να είναι πιο συγκρατημένες από ό,τι οι άνδρες με μόλις το 15% αυτών να ομολογεί ότι θα έκανε σeξ στο πρώτο ραντεβού σε σύγκριση με το 26% των ανδρών. Το περίεργο είναι ότι ακόμα λιγότερες γυναίκες βρέθηκε να είναι πρόθυμες να κάνουν σeξ στο 2ο ραντεβού (13%) σε αντίθεση με το 16% των ανδρών. Το 70% και των δυο όμως ανέφερε ότι ευχαρίστως θα έδινε φιλί στο πρώτο ραντεβού.

Τέλος, το Πανεπιστήμιο Brigham Young των ΗΠΑ διεξήγαγε και αυτό μια έρευνα πάνω στο θέμα η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι καλύτερο για τα ζευγάρια να μην κάνουν σeξ αμέσως μόλις γνωρίζονται. Και αυτό επειδή ένα 13% στις ηλικίες 20-24 κάνει σeξ από το πρώτο ραντεβού, όπως και το 11% στις ηλικίες 35-39. Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένα από τα ζευγάρια δεν παρουσίαζε χαμηλούς δείκτες ικανοποίησης, ασχέτως του πότε είχαν την πρώτη τους σeξουαλική επαφή και πόσο καιρό έχει διαρκέσει η σχέση.

Μην ξεχνάς όμως, παρά τα όσα διάβασες παραπάνω ότι δεν θα πρέπει να νιώθεις άσχημα ή να έχεις τύψεις για το αν έκανες σeξ στο πρώτο ραντεβού, από τη στιγμή φυσικά που το ήθελες και πέρασες όμορφα με τον/την παρτενέρ σου. Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αναπτύξεις ενοχές για κάτι τέτοιο και να ξέρεις πως αν ο άλλος είναι να μείνει στη ζωή σου, θα το κάνει είτε κοιμηθείτε μαζί από την αρχή είτε όχι.

Αν πάλι έχεις πέσει θύμα κάποιου που σε ξελόγιασε με κινήσεις και υποσχέσεις και αφού του το έδωσες με πάθος και χαρά εξαφανίστηκε, τότε να ξέρεις ότι δεν φταις πουθενά ούτε έχεις κάνει εσύ κάτι κακό, απλώς ο άλλος ήταν ψεύτης και κυρίως μη ειλικρινής με τον ίδιο του τον εαυτό. Αυτό που θα πρέπει να κρατήσεις όμως για εσένα, είναι το να είσαι περισσότερο προσεκτική με τους άλλους και αν δεν θέλεις να κάνεις κάτι, παρά τα όσα σου λένε οι εκείνοι, να μην το κάνεις.

Όπως σε όλο το φάσμα των ανθρώπινων σχέσεων, έτσι και εδώ αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο είναι η ειλικρίνεια πρώτα προς τον ίδιο σου τον εαυτό και μετά προς όλους τους άλλους. Είτε κάνεις σeξ από το πρώτο ραντεβού, είτε όχι είναι δικαίωμα σου και όποιος το κατακρίνει να του πεις να πάει μια βόλτα ή να βγει με κάποιον/α που να του ταιριάζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
8 / position1: 362 / position2: 1471
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb