BED TALK

Ο λόγος που η νέα γενιά κάνει λιγότερο σeξ από τις προηγούμενες

Τι συμβαίνει στους Millenials και δεν εξασκούνται σε αυτό το σπορ
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Ο λόγος που η νέα γενιά κάνει λιγότερο σeξ από τις προηγούμενες

Όταν πρόκειται για τους Millenials, μερικά πράγματα έρχονται στο μυαλό μας: τα ταξίδια, οι σπουδές, η εμμονή στην τεχνολογία, η υπερανάλυση των πραγμάτων και μια άνευ προηγουμένου ελευθερία να εξερευνήσουν το σeξ! Μόνο που... όπως δείχνουν οι έρευνες κάτι δεν κολλάει καλά σε αυτό τον τομένα.

Όπως αναφέρουν πολλές μελέτες οι Millenials είναι κάνουν λιγότερο σeξ, αλλά και εκείνοι που κάνουν, το κάνουν λιγότερο συχνά και με λιγότερους ανθρώπους.

Για να είμαστε συγκεκριμένοι, οι Αμερικανοί ενήλικες, κατά μέσο όρο, κάνουν σeξ περίπου λιγότερο στη δεκαετία του 2010 σε σύγκριση με τα τέλη της δεκαετίας του 1990, μία μείωση που αγγίζει το 14%...

Σύμφωνα με άλλες μελέτες, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, περίπου το 73% των ενηλίκων 18-30 έκαναν σeξ τουλάχιστον δύο φορές το μήνα.

Αυτό μειώθηκε στο 66% από το 2014 έως το 2016. Άλλοι δεν κάνουν καθόλου.

Από το 2002 έως το 2004, το 12% ανέφερε ότι δεν είχαν κάνει καθόλου το προηγούμενο έτος.

Μια δεκαετία αργότερα, από το 2014 έως το 2016, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στο 18%. 

Αν μένεις με τους γονείς σου, πόσες είναι οι πιθανότητες;

Oι οικονομικές συνθήκες που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι millenials δεν είναι ίδιες με παλιότερα. Πλέον ένα τεράστιο ποσοστό μένει με τους γονείς του για πάρα πολλά χρόνια - είναι πιο πιθανό λοιπόν να ζουν με γονείς από το να ζουν μόνοι τους!

Το 2007, πριν από την κρίση, μόλις το 30% των ανδρών ηλικίας 18-34 ζούσε με τους γονείς.

Το 2017, το 34% ζει με γονείς.

Και φυσικά το να ζεις με τη μαμά και το μπαμπά δεν κάνει ακριβώς τα θαύματα για τη σeξουαλική ζωή σου...

Για πρώτη φορά τα τελευταία 100 χρόνια, οι νέοι είναι πιο πιθανό να ζουν στο σπίτι με τους γονείς παρά να παντρευτούν ή να ζήσουν με έναν σύντροφο.

Χωρίς γάμο

Ακόμη, μελέτες έχουν διαπιστώσει σταθερά ότι οι έγγαμοι άνθρωποι τείνουν να κάνουν περισσότερο σeξ από τους singles. Και δεδομένου ότι οι millenials περιμένουν πολύ περισσότερο για να παντρευτούν αυτό θα μπορούσε να είναι εν μέρει ένας σοβαρός λόγος γιατί είναι λιγότερο σεξουαλικά ενεργοί.

Και δεν είναι μόνο ο γάμος - και οι σταθερές σχέσεις είναι μερικές φορές αυτές που δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για μεγάλες αποχές από το σeξ. 

Τεχνολογία, η μαύρη τρύπα

Το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερο κομμάτι από τη ζωή μας γίνεται online σημαίνει ότι περνάμε περισσότερο χρόνο που αλληλεπιδρούμε ψηφιακά αντί για προσωπικά, γεγονός που με τη σειρά του δημιουργεί λιγότερες ευκαιρίες για σeξ αφού οι περισσότεροι ζουμε στον ψηφιακό μας μικρόκοσμο και το φλερτ μένει εκεί.

Αυτό χειροτερεύει τα πράγματα μόνο μειώνοντας τη λίμπιντο. Αν και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι η τεχνολογία δημιουργεί νέες ευκαιρίες για σeξουαλική έκφραση (δηλαδή seχting και cybεrseχ), παίζει επίσης ρόλο στην πτώση της σeξουαλικής δραστηριότητας στην πραγματική ζωή!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
17 / position1: 475 / position2: 823
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb