BED TALK

Πόση ώρα πρέπει να αντέχουμε τελικά στο σeξ;

Οι επιστήμονες κατέληξαν κάπου
Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Πόση ώρα πρέπει να αντέχουμε τελικά στο σeξ;
Photo by We-Vibe Toys on Unsplash

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διάρκεια της σeξουαλικής πράξης είναι κάτι που βασανίζει πολύ κόσμο. Κυρίως τον απασχολεί η ιδανική διάρκεια της εpωτικής πράξης. Ποια είναι αυτή; Οι επιστήμονες μάλλον κατέληξαν κάπου.

Το να μετράς τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα της πράξης θα είχε προφανώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Αν την έχεις την μανία σου και θέλεις να κάνεις ρεκόρ, η νέα μελέτη με επικεφαλής τον Δρ. Brendan Zietsch, του Πανεπιστημίου του Queensland, μπορεί να σε βοηθήσει.

«Αν δεν είστε επιστήμονας, ίσως έχετε διερωτηθεί, ξαπλωμένος στο κρεβάτι, μετά από μία απογοητευτικά γρήγορη σeξουαλική επαφή, πόσο καιρό πρέπει να διαρκεί το σeξ;» έγραψε ο Zietsch στο The Conversation.

«Ένας επιστήμονας, όμως, θα διατυπώσει την ίδια ερώτηση με σχεδόν κωμικό τρόπο: Ποιος είναι ο μέσος χρόνος καθυστέρησης της ενδοκολπiκής εκσπeρμάτισης; Για να κρατήσουμε τα πράγματα απλά και συγκεκριμένα, θα επικεντρωθούμε μόνο στον χρόνο μέχρι την εκσπeρμάτιση».

O Zietsch αναφέρθηκε σε μια μελέτη με 500 ζευγάρια, από τα οποία ζητήθηκε να χρονομετρηθούν. Πατούσαν το κουμπί με την έναρξη της σeξουαλικής πράξης και το ξαναπατούσαν μόλις ο άντρας ολοκλήρωνε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μελέτη έβγαλε συμπέρασμα. Ο σeξι χρόνος μπορεί να κρατήσει από 33 δευτερόλεπτα μέχρι 44 λεπτά, με τον μέσο όρο να είναι 5,4 λεπτά. Οι μεγαλύτεροι άντρες, με περισσότερο λίπος και Δείκτη Μάζας Σώματος, μπορούν να φτάσουν τα 7,3 λεπτά κατά μέσο όρο.

Τι μας λένε δηλαδή οι επιστήμονες; Μάλλον ότι αγχωνόμαστε χωρίς ιδιαίτερο λόγο, αφού μια σοeξυαλική πράξη μπορεί να είναι όμορφη ακόμα κι αν διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
4 / position1: 459 / position2: 1203
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb