WELLNESS

Νέα χρονιά ‑ Νέοι στόχοι: Είναι τόσο εύκολο;

New Year`s Resolutions που θα σε οδηγήσουν στην... αποτυχία!
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Νέα χρονιά ‑ Νέοι στόχοι: Είναι τόσο εύκολο;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάθε φορά που ο παλιός χρόνος φεύγει και ο νέος έρχεται, ο κόσμος έχει την τάση να θέτει καινούργιους στόχους που θα οδηγήσουν στην αυτοβελτίωση του. Το θέμα είναι, ό,τι τις περισσότερες φορές, οι στόχοι αυτοί όχι μόνο είναι υπερβολικοί, αλλά δεν έχουν και καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Προφανώς και δε γίνεται κάποιος να αλλάξει συνήθειες χρόνων μέσα σε μια μέρα και από το ένα άκρο να μεταβεί στο άλλο. Αυτές οι δουλειές θέλουν χρόνο και προσπάθεια, για αυτό και συνήθως, αντί να λειτουργήσουν όταν γίνονται απότομα, δυστυχώς οδηγούν σε αποτυχίες.

Παρακάτω ακολουθεί ο επτάλογος των χειρότερων στόχων που μπορείτε να θέσετε για το νέο έτος και οι οποίοι θα σας οδηγήσουν στον... πάτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποφάσισα να κόψω εντελώς το αλκοόλ: Πρώτα από όλα πρέπει να σκεφτείτε γιατί πίνετε τόσο και αν όντως το πρόβλημα είναι μεγάλο σε φάση εξάρτησης, τότε καλύτερα να δείτε έναν ειδικό για να γίνει σωστά η θεραπεία. Αν πάλι πίνετε και στέλνετε μηνύματα στον πρώην σας, απλώς πάρτε το απόφαση και ξεπεράστε τον, αντί να πνίγεται τον πόνο σας στην τεκίλα.

Η ώρα της extreme δίαιτας: Δε γίνεται να πάτε από το μηδέν στο 100 για να χάσετε βάρος. Θέλετε να γίνετε vegan ή να αποβάλλετε τη γλουτένη από τη ζωή σας, ή ακόμα να ξεκινήσετε την ωμοφαγία; Αν θέλετε να αλλάξετε τη διατροφή σας με υγιεινό τρόπο θα πρέπει να το κάνετε μέρα παρά μέρα. Πρέπει να σκεφτείτε τη δίαιτα σαν έναν στόχο, που σιγά σιγά θα κατακτήσετε και έτσι όλα θα γίνουν πιο απλά και εύκολα.

Πρώτα από όλα, θα χάσω πέντε κιλά: Σκεφτείτε όμως για μισό λεπτό, θέλετε όντως να τα χάσετε ή το κάνετε επειδή νομίζετε ό,τι πρέπει; Το πρόβλημα με αυτόν τον στόχο, είναι ό,τι αντί να επικεντρωθείτε στην πράξη, δηλαδή το πως θα τον πετύχετε, κοιτάτε το αποτέλεσμα. Συγκεντρωθείτε λοιπόν στην πράξη για να χάσετε τα πέντε κιλά, θα είναι η διατροφή, η άσκηση ή το οτιδήποτε και μη σκέφτεστε το τι θα γίνει μετά.

Θα σταματήσω τις εpωτιικές μου δραστηριότητες: Δε χρειάζετε να καταπιεστείτε και να κόψετε το σeξ αν δε βρίσκεστε σε σχέση επειδή κάποιος σας θεωρεί εξ όλης και προ όλης ή επειδή το να κάνετε σeξ από το πρώτο ραντεβού μπορεί να δώσει λάθος εντύπωση στον άλλον. Αν νιώθετε ό,τι θέλετε μια αλλαγή σε αυτόν τον τομέα καλώς, αλλιώς συνεχίστε τη ζωή σας.

Επιτέλους θα βρω ταίρι: Μια πολύ σοφή παροιμία λέει ό,τι όσο ψάχνετε για την αγάπη δεν πρόκειται να τη βρείτε και έχει απόλυτο δίκιο, καθώς αν ο στόχος σας είναι φέτος να κάνετε σχέση και το σκέφτεστε συνέχεια, θα καταλήγετε να κυνηγάτε κάθε χαμένο τύπο ή τύπισσα που θα βρίσκετε στα bars και τους οποίους δε θα πλησιάζετε ποτέ υπό κανονικές συνθήκες. Για αυτό λοιπόν χαλαρώστε, κάντε πράγματα για εσάς και όταν είναι η ώρα, αυτό θα σας έρθει από μόνο του.

Και σε ξεπέρασα, αλήθεια σε ξεπέρασα: Ναι οκ, κανείς δε θέλει να μένει κολλημένος στους πρώην του, όμως η καρδιά και το μυαλό δεν είναι διακόπτες ώστε να αλλάξουν τις λειτουργίες τους από τη μια μέρα στην άλλη. Οπότε, αποδεχτείτε το χωρισμό σας, θρηνήστε για αυτόν, ασχοληθείτε με άλλα πράγματα και σύντομα θα βρείτε την ηρεμία σας, απλώς μην ελπίζετε ό,τι θα έρθει μαγικά, την 1η Ιανουαρίου.

Ας μαζευτώ επιτέλους: Τι σημαίνει αυτό; Να μαζευτείτε και να περάσετε τα μαθήματα σας; Να ψάξετε συστηματικά για δουλειά; Να χτίσετε το κορμί που ονειρευόσασταν; Καθίστε και δείτε τι είναι πραγματικά αυτό που θέλετε να αλλάξετε ή να κάνετε γενικά και ορίστε τους στόχους σας. Το όλα μαζί, δεν λειτουργεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
8 / position1: 321 / position2: 733
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb