THINK

H γυναίκα που τρέφεται από το σύμπαν και μόνο

Η αλλόκοτη κοσμοθεωρία της Jasmuheen που ακόμη βρίσκει πιστούς
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
H γυναίκα που τρέφεται από το σύμπαν και μόνο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σίγουρα θα είχατε δει το προηγούμενο διάστημα το ζευγάρι που όπως δήλωσε τρέφεται από την ενέργεια του πλανήτη και τον ήλιο και μόνο, πιστεύοντας πως η μόνη τροφή που χρειάζεται ο άνθρωπος είναι η συμπαντική ενέργεια! 

Ίσως να έχετε ακούσει και για την αίρεση των αναπνευστών αλλά μάλλον δεν γνωρίζετε την μεγάλη γκουρού τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ίσως η πιο γνωστή breatharianist στον πλανήτη, η Jasmuheen, παλαιότερα γνωστή ως Ellen Greve. Πριν μερικά χρόνια ισχυρίστηκε πως είχε να φάει από το 1993, αλλά αργότερα παραδέχτηκε πως τρώει περιστασιακά. Από την άλλη, πολλοί ερευνητές και ρεπόρτερ που επισκέπτονταν το σπίτι της παρατήρησαν επίσης φαγητό στην κουζίνα της, αλλά υποστήριξε ότι ήταν για τον σύζυγό της.

Η Jasmuheen διευθύνει την Ακαδημία "Cosmic Web" και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο δίνοντας διαλέξεις! Της δόθηκε το βραβείο Bent Spoon από τους αυστραλιανούς σκεπτικιστές, ένα βραβείο που δίνεται σε όσους έχουν κάνει «εξωφρενικές» ψυχικές ή παραφυσικές αξιώσεις.

Σύμφωνα με τη Jasmuheen, το πρώτο βήμα για να γίνει ένας αναπνευστής είναι να γίνει χορτοφάγος.

Σύμφωνα με τη Jasmuheen, το πρώτο βήμα για να γίνει ένας αναπνευστής είναι να γίνει χορτοφάγος. Στη συνέχεια, να απαρνηθεί τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα αυγά, και να γίνει vegan. Στη συνέχεια, θα πρέπει να υιοθετήσει μια δίαιτα ωμής τροφής, ακολουθούμενη από μια δίαιτα μόνο με φρούτα, στη συνέχεια μια δίαιτα μόνο με υγρά, και έπειτα να τραφεί μόνο από το κοσμικό προϊόν που λέγεται "prana".

Το 1999, η Jasmuheen αποφάσισε να βγει στην κάμερα και να δείξει πως όντως δεν τρώει τίποτα, για την εκπομπή "60 Λεπτά" για να αποδείξει τη θεωρία της. Αλλά, 48 ώρες αργότερα, άρχισε να εμφανίζει σημάδια αφυδάτωσης και η αρτηριακή πίεση της αυξήθηκε. Οι γιατροί φοβήθηκαν ότι η Jasmuheen θα υποστεί νεφρική βλάβη και ζήτησαν να σταματήσει το γύρισμα!

Η ίδια ανέφερε αργότερα πως η εκπομπή δεν έδειξε την αλήθεια της. Δεν είχε κανένα πρόβλημα να συνεχίσει την παρουσίαση της μεθόδου της, αλλά τα γυρίσματα σταμάτησαν καθαρά από το φόβο των γιατρών πως δεν θα τα κατάφερνε, παρά το γεγονός πως είπε επανηλειμμένως πως δεν έχει κανένα πρόβλημα. Ίσως, το γεγονός πως στο χώρο που βρισκόταν ο αέρας δεν ήταν καθαρός, ίσως να επηρέασε την υγεία της, αλλά αυτό και μόνο.

Πολλοί άνθρωποι την ακολούθησαν, ενώ υπάρχουν 5 καταγεγραμμένοι θάνατοι ανθρώπων που ακολούθησαν τη θεωρία της. Συνεχίζει να κάνει διαλέξεις σε όλο τον πλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
9 / position1: 222 / position2: 413
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb