PINK VIEWMASTER 5

«Πώς είναι σαν να ζεις με μια ανίατη ασθένεια που όμως κανείς δεν πιστεύει ότι υπάρχει»

H ιστορία της κουρασμένης γυναίκας που έγινε βραβευμένη ταινία
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
«Πώς είναι σαν να ζεις με μια ανίατη ασθένεια που όμως κανείς δεν πιστεύει ότι υπάρχει»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Jennifer Brea είχε όλη της τη ζωή μπροστά της όταν μια μέρα στα 28 της χρόνια ανέβασε πυρετό. Τότε αρρώστησε και δεν επανήλθε ποτέ.

Ήταν φοιτήτρια και έκανε τη διδακτορική διατριβή της στο Χάρβαρντ στη Βοστώνη και μόλις είχε αρραβωνιαστεί τον σύντροφό της Ομάρ, ενώ ταξίδευε διαρκώς για έρευνες μεταξύ Κίνας και Αφρικής.

"Ήξερα αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν ο πυρετός ανέβηκε", δήλωσε η Jennifer στο Cosmopolitan. "Άρχισα να αισθάνομαι ζαλάδα και να περπατώ σαν μεθυσμένη, δεν ήταν φυσιολογικό".

Τελικά τα συμπτώματα υποχώρησαν, αλλά κατά το επόμενο διάστημα αρρώστησε ξανά και ξανά - κάτι που ήταν εξαιρετικά περίεργο. "Ήμουν άρρωστη περίπου 7 φορές εκείνη την χρονιά. Συνήθως είχα πονόλαιμο ή κρύωμα ή κάτι άλλο το πολύ μια φορά το χρόνο και εκείνη τη χρονιά είχα σχεδόν κάθε ενάμιση μήνα πυρετό".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Κάθε φορά που ο πυρετός υποχωρούσε είχε τα ίδια νευρολογικά συμπτώματα και μια τέτοια κόπωση τόσο βαριά που δεν μπορούσε να σηκωθεί από το κρεβάτι της.

"Δεν μπορούσα να λειτουργήσω, ακόμη κι αν αποφάσιζα να κάνω ποδήλατο για το Πανεπιστήμιο, στο μέσο της διαδρομής έπρεπε να καλέσω ένα ταξί για να με πάει στο σπίτι". 

Αλλά τότε τα συμπτώματα της Jennifer άρχισαν να χειροτερεύουν. "Άρχισα να έχω έντονη αστάθεια, να χρειάζομαι κάπου να σταθώ και έχανα την ικανότητά μου να μιλάω, ακόμη και να γράψω το αλφάβητο".

"Είμαι σαν χαλασμένη μπαταρία που μπορεί να φορτίσει ως το 10%"

Τότε ξεκίνησε τις επισκέψεις στους γιατρούς λέγοντάς τους ξανά και ξανά ότι πίστευε ότι κάτι δεν πάει καλά με το ανοσοποιητικό της σύστημα. "Οι γιατροί μου είπαν ότι δεν ήταν δυνατόν να έχει κάτι μιας και τα αποτελέσματα των εξετάσεών της ήταν εντελώς φυσιολογικά".

"Είχα συμπτώματα που δεν μπορούσα καν να κατονομάσω, που δεν είχα βιώσει ποτέ στη ζωή μου, αλλά όταν πήγαινα στο γιατρό και μου έλεγε πως δεν έχω τίποτα δεν ήξερα τι να κάνω" ανέφερε η Jennifer.

Ώσπου η Jennifer κατέρρευσε και άρχισαν οι εντατικές εξετάσεις. 

Όταν ήρθε η επίσημη διάγνωση, περίπου ένα χρόνο μετά η ίδια ένιωσε ανακούφιση. Έχει σύνδρομο χρόνιας κόπωσης ή μυαλγική εγκεφαλομυελίτιδα, η οποία είναι πιο γνωστή ως M.E. Δεν υπάρχει θεραπεία.

Σχεδόν έξι χρόνια μετά τη διάγνωσή της, η Jennifer βρίσκεται σε αναπηρική καρέκλα, αλλά τώρα ξέρει καλύτερα πώς να διαχειριστεί την κατάστασή της. Παίρνει μια σειρά αντι-ιικών φαρμάκων και παρακολουθεί στενά την υγεία της.

"Η ασθένεια είναι τόσο δύσκολο να γίνει αντιληπτή γιατί είναι κρυμμένη, αλλάζει συνέχεια και μπορεί να είσαι εντάξει μια στιγμή και στη συνέχεια να καταρρεύσεις"

Ενώ η ζωή της Jennifer είναι τελείως διαφορετική από ό,τι ονειρευόταν, κάνει ό, τι μπορεί για να την κάνει φυσιολογική. Ενδεχομένως η μεγαλύτερη αλλαγή υπήρξε στην καριέρα της. "Ήμουν κάποια που απέκτησε ταυτότητα από τη στιγμή που εκμεταλλεύτηκα την ικανότητά μου να διαβάζω, να γράφω και να σκέφτομαι", είπε η Jennifer. Θα γινόταν συγγραφέας και καθηγήτρια. Τώρα όλα αυτά δεν μπορούν να συμβούν. "Περνάω πολλές μέρες μου ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι και δεν μπορώ να διαβάσω ή να γράψω ή να σκεφτώ. Τότε γεμίζω το χρόνο μου βλέποντας Netflix και χαζεύοντας στο Pinterest".

Αποφάσισε να κάνει τη ζωή της ταινία και μπορείτε να δείτε εδώ το τρέιλερ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
14 / position1: 155 / position2: 868
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb