MAKEUP

Tips ομορφιάς των 90`s που μας έκαναν κακό

Τώρα βέβαια υπάρχουν άλλα, όπως και να έχει ευτυχώς που ξεπεράστηκαν

Tips ομορφιάς των 90`s που μας έκαναν κακό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί όσοι έζησαν τη δεκαετία του 1990 να την αναπολούν με μεγάλη νοσταλγία, όμως όσον αφορά τις τάσεις που υπήρχαν τότε στην ομορφιά οφείλουμε να αποκαλύψουμε ότι δεν ήταν όλες και τόσο καλές για την υγεία.

Ποια κοπέλα τότε μπορούσε να φανταστεί άλλωστε ότι τόσο λατρεμένο glitter που έμπαινε από το σώμα, στο πρόσωπο μέχρι και τα μαλλιά, μπορούσε να προκαλέσει την απώλεια ακόμα των ματιών της;

Και να ήταν αυτό το μόνο κακό, θα ήταν εντάξει η κατάσταση, όμως υπάρχουν άλλα τόσα για τα οποία δε γνωρίζατε τίποτα. Διαβάστε παρακάτω ποιες ήταν οι χειρότερες τακτικές ομορφιές των 90's για την υγεία και κάντε το σταυρό σας που γλιτώσατε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Τα μαλλιά της τοστιέρας: Κάθε cool κορίτσι πατούσε συνεχώς τα μαλλιά του με τη συγκεκριμένη μασιά που τα έκανε να μοιάζουν σαν να βγήκαν από τοστιέρα. Το πόσο όμως η τρίχα τους αφυδατωνόταν δεν το γνώριζαν! Αν τα μαλλιά σας έσπαγαν και μύριζαν σαν να είχαν καεί ήταν λόγω αυτού του βασανιστηρίου.

2. Τα πολύ λεπτά φρύδια: Τώρα η μόδα θέλει τα ακριβώς αντίθετα, τότε όμως ήταν το απόλυτο hype. Βέβαια, αυτό μπορούσε να οδηγήσει στην απώλεια των φρυδιών γενικά, αφού όσο πιο συχνά τα έβγαζε κάποια, προκαλούσε το θάνατο των θυλάκων των τριχών, με αποτέλεσμα να μην φυτρώνουν νέες τρίχες στην περιοχή.

3. Οι ριγέ ανταύγειες με τα έντονα χρώματα: Για να βγουν τα σωστά χρώματα, έπρεπε το μαλλί να ανοίξει, επομένως χρησιμοποιούνταν επάνω του διάφορες χημικές ουσίες που όμως το άφηναν ξηρό, αφυδατωμένο και κοινώς το έκαιγαν.

4. Τα glitter: Σώμα, πρόσωπο, μαλλιά έμπαινε παντού σαν την απόλυτη πινελιά! Βέβαια καμιά κοπέλα δε γνώριζε το πόσο κακό μπορούσε αυτή η συνήθεια να της προκαλέσει, μέχρι που μια γυναίκα στην Αμερική έχασε το μάτι της! Ένα κομμάτι από το glitter που φορούσε της έκοψε τον κερατοειδή της.

5. Το λαστιχάκι μαλλιών: Το φορούσαν όλα τα κορίτσια στον καρπό τους, μαύρο κατά προτίμηση και όταν τα μαλλιά τους έπεφταν στο πρόσωπο τα έπιαναν με αυτό. Mάλιστα για ένα διάστημα, οι κοτσίδες γίνονταν πολύ σφιχτές - έπειτα όλες τους έμαθαν ότι αυτό το αξεσουάρ προκαλεί τη φθορά της τρίχας της, αδυνατίζοντας την και κάνοντας τη να σπάσει.

6. Η πολύχρωμη μάσκαρα μαλλιών: Μπλε, μωβ, πορτοκαλί, την έβαζαν οι κοπέλες στα μαλλιά τους και με ένα λούσιμο έφευγε. Ποια γνώριζε τότε όμως ότι η καθημερινή χρήση αυτού του προϊόντος της προκαλούσε αφυδάτωση στα μαλλιά;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
QUIZ TV Σειρές Πριν 247 εβδομάδες
Πόσα θυμάσαι από την τηλεόραση των 90s;
Eκπομπές, σειρές, παρουσιαστές, ημερομηνίες, σεναριογράφοι
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
13 / position1: 231 / position2: 673
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb