ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

10 πράγματα που θυμόμαστε από τα πρώτα χρόνια του ίντερνετ

Τότε, που είχαμε ακόμη απλή γραμμή τηλεφώνου
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
10 πράγματα που θυμόμαστε από τα πρώτα χρόνια του ίντερνετ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν οι παλαιότεροι αναφέρονται στο διαδίκτυο της δεκαετίας του '90, θα έχετε παρατηρήσει ότι μιλούν με νοσταλγία για εκείνα τα χρόνια που το ανακάλυπταν και έβλεπαν τι μπορεί να τους προσφέρει.

Έκτοτε φυσικά πολλά άλλαξαν με τις νέες τεχνολογίες να εισβάλουν σε μέρη της καθημερινότητας των ανθρώπων που ποτέ κανένας δεν θα φανταζόταν.

Όπως και να έχει όμως, αν ανήκετε στη γενιά του ΄90 σίγουρα θα θυμάστε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά γεγονότα για το διαδίκτυο της εποχής εκείνης. Αν όχι, μπορείτε να διαβάσετε ποια είναι αυτά, παρακάτω:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Livejournal: Ουσιαστικά η πρώτη πλατφόρμα blog που κυκλοφόρησε. Τυπικά, η ιστοσελίδα της λειτουργεί ακόμα, ενώ τις παλιές εποχές αποτελούσε το ψηφιακό ημερολόγιο των χρηστών.

2. "Έχετε μήνυμα": Η κλασική ειδοποίηση που σας έδινε ο υπολογιστής σας μόλις λαμβάνατε κάποιο mail μπορούσε να γίνει αφόρητα εκνευριστική, αφού επαναλαμβανόταν άπειρες φορές μέσα στη μέρα.

3. Διακοπή της σύνδεσης: Οκ, ακόμα και σήμερα κάποιες φορές το WiFi δεν έχει καλό σήμα, όμως δεν είναι το ίδιο με το να σας πετάει το διαδίκτυο επειδή κάποιος σήκωσε το τηλέφωνο (!).

4. Chat Rooms: To δοκιμάσατε, δεν το δοκιμάσατε, εκείνο το διάστημα μεταξύ 1997-2001 οι άνθρωποι άρχισαν τα πρώτα ιντερνετικά ραντεβού!

5. Τα chain mails: Ναι, είναι εκείνα τα mail που έπρεπε να στείλεις σε 10 επαφές σου αλλιώς κάτι τρομερό θα σου συνέβαινε. Αξία ανεκτίμητη.

6. Napster: Χρειαζόταν 2 μέρες ή 12 ώρες συνεχόμενου ίντερνετ (δηλαδή να μη σηκώσει κανείς το τηλέφωνο!) για να κατέβει ένα τραγούδι 3 λεπτών. Ναι, περιμέναμε.

7. Ο ήχος της σύνδεσης του διακομιστή!

8. Η πρώτη, πρώτη φορά που ανακαλύψατε μια ιστοσελίδα και αποφασίσατε να αποθηκεύσετε μια φωτογραφία. Θυμάστε πόσο αργά άνοιγε η εικόνα;

9. Tα γραφιστικά: Πολύ κακόγουστες εικόνες! 

10. Οι πολύ απλές ιστοσελίδες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
8 / position1: 217 / position2: 578
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb