ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ: AΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ PINK VIEWMASTER 5

H Ιρανή μετανάστρια που επιβίωσε τα βασανιστήρια και έγινε γνωστή σχεδιάστρια μόδας

Επιβίωσε μετά από μια νύχτα μαστιγώματος λόγω του ντυσίματός της
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
H Ιρανή μετανάστρια που επιβίωσε τα βασανιστήρια και έγινε γνωστή σχεδιάστρια μόδας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H Tala Raassi, πέρασε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια κάτω από τρομερή πίεση.

Η ιρανική κυβέρνηση έχει άλλωστε πολλούς νόμους και κανόνες που κάνουν την ζωή της γυναίκας μαρτυρική, αν εκείνη δεν συμφωνεί μαζί τους. Οι γυναίκες πρέπει να είναι εντελώς καλυμμένες.

Όποια δεν το δέχεται, θα το πληρώσει ακριβά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και έτσι ακριβώς έγινε. Όταν η Τala έγινε 16 ετών γιόρτασε τα γενέθλιά της στην Τεχεράνη, συγκεντρώνοντας φίλους στο σπίτι της και... φορώντας φούστα που άφηνε ακάλυπτες τις γάμπες και τα γόνατά της. Αυτό ήταν αρκετό για να συλληφθεί και βασανιστεί.

Όσοι βρίσκονταν σε εκείνο το πάρτυ, 30 άτομα, οδηγήθηκαν για 5 μέρες στη φυλακή ενώ ο καθένας τους για τιμωρία μαστιγώθηκε 40 φορές.

Μετά από αυτό, η Tala ήξερε πως δεν είχε θέση στην πατρίδα της. Η Tala μαζί με την οικογένειά της έφυγαν από την χώρα. Μετακόμισαν στην Αμερική. Εκεί σπούδασε και άρχισε να σχεδιάζει τη δική της σειρά ρούχων, σίγουρα ρούχα που δεν θα εκτιμούσαν ιδιαίτερα στην πατρίδα της.

"Πάντα μου άρεσε η μόδα και ήμουν τυχερή που γεννήθηκα σε μια οικογένεια με επιχειρηματίες και δημιουργικούς ανθρώπους. Έτσι ήξερα πως ήθελα να κάνω το ίδιο. Όταν όμως κατάλαβα πώς λειτουργεί το σύστημα στο Ιράν, συνειδητοποίησα πως δεν θα μπορέσω να κάνω τίποτα στην πατρίδα μου. Δεν είχαμε καν μπουτίκ με...συμβατικά ρούχα, όπως σε άλλες χώρες, οι γυναίκες είναι εντελώς καλυμμένες και τα σχολεία και οι οικογένειες ενθάρρυναν τα κορίτσια μόνο για απλές συμβατικές δουλειές. Όταν ήρθα στην Αμερική είδα την άλλη πλευρά της ζωής".

Η ίδια ξεκίνησε την σειρά ρούχων της και άρχισε να γίνεται πολύ γνωστή. "Είδα τη δύναμη της ελευθερίας των γυναικών και αυτό με ενέπνευσε να σχεδιάσω για αυτές τις γυναίκες". 

"Δεν πιστεύω όμως ότι ελευθερία σημαίνει το να φοράς ελάχιστα ρούχα - για μένα ελευθερία είναι να φοράς ό,τι θες, να έχεις την επιλογή, να σκεπαστείς εντελώς ή να αποκαλυφθείς εντελώς, αλλά επειδή το θες εσύ και μόνο εσύ".

Today I got to write for InStyle magazine and feeling blessed 🙏🏼 thank you @instyleuk for featuring me 💋 #author #life ❤️ #somanypictures 😱 #fashionisfreedom #talaraassi

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Tala Raassi (@talaraassi) στις

Preparing for the last two interviews of the day 📖 #fashionisfreedom #NYC

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Tala Raassi (@talaraassi) στις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
9 / position1: 102 / position2: 344
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb