Έρευνα: Γιατί οι άνθρωποι όσο μεγαλώνουν δεν θέλουν να κάνουν σeξ

Ποιοι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν τις γυναίκες και ποιοι τους άνδρες
Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΑΥΓ 27, 2023
Έρευνα: Γιατί οι άνθρωποι όσο μεγαλώνουν δεν θέλουν να κάνουν σeξ

Σε βρετανική μελέτη στην οποία συμμετείχαν 11.508 άνδρες και γυναίκες 16-74 ετών οι ερευνητές βρήκαν πως το 15% των ανδρών και το 34,2% των γυναικών ανέφερε ότι είχε περιορισμένο ενδιαφέρον για το σeξ. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην BMJ Open.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι άνδρες ήταν πιο πιθανό να δείξουν χαμηλότερο σeξουαλικό ενδιαφέρον λόγω της ηλικίας, της στυτικής δυσλειτουργίας και γενικά σωματικών και ψυχικών προβλημάτων υγείας. Παράλληλα όμως η έρευνα βρήκε πως η έλλειψη επικοινωνίας για το σeξ ή άλλα προβλήματα στη σχέση θα μπορούσαν επίσης να είναι παράγοντες για την έλλειψη σeξουαλικού ενδιαφέροντος.

Από την άλλη η έλλειψη ενδιαφέροντος των γυναικών για το σeξ συχνά σχετίζεται με προβλήματα στη σχέση, κακή σωματική υγεία, κατάθλιψη ή ακόμα και το αν έχουν μικρά παιδιά (αυτός δεν ήταν παράγοντας για τους άνδρες).

Η μελέτη βρήκε επίσης πως οι συμπεριφορές και οι προηγούμενες εμπειρίες θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο και να επηρεάσουν τη σeξουαλική επιθυμία. Για παράδειγμα οι γυναίκες που μεγάλωσαν με αρνητική οπτική για το σeξ ή βίωσαν μία επίπονη, ακόμα και τραυματική πρώτη σeξουαλική εμπειρία, όπως η σeξουαλική κακοποίηση ή η πίεση για συναινετικό σeξ ήταν πιο πιθανό να έχουν μειωμένο σeξουαλικό ενδιαφέρον στη συνέχεια της ζωής τους. Από την άλλη για τους άνδρες μία λιγότερο ιδανική πρώτη σeξουαλική εμπειρία δεν ήταν παράγοντας χαμηλής λίμπιντο.

Και στα δύο φύλα ωστόσο θεωρείται πως η γήρανση παίζει ρόλο για τη μείωση του σeξουαλικού ενδιαφέροντος. Όσοι συμφωνούσαν με την πρόταση «Οι άνθρωποι θέλουν λιγότερο σeξ όσο μεγαλώνουν», ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν χαμηλότερο ενδιαφέρον για σeξ.

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
3 / position1: 351 / position2: 1120
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb